Професионални серии за коса- тема 153

• 62 939
  • 745
  •   1
Отговори
# 435
  • In transit
Момичета,
За Алтерна пак едно питане?
От Златна рибка или Арлен поръчвате?
Един и същ ли е представителя/ вносителя/ за България и от двата сайта?
Не намирам официален представител като Alterna. Bg?
Алтерна поръчвам от Нотино и makeup, там обикновено са доста по-изгодни цените.

И аз да ви питам нещо..от две седмици забелязвам, че ми се омазнява по-бързо косата. Не съм променяла нищо в козметиката. Някакви идеи от какво може да е?

# 436
Здравейте, и тук да попитам. 
За покритие на бели коси на коя боя да заложа:
Ланза (не течната)
Колестон
Мажирел Куул Кавър
Джойко

Целя пепелен или студен цвят, ниво 6-7.

# 437
#PeachHoney , много ти благодаря! Можеш ли да дадеш няколко примера за силно хидратиращ балсам?
След добавяне на Hmilk в боята предполагам, че важи същото- да се завърши със силно хидратиращ балсам?
#Melisande , знаеш ли откога чаках някой да сравни няколко плекса! Ужасно много ти благодаря за това!
Май за сега клоня към Хмилк аз. Моята коса не е чак толкова изтормозена. Боядисвам 7.1 с оксидант 6 по дължините, в корените слагам 5 или 6, пак с оксидант 6, а естествената ми коса е ниво 5/6. До сега винаги слагах щадящи бои, но вече имам доста бели коси и сега смятам да поръчам Altissima от Арлен- мисля, че #Искрица я беше похвалила някъде.
Останах да се чудя и на Файбърплекс- той пък е 500мл на цена около 60лв с намалението ( за една стъпка).

# 438
Момичета,

И аз да ви питам нещо..от две седмици забелязвам, че ми се омазнява по-бързо косата. Не съм променяла нищо в козметиката. Някакви идеи от какво може да е?

Благодаря за отговора!!!
От там бихте ли проверили на етикета катомвносител кой е?
Хидратиращия на Алтерна е супер!

# 439
Здравейте, бихте ли ме ориентирали към добра хидратация ( маска и балсам) от асортимента на Лореал Профешънъл или Шварцкопф, както и за балансирани продукти с уклон хидратация.

# 440
Момичета,

Благодаря за отговора!!!
От там бихте ли проверили на етикета катомвносител кой е?
Хидратиращия на Алтерна е супер!

# 441
Valerians,моя ш Алтерна е от Нотино но няма на бг етикет, 2 пъти съм го взимала от тях. Имам серум от Арлен и той няма на бг етикет,от тях ми беше първия шампоан. Ти защо се притесняваш за автентичността?

# 442
Моят етикет е същият. Балсамът е купуван от фризьорски салон преди една година.

# 443
Valerians,моя ш Алтерна е от Нотино но няма на бг етикет, 2 пъти съм го взимала от тях. Имам серум от Арлен и той няма на бг етикет,от тях ми беше първия шампоан. Ти защо се притесняваш за автентичността?

Моите продукти имат същия етикет като по-горе, забелязах, че пише изключителен представител, а не вносител или официален представител. Също така не открих сайта, който е изписан Sad. Направи минвпечатление, че от фризьорски салон или Златна рибка са само с такъв етикет явно и за това?!?

# 444
ЗР са доказани и не бих се притеснавала.
Ето какво пише на моя ш и серум,няма лепени етикети на бг.

# 445
Нищо им няма на Алтерните от Нотино, както и на арленските. Аз бе бих дала толкова пари на ЗР, при положение, че мога да си взема същия продукт на по-ниска цена от друго място.

# 446
Включвам се с ревю/сравнение между няколко продукта, всеки който не се интересува от Oway и двойниците им Insight може да пропусне предстоящия дълъг пост. Oway & Insight са под една шапка, и двете фирми предлагат био козметика, като Insight е доста по евтина, предлага доста подобни продукти на тези на Oway и имат сходства във формулите. Днес ви разказвам за два шампоана и два серума за връхчета, а именно Oway Microstimulating hair bath + Nurturing drops и  Insight Loss control shampoo + Styling hair repair somplex (серум за връхчета).

