Професионални серии за коса- тема 153

• 62 953
  • 745
  •   1
Отговори
# 420
Въпрос към форумките, които използват плексове при боядисване - в един салон чух мнение, че няма нужда ако се боядисват само корени  и/или не се изсветлява косъма да се ползват такива. Само при боядисване на дължини и кичури. Какво мислите ?

Вчера боядисвах корени и обливах дължини ( забравих да сложа Hlilk-а , който получих като отливка от размените ) Реших да използвам само продукти на една марка Джойко - измих с блондинския шампоан, сложих Сийлъра и после само хидратора. Много ми харесва резултата, много повече отколкото когато използвам и Реконструктора както е по протокол на К-Пак ( косата ми не обича много много протеини, макар, че е изцяло боядисана и с балеаж изсветлена ). Напръсках със спрея от color K-pak серията. Много лесно се разресваше косата, бързо беше и изсушаването и. Изправих я с чеката и сешоар и получих пригладена и гладка прическа, без фризчета Simple Smile

# 421
jet  И аз съм в подобна ситуация като теб.
Есеният косопад при мен започна октомври и доста време ми отне да се справя с него. Едва края на декември спря, а сега се боря за сгъстяване. И аз ползвам Напура Ш и ампули, медисютикалс и др. От 1 месец вече ползвам ампулите денсифик на керастаз.Много съм доволна от тях, но за съжаление от няколко дни съм с ковид и много се притеснявам какво предстои.
Ще опитам да взема мерки. Мисля да завърша курса с Денсифик ( 3 месечен ) Информацията, която намирам е че активната съставка - стемоксидин е по- добър вариант от аминексил, тъй като има по-значими изледвания и дава добри резултати при косопад.
Още от сега пия добавки и витамини, мисля да се засиля и с маслените маски и отвари - розмарин, коприва, репей и тн.
Имам надежда, че омикрон се различава до някаква степен от предишните мутации и може би косопада няма да бъде толкова често срещан.

LoLo30 Аз използвам като преуош Еластисайзера, Олаплекс и Нmilk. Косата ми не е боядисвана. Без да претендирам, че разбирам, аз мисля че усещам млякото много хидратиращо. Когато ползвам Олаплекс обикновено съчетавам цялата гама и финалното усещане е по- протеиново. Съжалявам,че не мога да опиша по-добре продуктите и да ти бъда по- полезна. Млякото за мен е по-добрия избор. Получаваш голямо количество, много икономичен продукт, може да се ползва както за преуош така и за балсам и финиш. Ползвала съм го всякак и много ми харесва.

# 422
Olivia, а защо не пробваш H milk. Ако не си блондираш косата, мисля че ще има добър ефект и като цена е доста пруемлив.
За добавяне към боята вместо Плекс ли имате предвид? Доволни ли сте от този му начин на употреба?
Имам спомен, че някъде се споменаваше, че вместо втора стъпка на плексовете може да се използва някоя силно хидратираща маска. Греша ли? Имам Керастаз Маскинтенз и Мароканойл кафява капачка. Те биха ли могли да послужат в този смисъл?

# 423
Аз пак да попитам серията на Лореал Профешънъл Blondifier и по- специално шампоан и балсам Blondifier  Cool хидратираща ли е или балансирана?

# 424
Да, добавя се в боята. Мисля, че в сайта на Сикозметикс имаше подробно описание как се процедира. Аз не се боядисвам и не мога да дам много полезен съвет кой точно плекс е по-добър, но все пак и това е вариант.

# 425
Аз пак да попитам серията на Лореал Профешънъл Blondifier и по- специално шампоан и балсам Blondifier  Cool хидратираща ли е или балансирана?
На мен си беше хидратация, но мааалко не ми достигна. Не е лоша серията, но една идея по-силна щеше да е перфект!

# 426
Olivia, а защо не пробваш H milk. Ако не си блондираш косата, мисля че ще има добър ефект и като цена е доста пруемлив.
За добавяне към боята вместо Плекс ли имате предвид? Доволни ли сте от този му начин на употреба?
Имам спомен, че някъде се споменаваше, че вместо втора стъпка на плексовете може да се използва някоя силно хидратираща маска. Греша ли? Имам Керастаз Маскинтенз и Мароканойл кафява капачка. Те биха ли могли да послужат в този смисъл?

Коригирам те тук, стъпка 2/запечатваща стъпка от плекс може да бъде заместена със силно хидратиращ балсам, не с маска. Балсама има функцията да запечатва кутикулите на косъма и по този начин завършва процедурата с плекса, докато маската по скоро служи за подхранване на косъма и в случая не е удачна за завършек след плекс.

Casual мислила съм по темата с плексовете и дали има смисъл от тях само при изсветляване/кичури/боя на дължини, моята логика е, че боядисвайки корена, той расте и след време минава към дължината на косата, която така или иначе тероря със стилизиране, та защо да не се грижа за здравето на тези "бъдещи дължини" още от корен, подсилвайки ги с плекс. Това си е моята логика де, може да не е правилна. Аз боядисвам корен естествена 5ца със ниво 7, мешам 9% със 6% 2:1 и си слагам олаплексче да ми е мирна главата.

