Професионални серии за коса- тема 153

• 62 885
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
Olia, аз скоро приключих със следродилния косопад и беше адски Confounded на кичури и топки всеки ден... накупих профикозметика и масла за около 200-300 лв и резултата беше 0. Съжалявам, но това е хормонално задействан процес, който се тригърва от самото раждане и няма нещо, с което да го спреш или намалиш. Четох и гледах десетки статии и видеа на бг и англ. и все едно и също - чакайте да отмине и косата сама ще се възстанови. Е, верно, отмина за 2 месеца и половина и ми отнесе половината коса Cry пък някои хора го нямат или почти не му обръщат внимание, не знам каква е логиката тук, говорих с няколко майки по темата. Едни са останали без коса, другите не са имали косопад.
Това, от което съм доволна и към момента виждам ефект са ампули стамиген с редуване на маслени маски от ЯЧРМ, масло от ему, арганово и ЕМ розмарин, мащерка и лавандула. Важен е розмарина, но това е за след края на кърменето, тези неща си миришат и не е ок да са по теб докато кърмиш, поне според мен. Пих и витамини Анакапс реактив, геритамин, вит Д, мулти Алайв, магнезий, Омега 3 и Биотин от 5000 мг. Продължавам борбата, има растежи, но косата си ми е доста рядка. Обаче какъв ефект върху плътността Heart Eyes направо не ми се вярва още - двоен е косъмът! От 10 г. купувам какво ли не, за да го постигна, а сега... чак не знам от какво е, но подозирам ЯЧРМ с ЕМ розмарин. Ще ги обявявам за незаменими скоро и съм замразила покупките на продукти със силикони, по логиката да не се натрупват по косъма и скалпа и да пречат на съживяването на фоликулите. От лосионите се мазах с гел Давинес, ГГ интенз, Напура. Шампоани Босли, Напура, Давинес, OWAY..дълго стана, дано поне е било полезно. Успех и не се депресирай, ще мине, радвай се на детенцето, това помага Heart
Много бшагодаря за споделеното! За маслата знам, че не се препоръчват при кърмене. А шампоаните/ серумите за скалп/ ампулите на Напура/Меди/ Оуей за косопад? Те удачни ли са при кърмене?

# 586
Heart
[/quote]
Много бшагодаря за споделеното! За маслата знам, че не се препоръчват при кърмене. А шампоаните/ серумите за скалп/ ампулите на Напура/Меди/ Оуей за косопад? Те удачни ли са при кърмене?
[/quote]
Има масла, които не влияят. Проверете по активна съставка в https://www.e-lactancia.org/ и с консултант по кърмене.

# 587
Повечето противокосопадни серуми не се препоръчват при кърмене, Напура също, те са пълни с е.м.
Можеш да използваш шампоани, наприрмер тези на Меди. Аз бях много доволна и от Алтерна Клиникал.
Оуей също не е подходящ, защото съдържа мента, а тя се използва за спиране на кърма.

# 588
Да и според мен една консултация по кърмене няма да навреди, повечето серуми имат доста етерични масла и с добавките е спорен момент. Аз почнах косопада след края на кърменето и затова не се притеснявах за него, но избягвах силно ароматизирани и парфюмирани продукти, алергени са.

# 589
Вероятността масло, сложено на скала, да попадне в кръвотока в такова количество, че оттам да отиде в кърмата, клони към 0.
С етеричните масла рискът при кърмачета е предимно от вдишване или поглъщане (например ако си играе с или хапе намазаната коса на мама).
Конкретно за мента, приета вътрешно, се избягва при кърмене (както и да се дава на малки деца), защото може да доведе до спазми на ларингса и невъзможността детето да си поеме въздух. Има и данни, че намалява количеството на кърмата.
Полезна информация има в блога на Хедра (сертифицитан консултант по кърмене с медицинско образование). От нея знам, че при косопад е подходящо да се приема бирена мая (тя има положителен ефект също и върху кърмата, и върху ноктите и кожата Simple Smile) и може да се правят домашни маски за коса, които са на базата на естествени съставки като мляко, масла, жълтък и т.н.
Имайте предвид, че бирената мая може да увеличи апетита.
Аз не съм имала косопад нито по време на бременността, нито по време на кърменето. Ползвах серията на Kevin Murphy Plumping Wash, прави косата невероятна - гъвкава, плътна, лъскава, бързо растяща.
Конкретно за косопад (след ковид при мене) незабавен ефект имаше от смес от масла за косопад на Ривана. Допълнително ползвам пептиден серум за скалп на the Ordinary, който прави косата също да расте бързо, да е гъвкава и плътна.
И не на последно място - спокойна мама = спокойно бебе. Ако за нещо не сте сигурни или притеснени дори след квалифицирана консултация - отложете във времето.

