Професионални серии за коса- тема 153

• 62 958
  • 745
  •   1
Отговори
# 345
  • Пловдив
Здравейте мами , моля за препоръка.
Търся хубав крем за коса , с чиято помощ при изправяне със сешуар да постигам хубав ефект на косата си.
Когато фризьорката ми ме суши ,косата ми е загладена , без фриз ефект и бляскава - също така седи права поне 3-4 дни. Гоня поне близък ефект вкъщи. Моля за мнение за тези продукти

https://www.arlen.bg/product/9803/krem-za-izpravyane-sas-sredna- … 7-prep-200ml.html
и
https://www.parfimo.bg/moroccanoil-hydration-za-blyasak-na-kosata-za-jeni-300-ml/
Никога не съм постигала вкъщи ефект като от салон. Суша от 100 години с четка и сешоар, но като в салон няма как да стане. Особено пък само с кремове.
Купих четка на Olivia Garden и смея да твърдя, че заглажда и изправя лесно. Също права коса получавам от хидратиращите серии на Филип Кингсли, както и от последния ш-н, който купих - Ultimate reset Shu Uemura. Добре се получава и с термо флуида на Напура, както и Blow-dry концентрата на Мороканойл.
Но това е за моята коса, която е чуплива, гъста, дебела, плътна и трудно се поддава на обработка.
За по-тънки и прави коси може и някои кремове да постигат добър ефект.

# 346
Ефект от салон се постига с техника. Възможно е, но ви трябват здрави ръце, лек сешоар, добра четка и сръчност. Кремът е второстепенен.

Аз мога да си я изправям добре с кръгла четка, дори бих казала с ефект почти като в салон или като в салон, но само от както ми е супер дълга косата, така ми е по- лесно.

# 347
Caroline_Bingley аз препоръчвам с две ръце:
https://www.arlen.bg/product/16639/vazstanovyavashta-terapia-za- … charge-200ml.html
По-бюджетно е, а действа като Olaplex 3.

За Афоджи и протеина като цяло, следващия път запечатай с хидратиращ балсам накрая и наблегни на хидратиращи финиши.
Oway Nurturing Drops си заслужават 100% парите, както и Nectar Thermique.
Ако той ти се струва скъп, много добра алтернатива е термо крема на Олиосета.
А за балансираща серия, аз съм влюбена в розовата на Олиосета за боядисана коса, ако я хванеш и намалена си е с доста поносима цена ☺️
Не искаш да слагаш много неща, но при случай като твоя, си трябва стабилно китосване, за да закрепи положението!

# 348
Аз също, смея да твърдя, че успявам да си оформя косата много добре с четка и сешоар, дори по-добре от моята фризьорка.Косата ми е сравнително гъста, силно чуплива към къдрава. Смятам, че успехът ми се дължи главно хубавата четка - ОГ  и Парлукса,както и разбира се техника. Не е задължително, обаче за добрата визия да имате висок клас сешоар. Когато започнах да се уча, успявах да постигна добри резултати и с лидълски сешоар.
За Керастаз, обаче, не съм съгласна че са най-добрата козметика на пазара, по-скоро са най-рекламиранта. Но иначе са си чиста химия, не лекуват косата, правят само един кит, който създава илюзия, че косата е в добро състояние.
Много повече харесвам марките Алтерна и Ланза,а в последно време съм и голям любител на Оуей, но за тях не съм сигурна как ще се държат на една силно увредена коса.

# 349
Значи, ако ви кажа че косата ми мирише на химия 3 месеца след процедурата не знам дали ще ми повярвате.
А фризьорката е много добра и работи с хубави продукти.
Явно на моята коса не й понася обезцветяване, колкото и да е здрава и издръжлива.
А и не се поддава лесно, много трудно достига до светъл цвят.
При мен проблем е и себореята. Не мога да ползвам силни профи шампоани действат ми много, много зле на скалпа. Керастаз не бих взела шампоан точно, защото са химия и са много силни, поне по това, което съм чела.
Оформяне като от салон никога не мога да постигна в къщи, а се справям доста прилично с прическите.
Тук сешоар и четка е на крупната цена 5 - 8 лв тъй, че не се и опитвам.
А иначе аз не искам илюзия и замазване на положението, а истински здрава коса.
Постепенно с подрязване на изгорялото, домашни маски, плюс купешки и боя в цвят близък до моя си нещата с времето ще се получат.
Е, ще се лиша от дължина, ама няма как.
Наясно съм, че потъмняването само маскира щетите и подобрява вида на косата ми, но е само лъжовно.
Обаче не можах да я гледам и сега я потъмних, преди 3 дни. Коренна разлика, вярно измамна, но поне се гледам в огледалото без да де отчайвам и се чувствам отново себе си, с този приятен средно шоколадов цвят.
Олиосета съм им голяма почитателка.

Последна редакция: нд, 16 яну 2022, 12:01 от Caroline_Bingley

# 350
Caroline,
Склонна съм да вярвам, че ефектът, който си постигнала, се дължи най-вече на шампоана. Absolut Repair не е добра идея да се ползва самостоятелно. Без да се сложи продукт/и след него косата ще стърчи като слама - твърда и изпръхнала.
Най-образно казано - все едно да препечеш филия хляб, без масло. Ще си остане сухар.