# 427

... стъпка 2/запечатваща стъпка от плекс може да бъде заместена със силно хидратиращ балсам, не с маска.

... мислила съм по темата с плексовете и дали има смисъл от тях само при изсветляване/кичури/боя на дължини, моята логика е, че боядисвайки корена, той расте и след време минава към дължината на косата, която така или иначе тероря със стилизиране, та защо да не се грижа за здравето на тези "бъдещи дължини" още от корен, подсилвайки ги с плекс. Това си е моята логика де, може да не е правилна. Аз боядисвам корен естествена 5ца със ниво 7, мешам 9% със 6% 2:1 и си слагам олаплексче да ми е мирна главата.
Това ще ми е полезно! Мерси, Пийч!

PS Аз слагам WellaPlex като си правя и корените и дължините (имам 3-те стъпки на Велаплекса, 2-те салонни и домашната поддръжка).

Последна редакция: пт, 21 яну 2022, 14:34 от Agent Provocateur

# 428
# 429
правят официално намаление, преди малко получих съобщение:
Тези хора чуха, че искам най-после да ида в магазина и физически другата седмица и решиха сега да пускат отстъпки Joy Май пак ще поръчвам онлайн. Много благодаря!

ПП Веднага предавам нататък: 5% код P4fsUFL85j ми беше активиран допълнително към промоцията Heartbeat

Аз си взех, както бях решила, комплект за подхранване на CHI и Milkshake Integrity. Няма да ги ползвам преди края на февруари, за да си изразходвам тези на Напура; ще пиша по-нататък как са подействали в моя случай.

Благодаря за кода Simple Smile Поръчах си серията за чуплива коса Simple Smile на Алфапарф 😋❤.Докато се наканя ш.свършил 🤣.Но него от Нотино 😄.

# 430
  • София
Аз съм ползвала color plex, olaplex и hmilk.

Боядисвам само корен на ниво 10, а дължините им правя обливки.
Ако не се смеси правилно оксиданта или боята е много агресивна на това ниво изсветляване и плекса няма да спаси, без значение кой.
При нормално смесване и не толкова агресивна боя( аз мешам оксидант 9% и 12% двойна доза в равни части, за да постигна 11%) виждам ефект и подобрение в косата.

За color plex вече съм коментирала че за мен е гавра.
Стъпка 2 е толкова мъничка че аз която съм с тънка и не много дълга коса не мога да намажа и 1/3 от нея, моята коса поема много продукти принципно но това е скандално.
И освен това не видях никакъв ефект след стъпка 2 на омекотяване или живване, косата ми беше зсплетена суха и с усещане за отворени кутикули, замазах положението с маската с кафявата капачка.
Относно hmilk:
Аз съм намерила малко по-различно приложение на hmilk.
В боята си слагам олаплекс.
Преди боядисване намокрям вече изсветлените и крехки дължини (боядисвам се сама и се притеснявам да не попдне боя върху тях) и ги омазвам с hmilk.
След това боядисвам корен.
След отмиване слагам стъпка 2 олаплекс.

За мен няма място за сравнение между олаплекс и hmilk и лично аз чувствам стъпка две от олаплекс в пъти по-хидратираща и напояваща.

За мен олаплекс е излишен разход ако боядивате с безсмонячна или щадяща боя.
Бих го препоръчала при кичури, изветляване, червенокоски .
Иначе е прекалено скъп.

За здрави коси на които просто им харесва идеята да слагат плекс hmilk е по добра алтернатива според мен.

# 431
правят официално намаление, преди малко получих съобщение:
Тези хора чуха, че искам най-после да ида в магазина и физически другата седмица и решиха сега да пускат отстъпки Joy Май пак ще поръчвам онлайн. Много благодаря!

ПП Веднага предавам нататък: 5% код P4fsUFL85j ми беше активиран допълнително към промоцията Heartbeat

Аз си взех, както бях решила, комплект за подхранване на CHI и Milkshake Integrity. Няма да ги ползвам преди края на февруари, за да си изразходвам тези на Напура; ще пиша по-нататък как са подействали в моя случай.

Благодаря за кода Simple Smile Поръчах си серията за чуплива коса Simple Smile на Алфапарф 😋❤.Докато се наканя ш.свършил 🤣.Но него от Нотино 😄.
За къде тоз’ код? 😁

# 432
Здравейте,
Някой ползва ли въртяща четка и от кой модел сте доволни ? Чела съм доста за Ровента, но виждам, че има различни видове.
Тези, които са с косъм не скубят ли много ? Изпича ли се добре косата ? Ефектът, който търся е добре изпечена коса с блясък и обем.
В момента тествам Dyson, ще му дам малко време, но търся алтернатива, в случай, че реша да го продам.

# 433
Момичета,
За Алтерна пак едно питане?
От Златна рибка или Арлен поръчвате?
Един и същ ли е представителя/ вносителя/ за България и от двата сайта?
Не намирам официален представител като Alterna. Bg?

# 434
Златна рибка. Имат до днес (включително) 20% отстъпка и като ползваш кода, прибавя още 5% Smiley

Общи условия

Активация на акаунт