Великобритания - тема [90] Коледно - Новогодишна Омриконска

• 34 198
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
  • UK
Абе то хубаво "каквото ни е писано", ама поне малко човещина да срещнем, в най-трудните моменти.

# 631
  • Bristol
Аз в спешно в Щатите, Маями чаках така, а чакалнята беше почти празна. Винаги съм живяла с представата, че защото се плащат луди пари за лечение там, нещата са по-уредени. Сравних го с опита ми от NHS и честно, разлика не видях. Освен, че преглед за възпалено ухо в спешното и антибиотика там ни излязоха около $700 преди 14 години. Сега може да е поскъпнало 🤪 Застраховката ги покри, а на нас ни удържаха £60

Бу, то няма нужда от упътване. Натискаш копчето старт, чакаш да загрее, слагаш продукта за печене, натискаш копчето за продукта и според това колко опечено го искаш, следиш цветовете на светлината и вадиш. Много шаренко е, мен чак ме дразни това 😂 Ние едни свински пържоли с кокал така ги пекохме сума ти време!

Последна редакция: пт, 04 фев 2022, 13:15 от Merry

# 632
Съжалявам много за случая с починалата жена (въздържах се от гледане на видеото), дано близките да отгледат детето ѝ като стойностен и неозлобен срещу хората човек. От тукашната здравна грижа също има още много да се желае, но пък бг медиите са абсолютни лешояди при разнасяне на хорската мъка и на изгладнения обезверен народ това му трябва - да нападне и поизлее малко гняв срещу някой.

Въздържам се да казвам как сме, защото онзи ден силно вярвах, че ПСР-а на детето ще е отрицателен и не познах. ММ е с Т и чака ПСР, аз имам (+) бърз тест. Отклоних съвета на сълва ми да сме си направели чеснова вода срещу ковида, защото засега си имаме обоняние.Simple Smile

# 633
  • До хладилника, който обичам
Момичета, които сте сменяли дограма в последните 10 години - какви конфигурации избрахте за баня и кухня? Не питам за марка, а конкретно за отваряеми прозорци, кое избрахте да се отваря и защо?
Обмислям да сменя прозорците в кухнята и банята, и двата сега са top hung отваряеми само в горната част. По принцип ме гложди леко пожаробезопасност за банята и път за измъкване при нужда, въпреки че реално отдолу е консерваторията и не е много реален път за излизане. Кухнята - някои съседи смениха top hung с вертикално отваряемо крило, което е по-практично за достигане от хора, ощетени откъм ръст като мен. Той не е път за излизане, защото вратата към двора е до него. Но не знам дали такъв, или не. Илюстрирам:

Последна редакция: пт, 04 фев 2022, 16:29 от Бу

# 634
  • ENGLAND
Гледах го видеото, идваше ми тази на рецепцията да я хвана за врата. А близките на жената търсят този, който е направил видеото да им благодарят, за това че е показал истината. Много трябва да се работи за добра здравна система в България, но не мога да отрека професионализма на повечето лекари, колкото и да са корумпирани.
За тукашните не ми се говори, от септември съм по болници и спешна помощ. Попаднеш ли на специалист тук си ОК, но много рядко се случва. Да не говоря за безхаберието в спешното им отделение. Добре, че направих консултация с български лекари, иначе щях да съм без палец.
Сърдечния хирург провери по интернет какво означават ниските резутати на един от показателите на кръвния тест. Добре, че се сети да повика наистина специалиста, но тя се пенсионира март.
А невроложката беше толкова неадекватна, зададе ми няколко въпроса, не ми даде възможност даже да кажа какво ми е и защо съм там. Казвам и, че не искам обезболяващи, а адекватно лечение и диагноза, а тя ми се усмихва ехидно.
ПСР теста ми и той е положителен, утре и в недвля ще си правя пак тестове, отрицателни ли са отивам на работа в понеделник. Сравнително леко карам ковида, кашлицата намаля, само главоболието е постоянно. Надявам се да е само това.

# 635
  • UK
Блу, миналата седмица при нас идва жена от една фирма за дограма. Каза, че има изисквания на втория етаж прозорците да се отварят на 90 градуса. В офиса на втория етаж прозореца е само с top hang.

# 636
  • До хладилника, който обичам
Изискванията за жилища и офиси са различни, мисля, или ти си в home office? Има изискване долния край на отваряемата част да е на до 1,10м от земята, което повечето top hung не покриват, и само ако се изисква прозорецът да е път за безопасност, но иначе е доста бедно откъм ограничения, иска се например минимум от 0.33m² отваряема площ, а 30 кв.см. е ужасно малко. Но номерът е, че и банята, и кухнята не се водят обитаеми стаи и за тях не се искат такива прозорци, осигуряващи път навън.
Аз затова се чудя по-скоро от практична гледна точка кое е по-удачно. Мога да сменя този в банята просто с нов top hung, просто защото дограмата е остаряла, монтирана е преди 20+г. Другаде в къщата ги поднових преди няколко години и смених тези в спалните, които определено не бяха безопасни, бяха само top hung. Тези не ги поднових тогава и сега малко ме е яд, цените се вдигнаха.

