Великобритания - тема [90] Коледно - Новогодишна Омриконска

• 34 189
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
  • Манчестър
Аз имам един кош в банята ( метален Brabantia), който е с торба отвътре и свалям торбата като дядо Коледа долу. Тийна има един в неговата стая от Икеа с две дръжки...той си поиска, защото все нещо не било в коша , пък му трябвало.....

За пренос между пералня и сушилня ползвам два сгъваеми коша.

# 661
  • Bristol
С какъв кош за пране сте?
https://www.ikea.com/gb/en/p/fyllen-laundry-basket-white-60522049/ От бая години го имам 🤪 Изкушавам се да го подменя, но си е още хубав и здрав, грехота е да го изхвърля. Може да са подменили леко дизайна след толкова години, но на снимката ми се струва същия, включително и цвета 😁

# 662
Момичета, може ли да ми разясните какво правят тези английски зъболекари? На малкия му сложиха флуорна паста, обаче дъщерята имаше два кариеса. Без да почистват зъба сложиха мисля пак паста и затвориха отгоре с бяла пломба. На другите зъби също сложиха флуор, ама ме притесняват тези английски пломби, при които зъба не се изчиства от кариеса, а директно се затваря.
Стоенето вкъщи взе да ми харесва 🙂, изтече ми карантината, но гледам още да не хойкам много много.

# 663
Много ти се радвам на картините❤️Наистина се замисли за продажба.

Зависи от зъба и колко е дълбок криеса. Сина на 3г счупи дъвкателен зъб в края. Там се работи с машинка за почистване и се затваря с временна пломба, която до следващото ходене се е изронила. Почистват, когато се наложи и пак слагат нова вече 5г. Говорим за яма.
Та тая яма заради наще карантини, счупения зъбарски стол и т.н. стоя отворена 3 месеца и направи лек кариес на съседния зъб заради задържаната храната там. Е, малкото кариесче не го почисти, а намаза с нещо си да направи филм и да спре развитието му само. Мен ме мажат със същото между два дъвкателни зъба и повече от година кариеса не е мръднал, т.е. няма нужда да се манипулира на този етап.
Според приятелка зъболекарка в Бг, чистенето макар да помага, повече вреди и подкрепя английските си колеги. Модерните технологии били в обратна посока - да се работи минимално с машините. Имало някакви пасти, които се слагат на кариеса и го изчистват. А вече се разработвал метод за самовъзстановяване на емайла.

# 664
Памперс, благодаря ❤
Ще говоря със зъболекар в България, април ще ходим за 10 тина дена. И аз имам няколко кариеса, който още не са за пломба, миналото лято направих два, стояха от може би 8 годнини, докато стигнат до етап да бъдат обработени. При дъщерята може би са били много малки, затова така. Иначе в България преди две години оправихме всички нейни зъби, имаше два пулпита, не знаех, че толкова малко дете с млечни зъби, може да има пулпит. Има около 6 пломби, сега с новите две стават 8, чак не знаех, че има толкова зъби в устата си 🤣🤣. Като й каза зъболекаря, че ще й прави пломби, направо изртъпна, каза Неее, катонси мислеше, че ще почистват зъба с машинката. Иначе миналото лято за първи път в България й сложиха упойка при правенето на кариеса, нищо не разбра и й хареса. Сега беше много стресирана какво да очаква тук, но мина повече от добре, та предполагам следващия път няма да се притеснява.
За продажба нямам идея къде и как да измисля нещо. Май съм доста смотана в това отношение. Обаче скоро ще трябва някак да започна да се освобождавам от тях, че вече нямам място.

# 665
Ако имаш ФБ, пусни ги в маркетплейса. Направи си и акаунт в myetsy. Виж craft базари около вас. При нас са веднъж месечно.

# 666
  • София
Brumm, благодаря ти, че ни споделяш картините си! Наистина е време да помислиш как да изкарваш пари от този твой талант!

