За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 99

• 28 951
  • 762
  •   1
Отговори
# 525
Аз ще си допълня питанията към предишния ми пост.. В носния секрет излезе Мораксела, силно чувствителна към Аугментин, който пихме преди няма и месец. Явно пак ще се пие друг АБ, но защо той не я е изчистил ..?

# 526
Добро утро мили мами, не съм взимала подобен матрак, и бебка  също падна веднъж от спалнята . Хубава и спокойна седмица ви желая!!!!

# 527
Здравейте мами.
Аз да се похваля.
Малкия вече е здрав.
Възвърна му се апетита.
Даже се качва на неговата кола и я бута  със крачета ...

Един мой личен съвет.
От опит.
Внимавай те на кого ще се доверите и как ще лекуват вашите  деца лекарите...
Защото след като вдига висока температура и почти нямаше апетит за три дни за малко да ни го вкарат във болница...
Пазете децата си и със изключителна любов ги отглеждай те.
Няма нищо по хубаво от това те да са здрави и добре.
Вслушвайте се те ни казват и показват...
Бъдете живи и здрави.
И дай боже всички деца който са болнички да се излекуват.
Има вече апетит даже иска да ходи.
Играе си със играчките си.
Няма нищо по хубаво от една детска усмивка..

# 528
  • София
Аз ще си допълня питанията към предишния ми пост.. В носния секрет излезе Мораксела, силно чувствителна към Аугментин, който пихме преди няма и месец. Явно пак ще се пие друг АБ, но защо той не я е изчистил ..?
Според мен е защото антибиограмата дава информация към кои антибиотици има чувствителност но не и кой от тях е АБ на първа линия за конкретната бактерия. Затова педиатъра трябва да е наясно кой АБ да изпише като първа линия.

# 529
Не сме ползвали. Когато започна да се обръща и купихме детски непромокаем килим и започна да стои на земята, защото имахме един лош случай ,в който беше на 4 месеца и падна от дивана.
А по принцип ако спи в спално чувалче дали то по някакъв начин възпрепятства да се обърне? Аз се притеснявам повече за през нощта да не се обърне по корем и да не може да се върне в изходна позиция.

# 530
Малката спи в чувалче с крачета. Тя спи при нас от новородено, понеже имахме проблеми със задавянето и ние винаги си я усещаме. Но засега (на 10 месеца е ) никога през нощта не ми се е обръщала по корем.

# 531
Здравейте мами.
Покрай високата  температурата малкия не е акъл от 6 ти следобед.
Давам му течности .
Разхлабващи храни .
Според вас какво да правим.

# 532
Здравейте мами.
Давам му течности .
Разхлабващи храни .

Мелилакс бебе - клизмичка.
Ще подейства на секундата, да го облекчи.
НАПЪЛНО безопасен е, не се тревожете..

Изписвали са го на племенниците ми в Германия и тук също го има във всяка аптека.Simple Smile)

# 533
Здравейте мами.
Давам му течности .
Разхлабващи храни .

Мелилакс бебе - клизмичка.
Ще подейства на секундата, да го облекчи.
НАПЪЛНО безопасен е, не се тревожете..

Изписвали са го на племенниците ми в Германия и тук също го има във всяка аптека.Simple Smile)
Много благодаря

# 534
  • Пловдив
Не сме ползвали. Когато започна да се обръща и купихме детски непромокаем килим и започна да стои на земята, защото имахме един лош случай ,в който беше на 4 месеца и падна от дивана.
А по принцип ако спи в спално чувалче дали то по някакъв начин възпрепятства да се обърне? Аз се притеснявам повече за през нощта да не се обърне по корем и да не може да се върне в изходна позиция.

Нашето дете спи в чувалче с крачета и се върти постоянно без проблем.
Те вече са по- подвижни и спокойно си се въртят, спят и по корем децата.

Иначе откакто се обръща, а и преди това си стои на пода върху килимче. Не е стояла никога на леглото/ дивана освен като беше новородена. След втория месец почти постоянно беше на пода.

# 535
Чувалчето, което аз ползвам, е без крачета. За такъв тип чувалче ми беше интересно дали пречи на обръщането

Зависи на колко месеца е бебето. Бебе на 4-5 месеца не знам дали би могло да се обърне от корем по гръб с лекота...Иначе през деня като е буден не се притеснявам толкова, защото така или иначе е нонстоп под мой надзор. Скоро ще започнем да ползваме йога постелка, ако ще седи на пода. Но за през нощта ми е по-притеснено, когато си е в кошарата.

# 536
Мами, дайте предложения за хубави бебешки каши? На коя марка? За сега съм давала само оризова на Topfer, но имам подозрения, че се запича от нея. Дайте предложения за незапичаща безглутенова каша и на коя марка Thinking

# 537
  • Пловдив
Не смепкупували специални матраци и моя е падал наколко пъти от дивана. От бая време и в кошарата и при нас спи по този начин

# 538
Бърди, като влезем в порочния кръг от капки за нос  после как да се измъкнем като децата явно се мъчат? От октомври насам са ни изписвали всички капки, които стават за деца + 3-4 вида антибиотични.  Ситуацията ни е като при Тони, нищо не помага. И какво трябва да се направи в случая при положение, че където и да идем пак ще кажат Назик и Тобрадекс....? Да, пуснала съм секрет, който не е готов още, но и да е имало бактерия не трябва ли да се е повлияла от Тобрадекс, Левофлоксан, Гентазон или Цилоксан ?

Олбас имам, но не ни вършат работа. Пробвала съм едни лепенки на Синулан с етерични масла, лепят се някъде по дрешката на детето. От тях май имаше повече ефект.
Нужно:

* ако хремата е над 7 дена, и без подобрение- или правите посявки, или лекувате директно, давайки антибиотик,
* след като свършите с антибиотика, и особено за деца посещаващи детска градина, ще е нужно да промивате нослето- нищо в Бг от това, което се продава, не става, не е резултатно, за деца над 2г възраст- вземете Синус-Ринз"
* понякога, и по особени показания, маз в нослетата от редки антибиотици (тобрамицин, например) са много ефективни.

Моля да отбележите, за да се възстанови нослето на детето, след като са капани Коларгол, Виброцил, Цилоксан са нужни поне 2 месеца. И то, може би, да е нужен назален Назонекс за известно време.

# 539
Да не си бременна? 😅
Не смепкупували специални матраци и моя е падал наколко пъти от дивана. От бая време и в кошарата и при нас спи по този начин

Общи условия

Активация на акаунт