# 351
Caroline,
Склонна съм да вярвам, че ефектът, който си постигнала, се дължи най-вече на шампоана. Absolut Repair не е добра идея да се ползва самостоятелно. Без да се сложи продукт/и след него косата ще стърчи като слама - твърда и изпръхнала.
Най-образно казано - все едно да препечеш филия хляб, без масло. Ще си остане сухар.

Напълно възможно е, защото когато ползвам пълна програма - шампоан балсам и маската(а дори и само балсама от същата серия)  положението е съвсем различно.
Предното обезцветяване възстанових точно с тази серия. Трети път купувам, е не е този ефекта, не ми действат така добре вече.

# 352
  • Пловдив
Момичета, каква техника използвате, за изправяне на косата с четка и сешоар? Моите също са на ОГ (най-големият диаметър) и Парлукс, успявам донякъде да я оформя, но искам да чуя и вашите методи.
Аз започвам от най-долните кичури на тила, като цялата останала коса вдигам и закрепям със щипка и така постепенно свалям по няколко кичура. Най-предните пък суша напред, а не назад, т.е кичурът е паднал пред очите ми и така го дърпам с четката. Не знам дали ме разбирате Simple Smile
Освен това допирам сешоара до всеки кичур, докато плъзгам четката по него, за да може да се "изпече" по-добре (макар да не прекалявам, за да не я изгоря) .

Пропуснах да кажа, че за заглаждане минавам част от косата (вече суха) и с четка от глигански косъм на Мороканойл.

# 353
Момичета, имам спешна нужда от съвет. Преди време писах за проблема, но не получих отговор, а сега нещата се влошиха, затова ще питам пак. Дъщеря ми е на 10г, с прекрасна гъста коса. Отскоро започна да се омазнява доста, на 2-3дни, а издържаше по повече от седмица. Забелязвам обаче, че е започнала и доста да пада, а косъм не й падаше от главата. Може би започва някакъв ранен пубертет и затова е омазняването, но косопадът вече ме притеснява. Какво бихте ми препоръчали? Много ще съм благодарна за съвет!
Магнолия някъде беше коментирала, че взима o’right дъщеря си, но не съм сигурна, не знам кой точно, а и не успях да открия публикациите.

# 354
Лили, аз гледах едни клипчета на Зейнеб (мисля, че така се казваше, но може и да бъркам, тази която работеше с Гала). Та от там се научих. Иначе и аз така разделям косата, запопвам от най долния слой и отивам нагоре. Държа сешоара горе долу под 45 градусов ъгъл. Всеки слой, който завърша минавам със студена струя, за да запечатам кутикулата. Ако нямам това време, накрая минавам цялата коса набързо и завършвам с олио за приглаждане.
Но моят косъм е по-скоро тънък към нормален, а твоят е доста дебел и мисля, че от там идва разликата. Косата ти по-трудно се поддава на обработка.
А забравих да кажа, че всичко това го правя на леко влажна коса, на суха е по-трудно със силно къдравите участъци.
Оливия, омазняването най-вероятно наистина е от влизане в пубертета. Можеш да пробваш ш на Оуей за мазна коса или хума. За косопада те съветвам да пуснете кръвни изследвания :желязо, фертин, витамини. Можеш да попиташ личния ви лекар за съвет какво още да изследвате. Съмнявам се на такава ранна възраст детето да има проблеми с щитовидната жлеза, но за всеки случай може да видите и тези хормони, ако лл прецени.

# 355
Момичета, имам спешна нужда от съвет. Преди време писах за проблема, но не получих отговор, а сега нещата се влошиха, затова ще питам пак. Дъщеря ми е на 10г, с прекрасна гъста коса. Отскоро започна да се омазнява доста, на 2-3дни, а издържаше по повече от седмица. Забелязвам обаче, че е започнала и доста да пада, а косъм не й падаше от главата. Може би започва някакъв ранен пубертет и затова е омазняването, но косопадът вече ме притеснява. Какво бихте ми препоръчали? Много ще съм благодарна за съвет!
Магнолия някъде беше коментирала, че взима o’right дъщеря си, но не съм сигурна, не знам кой точно, а и не успях да открия публикациите.

На първо време изследвания.
В лаборатория ще кажат за косопад какво се изследва, проверете. Може да е липса на витамини, слаб имунитет, от вируси, много причини има.
Аз не ги помня кои бяха за косопад, отдавна съм правила такива изследвания. Не смея за 10 годишно дете да препоръчвам козметика и добавки, по-скоро идете на специалист. Те ще знаят най-добре. Или в аптека нещо базово като за начало да ви препоръчат, избор има огромен.

# 356
Последните ми покупки са капките на Owау ухаят много хубаво
Купих серията на Мароканойл с кафявата капачка — като усещане след две измивания с шампоана косата започва да скърца става по твърда, с Керастаз Нутрив нямам такова усещане.
Маската на Мароканйл с кафява капачка наистина е много, хубава плътна и мазна хидратира косата ми.
Преди сешоар сложих Коприната на Чи , като я изсуших капките. Ефекта беше хубав❤
Скрит текст:
Погледнах хидратиращите серии на Joico за коя от двете говорите? 
Скрит текст:

# 357
Bria, това на снимката не са капките, а маслото с кимион,ако виждам добре. Но и то е хубаво 😊

# 358
Bria, това на снимката не са капките, а маслото с кимион,ако виждам добре. Но и то е хубаво 😊
Кои са капките ?
Oway- silk and glow serum черна киноа има да 😁
Балсама на Мароканойл може ли да се слага след маската / измивам маската и слагам балсам ? /

# 359

Общи условия

Активация на акаунт