В момента чета ... 73

• 43 669
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
  • Mediterraneo
Да, Крис Картър е не по- малко брутален от който и да е скандинавски автор.

# 331
Аз мразя да чета такива неща; и да прескачам страници пак мразя. Чета поредицата на Роулинг за Корморан Страйк, но последната книга имаше толкова гнусни неща, че не мисля да гледам екранизацията.

# 332
  • Mediterraneo
Най- най- най- гадната, отвратителна и гнусна книга, която никога няма да забравя, е Съседката на Джак Кетчъм! Нито един скандинавски автор не може да се намаже и на малкия пръст на това въображение... Толкова плаках и сънувах тази книга и толкова исках да я забравя... И така добре я помня! Стигнах до края с цената на половината си нервни клетки, честно. Та- не е до това дали авторът е скандинавски или не. Извратено съзнание, изключително въображение, богат житейски опит, прескачане в друго измерение ли е, не знам.

# 333
Никакъв шанс!
Още в първа глава е и това изречение: Зевна прие това за добър знак, като че птицата разчисти пътя пред нея, затова продължи с оживени стъпки.
Просто са се изложили още на първа страница и ти ги хвана Simple Smile)
Аз съм на 5 глава. Ще те чакам.

Прочетох Глина и споделям твоето мнение, което написа преди няколко страници.
За женската участ в книгата съм съгласна, но мъжките образи са претупани на финала.
Боя-това е герой, ми се стори употребен като персонаж и захвърлен. Велико също ми е малко слаб като завършек.
Но ми хареса книгата.
Спомних си неща , свързани с детството. Поне два пъти месечно работихме с глина в училище.
Купувахме я от единственият грънчар в градчето за 20ст. калъпчето. Тогава нямаше понятия като чистота на работното място, дезинфекция или "сакън" да не си изцапаш дрехите.Simple Smile До творчески висоти не сме стигали, но ни беше приятно.
Имаме ежегоден градски панаир, който се провежда дни преди Великден. Казваме му " Грънци".Води началото си от древността, когато  от близки и далечни земи се събирали майстори и разменяли стоките си. Провеждал се е няколко дни . Традиция е  да си купиш нещо глинено за здраве. Също така , да дадеш такова малко подаръче на децата в къщата и на децата на близки роднини.  Подаряваха ни бърдучета.
Аз преди години си купих сач и си стои за украшение.Wink

# 334
Тези съдове се ползват на много места, не са нещо екзотично. Днес ядох гювече (съответно от купичка за гювече).

# 335
Simple Smile Не съм казала, че са екзотични. То, кой ли няма гювеч у дома?
Споделих за традиция по нашия край, която е песъчинка в сравнение със събора в с. Орешак.

# 336
Трилърите въобще не са любимия ми жанр, но "Снежна слепота" от Р. Йонасон ми беше много приятна и лека за четене. А най-тъпото нещо, което съм чела въобще, е "66 градуса северна ширина" от Майкъл Ридпат - исландски финансов трилър - няма такава досада.
Преполових "Вечерята" от Херман Кох и сърдечно благодаря за момичетата за отзивите и препоръките - истинско удоволствие е да се чете този автор - изтънчена ирония на границата на цинизма. Историята също е интересна, но тази книга определено я чета заради начина, по който е написана, всяко изречение е пиршество и наслада.

Последна редакция: сб, 08 яну 2022, 22:06 от Rayna13

# 337
Най- най- най- гадната, отвратителна и гнусна книга, която никога няма да забравя, е Съседката на Джак Кетчъм! Нито един скандинавски автор не може да се намаже и на малкия пръст на това въображение... Толкова плаках и сънувах тази книга и толкова исках да я забравя... И така добре я помня! Стигнах до края с цената на половината си нервни клетки, честно. Та- не е до това дали авторът е скандинавски или не. Извратено съзнание, изключително въображение, богат житейски опит, прескачане в друго измерение ли е, не знам.
Съседката ми стои в любими доста време, ще взема да я поръчам при следващото намаление😁

# 338
Гнусни и отвратителни неща имаше в книгите на Матю Удринг Стоусър - пиша, в случай, че някой търси такива. Обаче не са трилъри, смесица м/у фантастика и фентъзи.

# 339
Гнусни и отвратителни неща имаше в книгите на Матю Удринг Стоусър - пиша, в случай, че някой търси такива. Обаче не са трилъри, смесица м/у фантастика и фентъзи.
Не съм фенка на фантастиката. Харесвам психо-трилъри.

# 340
  • Mediterraneo
Коко милк, аз НЕ препоръчвам тази книга! Въоръжи се наистина с нерви, бъди готова да ревеш и да кълнеш, ако започнеш да я четеш!

# 341
  • София
С риск да ви скандализирам, най-гнусната книга, която съм чела някога, е Последна любов на Уортън и никой не може да ме убеди в противното. Нищо възвишено не открих и почувствах, колкото и велик да изкарват романа.

Докато четях Глина, бях като омагьосана. Този роман го слагам на второ място след Железния светилник в личната ми класация на книги от бг автори. Преди дни говорих с Вики Бешлийска и я питах кога да чакаме втори роман. Сподели, че е имала идея за история, но след като си счупила крака през лятото, за нея това било знак да изчака. Ми ще чакам и аз.
Ходихме и до Бусинци, толкова бях повлияна от книгата, че исках да видя бусинската керамика и селото.

# 342
  • Пловдив
Тарталета, сега заради теб ще търса тази книга...а си цях казала известно време да не купувам книги.

# 343
  • Mediterraneo
Електронна мога да я пратя.

Пп Ха, сега потърсих мнения за въпросната книга, открих моето. Случайно точно преди 2 години съм я чела. Ето тогава какво съм писала, усещането за книгата продължава да е живо.
Записвам се. Тази сутрин довърших "Съседката" на Джак Кетчъм. Брутална и потресаваща книга! Не мога да дам препоръка дали да се прочете. Прекалено тежка, прекалено поглъщаща и адски трудна за четене. Две нощи сънувах кошмари, плаках, докато я четях, после прегръщах неистово дъщерите си. Не знам защо си я причиних. Във всички случаи обаче й давам 5 от 5.

# 344
  • София
Rayna13, рядко сме на едно мнение, но Кох е майстор. Открих го благодарение на темата и съм много щастлива. "Вила с басейн" ми хареса колкото "Вечерята"

Общи условия

Активация на акаунт