Последна редакция: пт, 04 фев 2022, 18:58 от Бу

# 637
  • UK
А, под офис имах предвид най-малката стаичка на втория етаж. Там в момента е прозорец, на който се отваря само горната част. Когато дойде жената за прозорците и обсъждахме вариантите, каза че сега има изискване да се отваря пошовината прозорец на вън, заради пожарната безопасност. Други изисквания не знам, не съм се интересувала при нас отпадна смяната, но се надявам да успеем преди другата зима. Нашата е от най, най-старата алуминиева дограма.

# 638
  • Великобритания
отдавна нищо не ме беше разстройвало толкова , колкото видеото с жената честно, ревах като магаре за нея и за детенцето , което милото стоеше до нея .. една година по голяма от мен, много лесно си го представих и буквално онемях
Дарих 200£  за детенцето , нямам повече иначе бих дала още , събирах за нинтендо на детето , ама тя ще мине без него засега .. има по важни неща
Ся.. да кажа за оптигрила , аз съм с оптигрил + , голям мерак в началото , всеки ден , че и по няколко пъти , всичко става - от стекове и кебапчета , до пърленки , картофен чипс детето много харесва , тиквички , а бе всичко . Купих си и тавичката към него , доста удобна е , особено когато си със скапана фурна като мойта .. Обаче .. за Коледа моя мъж ми взе Ninja 14 in 1  и разкарах всичко , тефали , тостери .. нищо не ми трябва повече , тва е рая за мен . Готвя всичко в него , сега даже съм сложила тестото за питката за втасва , като се изпече ще пусна и едно свинско филе .. Та препоръчвам с 2 ръце

# 639
  • някъде в орбита...
Бу, ние скоро сменихме. И старите, и новите, са подобни на втората ти снимка, но и двете части се отварят (и малката, и голямата). Установих със старите че това е страхотна комбирация, защото зимно време си ползваме малкото горно отварящо се, а лятото оставям големите части отворени из цялата къща и е супер. Да не говорим че е страшно лесно да се чисти, много са удобни като цяло, и при авария всеки прозорец без проблем позволява да си метна високогабаритния задник през него (и да направя на пощенска марка някой беззащитен пожарникар отдолу Grin).

# 640
  • След завоя в дясно
Момичета, които сте сменяли дограма в последните 10 години - какви конфигурации избрахте за баня и кухня? Не питам за марка, а конкретно за отваряеми прозорци, кое избрахте да се отваря и защо?
Обмислям да сменя прозорците в кухнята и банята, и двата сега са top hung отваряеми само в горната част. По принцип ме гложди леко пожаробезопасност за банята и път за измъкване при нужда, въпреки че реално отдолу е консерваторията и не е много реален път за излизане. Кухнята - някои съседи смениха top hung с вертикално отваряемо крило, което е по-практично за достигане от хора, ощетени откъм ръст като мен. Той не е път за излизане, защото вратата към двора е до него. Но не знам дали такъв, или не. Илюстрирам:

Нашите са като тези от ляво, но имат отгоре едно малко прозорче, което ми е много от полза. То стои почти през цялото време отворено в кухнята и не се притеснявам, ако някои се опита да влезе защото ще е по трудно.  Отварят се навън и също така имат едно междинно отваряне. Прозореца е затворен, но има около 1см разстояние за проветряване. Аз бях малко скептична в началото, но като са полуотворени в цялата къща добре се проветрява и не се притеснявам някои да не влезе ние докато сме навън. Тop hung  ми е и в двете бани, целогодишно са отворени, но горната част е тясна само малко дете може да се промъкне. 

Бързо оздравяване на болните х

Клипа гледах само няколко секунди, не можах повече..
"Господ също иска да помогне, но не може. У Господ има справедливост, но няма човещина. За да се помогне на човека трябва човещина. Господ дал човещината на хората, всеки я тегли към себе си, всеки я ръфа, всеки се бие за нея, както циганинът се бие за катуна си. Няма човещина, човеците са я разкъсали, насекли са я, заровили са я в земята, както картоф се заравя." Й. Радичков

# 641
  • оттам, откъдето започва България
Жалкото е, че  в България останаха много малко истински отдадени на работата лекари (със сърце и душа), повечето се превърнаха в търговци. Worried

# 642
Включвам се само да кажа за National Lottery days out. Срещу кода на лотариен билет (£2)получавате отстъпка от £25 за множество забележителности и увеселния из цялата страна. Те после разиграват кой от участващите обекти ще получи финансиране от тях. Сделката си заслужава. Някои са пуснали дати месеци напред.

# 643
  • UK
О, много благодаря Памперс, сега погледнах.
Няма нужда да пускате нов билет, ако си пазите старите или ако играете онлайн, билетът може да е с дата от октомври насам. Генерира ми код, само трябва да намеря време да седна да видя кои са локациите и да планирам нещо.

# 644
dejie, аз такива неща не играя, но специално за акцията ще се регистрирам и ще си купя билет. Само кажете кога е големия джакпот😜 Моят късмет е такъв, че ако има две билетчета - едното с мое име, ще изтеглят другото. 😂

Общи условия

Активация на акаунт