Професионални серии за коса- тема 153

• 63 072
  • 745
  •   1
Отговори
# 285
Искам да премина от блондинка в брюнетка, а не да стане на петна

# 286
Дейзи, Дензифик е ябълката на раздора Flowers Apple и разделя обществото както въпроса ,,ще се ваксинираш ли". Joy За едни е светия граал Joy на обем, плътност, баунс, бърз растеж, секси, чист и женствен аромат (казах ли, че трябва да ми дават комисионна да го пропагирам?), за други изсушаващ, слепващ, утежняващ.

Имам литров дензифик и като свърши пак ще поръчам литров. Това си говори само за себе си. На моята коса, която е гъста, придава допълнително много обем, говорила съм за ефекта лъв. При майка ми, която е с права, изрусена и сравнително гъста (но не чак като моята) коса, ефектът е същият и дори по-добър. При приятелка с тънка коса, дензифик е много добър за обем и оформяне на прическа и винаги си го пожелава като подарък за рожден ден или друг празник, защото го ползва постоянно.
Разковничето е да опиташ как ще е при теб и като го опитваш да е с едно на ум, че шампоанът не е балсам и скед него ти трябва някаква маска, балсам или каквото там подхранващо ползваш. На мен не заплита, но аз го ползвам винаги с маска, често с дензифик маската в корените. Сериозно това ми е един от любимите шампоани в топ 3. Не значи, че ще ти хареса.

Друг за обем с по-малко рисков потенциал е зеленият волюмфик (или както се изговаря...) на Керастас-той обаче не придава толкова плътност дългосрочно и косата не се сгъстява и не расте по-бързо от него. Пробвай и двата, ако можеш да си позволиш в момента и няма да те е яд, ако единият не ти хареса. Тоя фактор ,,прецаках се" винаги го има при продуктите за коса. Joy Аз още страдам как се излъгах за split end therapy на ghd.

# 287
От къде поръчвате големи опаковки ( 500 мл или 1 л) Керастаз? 🙄

# 288
Някой с чуплива коса да сподели какъв продукт без отмиване използва. Не успявам да намеря подходящия за мен. Сутрин оформям косата като леко я навлажнявам, нанасям олио/крем без отмиване и намачкавам и сресвам с ръка. Вълните и чупките се задържат няколко часа, после продуктът някак изсъхва и косата се разпилява.
В момента ползвам Moroccanoil Treatment.

# 289
Доста дами в темата пишат, че разреждат  шампоаните на Керастаз, защото са силни. Аз не ги разреждам, най-редовно използвам Терапист и прозрачния Генезис, но преди тях винаги Напура Анаген/Стамиген или Меди Биокленз, така нямам проблеми със скалпа от тях.
Скрит текст:
Здравейте, може ли да препоръчате кой шампоан от серията на Керастасе би бил най-подходящ за обем? (Densifique ли е?) И също - ако сте го използвали, бях чувала, че трябвало да се нанася по някакъв "специален" начин - съвсем малко, да се разреди с вода и тн.. Има ли нещо такова?
Не съм чела и чувала такова нещо, ш определено придава обем и плътност но трябва да се редува с друг иначе утежнява и губи ефекта си.

# 290
Повече от година следя темата,откакто ползвам профи продукти за коса и не си спомням да съм прочела някой да си разрежда шампоана на Керастаз. Аз не го правя, имам няколко но  както и да е, който иска да си го разрежда.

# 291
# 292
Не само Принцеска, Денси също беше споделила цял урок за правилна употреба на продукти Керастаз след консултация в техен салон. Но това беше още преди няколко години, оттогава май не сме останали много от тогавашните списващи в темата Simple Smile

# 293
Аз също винаги ползвам шампоаните на Керастаз (както и всички останали), а именно двустъпково измиване с малко количество, като второто шампониране е с престой 30-60 секунди. И преди да ползвам профи козметика винаги съм си миела косата по два пъти с шампоан. Един път за отмиване на мърсотия, втори път за почистване и грижа.

И докато сме на темата за шампоаните - имам проблем с прекомерно омазняване заради хормонални промени, косата ми на втори ден изглежда зле, на трети вече е мазна до ушите. Знам че заради хормоните трудно има как да повлияя, но имате ли препоръки за шампоан/прауоши/маски/тоници, които помагат за намаляването на омазняването?

# 294
Ок,един коментар от преди 5 месеца. Явно не е чак такава практика щом ми е убегнало . Дамите, които си разреждат да бяха отговорили на питащата съфорумка 🤗

# 295
Пийч, засега с един ден повече ми държи косата с Bumble and bumble thickening шампоан, но не е панацея. Като поприключа със запасите за скалп ще взема новия серум за омазняване на Керастаз и тази цялата терапия на Орайт ми изглежда много добре:
https://www.zlatnaribka.com/oright/mazni-koreni-parhot-i-chuvstv … lp-serum-a-240-ml
има доста интересни продукти тази марка и ще се раздвам и аз на отзиви.

# 296
Пийч и аз имам такъв проблем. От коледното намаление взех ш за мазна коса на Оуей. Ползвам го като първи ш с грижа за скалпа,сравнително от скоро, но като че ли нещата са една идея по добре.

Последна редакция: вт, 11 яну 2022, 21:09 от Viktoriai

# 297
  • София
Като цяло едно време на шампоаните керастаз (съвсем в началото) имам спомен че пишеше че се слага първо малко количество, отмива се и след това се повтаря с по голямо количество.

Но това при мен си е чисто изразходване на шампоана защото моята коса е с адски мазен скалп макар да е суха и с това първото шампониране все едно нищо не правя.

# 298
Моя приятелка ползва глина като преуош само в корените и е много доволна, с 2 дни удължава миенето на косата.

# 299
^^^ Глината, която съм ползвала аз си беше чиста хума. И да, бях доволна от хумата (със оцет смесвах!), но мразех да чистя банята след това, да бъда честна!

Peach, скоро някой спомена, че по принцип прозрачните, гелообразни шампоани не стимулират толкова омазняването, колкото други консистенции и съм го запомнила, че да го проверя, но аз бих ти предложила да добавяш няколко капки tea tree oil към любимите си шампоани пак с тази цел.

А имам и някакъв спомен за маска за коса от ябълков оцет, лимон и мед... И не забравяй и ДПШ, a ako не се лъжа и шампоан от коприва навремето ползвах заради проклетото омазняване!
Скрит текст:
1. LEMON, HONEY AND APPLE CIDER VINEGAR
Good for Oily Hair

Ingredients:

¼ cup of apple cider vinegar
½ lemon juice (can replace with with ½ cup of plain yogurt)
1 tablespoon of honey
Instructions:

Dilute the lemon juice with water.
Combine the apple cider vinegar, lemon juice and honey.
While hair is still damp, section it off and apply the mixture.
Leave it on for 15 to 20 minutes.
Rinse and wash hair as normal.
Why it works: If you’re constantly dealing with greasy strands, usethis mask to clean up any excess oil found in your scalp. The apple cider vinegar (ACV) has vitamins and nutrients to clean up the scalp, while lemon is a natural astringent and honey is antibacterial, meaning they can treat dandruff and reduce itchiness.

Последна редакция: вт, 11 яну 2022, 21:07 от Agent Provocateur

Общи условия

Активация на акаунт