Pampers, как вървят нещата с къщата?

У дома дъщеря ни пак беше болна, както и много дечица, класовете са по десетина деца поради това… но нищо, нека си зеят широко отворени прозорците в класната стая в този  студ, тя пролетта все някога ще дойде. Нямам търпение вече!

# 667
Happy, дано скоро се стопли!

Динамично е при нас. Заливат ме с документация и паралелно организирам свързани с местенето подробности, но не се оплаквам. Очаква се към 20-25 ти да приключим. 😁

# 668
Памперс, каква оферта ви приеха - под или над обявената цена?

# 669
То в момента всичко е "оферти над",ако въобще се вредиш за оглед. Предложихме £7500 отгоре (толкова ни беше бюджета иначе повече щяхме да дадем) и не сме били най-високата оферта. Но брокерът се е застъпил за нас като first time buyers и нуждата спешно да се изнесем. Собственика това търсел, защото не искал повече забавяния и отхвърлил по-високата оферта за наш късмет.

# 670
Мислех, че след като свърши stamp duty holiday (нали отдавна свърши?) пазара ще се успокои.

# 671
Не съм чувала за приети оферти под исканата цена изобщо. Когато ние купувахме още преди stamp duty holiday-а, офертите бяха между 3-5-10% над обявената цена. Един познат се опитва да предлага все по-ниски оферти и да сваля цени с по 10% и се чуди защо не става вече 2 години.

# 672
  • UK
Ние купихме, с 10к по-ниска цена от обявата. Обявата беше за 535к, ние предложихме 515k и агентката веднага ни каза, че собственика ще се съгласи на 525к и си стиснахме ръцете. Но ние много искахме къщата, даже мислехме ако се развали чейна, заради крайната дата на данъчното облекчение, да говорим със собственика, че ще го чакаме колкото е нужно да намери нова къща.

Като говорехте за кошове за пране и Аве каза,че слиза като Дядо Кледа по стълбите, с чувал на гърба, да питам какво мислите за пералня на втория етаж. Обмислям го като вариант, ще правим ремонт на банята, доста е голяма и мисля да сложа пералнята и сушилнята в плот под мивката. Сега сушилнята е на втория етаж, пералнята в кухнята и само ранасям прането на горе , на долу. Не простирам в градината, целогодишно ползвам сушилня.

Бръмм, страхотни картини!

# 673
  • Манчестър
Ние купихме, с 10к по-ниска цена от обявата. Обявата беше за 535к, ние предложихме 515k и агентката веднага ни каза, че собственика ще се съгласи на 525к и си стиснахме ръцете. Но ние много искахме къщата, даже мислехме ако се развали чейна, заради крайната дата на данъчното облекчение, да говорим със собственика, че ще го чакаме колкото е нужно да намери нова къща.

Като говорехте за кошове за пране и Аве каза,че слиза като Дядо Кледа по стълбите, с чувал на гърба, да питам какво мислите за пералня на втория етаж. Обмислям го като вариант, ще правим ремонт на банята, доста е голяма и мисля да сложа пералнята и сушилнята в плот под мивката. Сега сушилнята е на втория етаж, пералнята в кухнята и само ранасям прането на горе , на долу. Не простирам в градината, целогодишно ползвам сушилня.

Бръмм, страхотни картини!

Аз лично не бих сложила нито едно от двете на 2-ия етаж. Обикновено пускам нощно време и ще ми пречи да спя.

Пералнята ми е в кухнята, а сушилнята е в стая (конвертиран гараж), която е и мой офис...

Ние купихме Декемвро 2020, по време на stamp duty holiday и свалихне 5%...

# 674
Преди пандемията си беше съвсем нормално да се сваля, но пак зависи като каква е била обявена цената.
Сега от една ФБ група разбрах, че масово правят оферта над цената и затова попитах Памперс.

Общи условия

Активация на акаунт