# 590
Аз не съм съгласна за етеричните масла. Зависи какво се използват. Чистите и качествени ем са силни и могат да проникнат в кърмата. Според мен е по-добре да не се рискува.

# 591
Много ви благодаря за съветите, момичета! Реших за сега да отложа , след кърменето ще опитам да оправям щетите, нямам време да проучвам кое може и кое не, пък и има винаги две мнения, както и по всеки друг въпрос🤷🏻♀

# 592
  • София
Здравейте, харесала съм една автоматична маша за къдрици на Филипс. На клипчетата изглежда супер лесно.
Някой има ли отзиви за нея?
Ето тази -
https://www.philips.bg/c-e/pe/senseiq-auto-curler.html

# 593
Аз имам подобна маша, на друга фирма, много лесно и бързо правя косата си сама. Имах притеснения дали ще мога отзад да я къдря сама, никакъв проблем не беше. За около 15-20 минути макс съм направила цялата коса. Дали гори косата не мога да кажа, тъй като я ползвам изключително рядко - на 3 месеца веднъж.

# 594
Здравейте, харесала съм една автоматична маша за къдрици на Филипс. На клипчетата изглежда супер лесно.
Някой има ли отзиви за нея?
Ето тази -
https://www.philips.bg/c-e/pe/senseiq-auto-curler.html
Аз я имам и много я харесвам. Прави много лесно и много хубави къдрици.

# 595
  • София
Благодаря ви, поръчах я. 🙂 В момента е на промоция в Техмарт 240 лв. до 06.02.

# 596
  • Някъде там
Имам въпрос кой от двата шамппоана е по добър за неутрализиране на топли нюанси? Този https://www.zlatnaribka.com/philip-kingsley/shampoan-za-korektsi … ng-weekly-shampoo или този https://www.zlatnaribka.com/philip-kingsley/shampoan-za-korektsi … ng-weekly-shampoo .
Днес бях на фризьор,мръднахме черния цвят с по висок оксидант и светла боя,получи се разкошен кафяв цвят, но ще излизат отенъци до следващото боядисване и ми препоръчаха да използвам тониращ шампоан.

# 597
В Експертбюти Олаплекс 3 - 32, 81лв + код за нов потребител цената става супер.

# 598
В Експертбюти Олаплекс 3 - 32, 81лв + код за нов потребител цената става супер.
Аз така чакам добра цена за 1 и 2!😒

# 599
Тези маши за къдрици май ги има всяка 3-та фирма, аз гледах тази с идеята да е подарък за дъщеря ми за 14РД, но в крайна сметка и купих комплект от сешоар и маша (тя вече беше приватизирала пресата ми за къдрици). Въртящата се "част" вътре в уреда е с различен диаметър, подходящ за коси с различна дължина и дава по-стегнати или по-loose къдрици. Различни температури на нагряване за различни коси също.

PS В момента хлапето, което има великолепна естествено идеално права, тежка и блестяща коса е решила, че бузите и изглеждали големи без обем в косата (аз, разбира се, веднага натъртих, че джънк и бисквитки не помагат нито на бузите, нито на задника), та се прави с ето това:
Bed Head Wave Artist Ceramic Deep Hair Waver for Beachy Waves, Purple

Последна редакция: вт, 01 фев 2022, 15:48 от Agent Provocateur

Общи условия

Активация на акаунт