В момента чета ... 73

• 43 695
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
На изток от Рая
От много време й се каня и сега настъпи момента за тази класика. Други книги от автора също не съм чела. Тръгна ми леко мудно и скучно, но ще й дам шанс.Ако някоя дама я е чела, може ли да сподели впечатления дали книгата е "динамична", да се случват неща или по-скоро има повече размисли на автора.

# 226
  • София
Аз съм я чела два пъти, но не съвсем скоро. Има си развиващо се действие, но и размисли си има.
Аз така се увлякох с "Глад", че вчера бях силно недоспала и едва гледах Sleeping .

# 227
  • Пловдив
Здравейте! Знам, че не е тук мястото за търсене, но реших да опитам.
Търся книгата (книжна) “Проиграни победи” - част 1 на Ерих фон Манщайн.
Ще се радвам, ако някой се отзове. Благодаря!

# 228
“На изток от рая” съм чела преди доста години, много ми хареса тогава книгата.

Принципно мнението ми е, че всяка книга може да бъде различно усетена от даден читател, в зависимост от нагласата му, какво е чел преди съответната книга и какви са очакванията му за следващата (ако преди това например е бил динамичен екшън и очакванията следват инерционно такова темпо на действието). Особено осезаема е пък разликата в стила на даден автор, защото след майсторски написан роман, с богат изказ на писателя, ако последва книга с елементарно написан текст, дори и да е чудесен като замисъл сюжета, на драгия читател може определено да му се прииска да захвърли започнатото в търсене на нещо по-качествено (според субективната му оценка), докато след някое случайно попаднало не толкова възвишено четиво, същата книга би могла да му се стори повече от прилично написана.

Последна редакция: ср, 05 яну 2022, 09:56 от fenyx

# 229
За много години момичета! Здраве и късмет!

Прочетох Крехко равновесие на Рохинтън Мистри. Даже не знам какво да напиша... ако трябва да я охарактеризирам с една дума тя би била безнадеждност. Книгата е много тежка. Всяка капка нещо положително, някакъв оптимизъм  биват удавени в тонове жестокост, безсилие, предопределеност. Много ме измъчи прочита. До последно се надявах поне да завърши нормално ( в никой случай даващо надежда) , но и краят е толкова тежък както и цялата книга. Нещо като смях през много сълзи.
С три много трудни за мен книга и завърших годината - Едит Пиаф на Симон Берто, Малък живот на Ханя Янагихара ( така и не можах да я завърша) и  Крехко равновесие на Рохинтон Мистри. Вероятно ставам лош читател, не ми се беше случвала такава трудна поредица.

# 230
  • Mostly in my mind
ох, ти  и Малък живот си чела...съвсем си се натоварила. Sad

# 231
Аз така се увлякох с "Глад", че вчера бях силно недоспала и едва гледах Sleeping .
Същото и при мен, страшно увлекателна и интересна ми е, особено след безвремието на Мишел Лебр.

# 232
  • София
Започнах годината с "Изрисувано с къна" на Алка Джоши и много се радвам, че стана така. Прекрасна книга, много живописни описания без да са прекалени, лежерна, топла, много човешка... много моя. Описва живота в Индия в средата на миналия век и част от борбата на една жена да не е собственост на мъжа си и да изгради сама своя живот. Героите са добре обрисувани, търпят развитие в хода на историята, която хем не е нещо оригинално, хем през призмата на индийската история и култура е доста нехарактерна. Препоръчавам!
Сега ще си почина няколко дни, както обикновено правя след хубава книга и подобно на Rayna13 съм си заредила списък от препоръчаните тук книги и от номинираните в другата тема.

# 233
  • София
О, чудесен отзив! И мен ме чака "Изрисувано с къна" Simple Smile

А иначе снощи започнах "Ледена тишина", третата книга от поредицата "Тъмната Исландия."
Поне да знам, че съм отметнала всичко налично от Рагнар Йонасон на български Joy
Започва много creepy Grinning

# 234
  • София
Аз приключих годината с 36 прочетени книги, при таргет 30, сега съм си сложила за цел- 40, май се изхвърлих малко, ама да видим. 🤣
Още съм на Огледални убийства, като започнах да я чета ми се стори дебеличка, гледам 450 стр, викам си явно хартията е дебела. А той Хоровиц вкарал две книги в една, като всяка е с отделна номерация на страниците. 🤣🤣🤣

# 235
На мен сайтът ми сочи 33, като не съм отбелязвала тези, които препрочитах (някои на Джейн Остин, Тери Пратчет, Агата Кристи и Артър Конан Дойл). С тях сигурно ще станат 40.
Аз все залагам по 25 - да ми се падат около 2 седмици на книга (доста са, но понякога не ми се чете).

# 236
  • София
Аз приключих 2021 г. със 70 прочетени книги. Беше добра книжна година Simple Smile
За 2022г. си заложих 58 книги. Да видим ... Simple Smile

# 237
  • София
Аз приключих 2021 г. със 70 прочетени книги. Беше добра книжна година Simple Smile
А колко беше заложила? 😀

# 238
  • София
А колко беше заложила? 😀

47

Никога не залагам кръгли числа Joy

# 239
  • София
И аз, бях заложила 77, прочетох 89. Simple Smile Сега заложих 88. Не е за хвалба. Не искам да чета толкова бързо, че понякога 2 дни след прочита изобщо не помня за какво се разказва в книгата. Старая се да чета по-бавно, но не винаги ми се получава.

Общи условия

Активация на акаунт