Започвам със шампоаните. Flowers Herb

Скрит текст:
Оway срещу косопад дълго ми беше пръв и любим шампоан, има много приятен ментов аромат, прозрачна гел текстура, прави мека пяна, почиства нежно и охлажда приятно скалпа, не заплита дължините. Ползвах го по време на хормонален косопад и кой знае какъв ефект откъм спиране на косопад не съм видяла, но и в такива условия няма как да се очаква друго. Добър шампоан е, но с вдигането на цената до 45 лв ме накараха да се поогледам за алтернативи.
И така попаднах на Insight Loss control. Много подобен на горния, охлаждащо действие, прозрачна гел текстура, прави нежна пяна и остави дължините очудващо меки и разплетени. Тук усещам повече ментол, за разлика от ментата в Оуей, основните им съставки са еднакви, като разликите са в активните съставки, тук имаме ментол, екстракт от кестен, гуарана и ехинацея, а в Оуей са мента пиперита, див кестен, тиково и махагоново дърво. Аромата е една идея по ментолов в сравнение със сладката мента на Оуей. + за мен е че количеството е 400 мл, докато при Оуей е само 240, опаковката е пластмасова, а при Оуей както винаги стъклена, което за мен не е проблем. С две думи това е един много приятен шампоан, може да се каже евтин заместител на Оуей, на половин цена за двойно количество. Ще споделям мнение във времето как се държи.

Ред е на серумите. Nature Sunny

Скрит текст:
Oway nurturing drops е всеобщ любимец и е говорено достатъчно за него, та няма да изпадам в излишни детайли. Прозрачен серум с билков аромат (някой от вас хич не го харесват, на мен ми допада), обещава предпазване от цъфтеж и накъсване, подхранва крайчетата и дава блясък и мекота. Ползвам го самостоятелно, на суха и мокра коса, смесен с термик, смесен с Маракеш ендз, всякак ми харесва. Добавя нещо към грижата за косата, което не съм знаела, че ми липсва, ако мога да се изразя така. Вълшебен продукт, чиято повишена цена от 54 лв ми къса сърцето, защото последно съм го купувала от Арлен за 32 без намаления... това също ме накара да пробвам заместител и посегнах към...
Натурален серум за цъфтящи връхчета INSIGHT Styling Hair Repair Complex. Обещава да "излекува" жъфтящите крайчета, да придаде мекота и блясък и да подхрани. Еми прави го! Или поне изпълнява последните 3 Smile Рано е да кажа дали предотвратява цъфтеж. Има абсолютно сходна текстура с Оуей, прозрачен серум, леко мазен, плътен почти колкото капките. Аромата е много приятен, козметичен, свеж, ненатрапчив, няма общо с бикловия на Оуей и мисля ще се хареса от всеки. Има помпа апликатор, което е уникално в сравнение със глупавата развалена пипета на Оуей (знам че много от вас се оплакваха от пипетата). Пластмасова е бутилчицата, предлага 50 мл продукт, както е и при капките. Няколко пъти го ползвам, на суха коса се усеща лек без утежняване, изглади хубаво крайчетата и ги омекоти и даде допълнителен блясък. На мокра коса нанесох 2 помпи по дължините, чак до нивото на ухото, косата пое всичко (докато с Оуей ми се е случвало ако прекаля на мокра коса да "усещам" продукта и след това косата да седи леко утежнена и след изсушаване, докато не попие всичко до следващия ден). Изсуших с четка, без да се престаравам и да полирам косата, веднага усетих жилавост и подвижност на връхчетата, повече от преди, много блясък и плътност. С две думи много много ми хареса. Днес сложих няколко капки на суха коса и ефекта е още по-добър.  Състава на двата продукта има известни разлики и не се наемам да ги коментирам, тъй като не съм компетентна, но в Insight проверих всяка съставка и не намерих силикон, предимно растителни масла и водоразтворими полимери, които според мен играят ролята на термозащита (но не съм 100% сигурна). Не намерих да е упоменато изришно, че имат термозащитен ефект, но съдейки че са от серията за стилизиране предполагам, че имат някаква. Тепърва ще ги пробвам и в различни комбинации, но бих казала че са доста добра бюджетна алтернатива на капките на Оуей за скромните 18 лв. Ще ми е много интересно повече от вас да ги пробват и да споделят как се държи на различни коси. Моята е здрава, скоро подстригана и крайчетата ми са свежи, та не мога да бъда обективна как ще се държи на по-изтормозена коса.
Скрит текст:

Извинявам се за дългия пост и благодаря на всеки, който го е прочел докрай Yellow Heart

# 447
Нищо им няма на Алтерните от Нотино, както и на арленските. Аз бе бих дала толкова пари на ЗР, при положение, че мога да си взема същия продукт на по-ниска цена от друго място.
О аз изобщо не се притеснявам, показах снимките на дамата ,ако и помогна с нещо. В Парфимо също някои съфорумки взимаха изгодно Алтерна.

# 448
Здравейте,
Благодаря ви момичета.
Не се съмнявам в ЗР, по-скоро ме озадъчи вносителя им на Алтерна, от който те са заредили, нищо не намирам за тях?!

# 449
Аз съм с изтормозена изрусена коса и имам капките на insight, както и на оуей. Първите идват по- леки на моята коса, струва ми се,че не и стигат,ама мажа там, понякога комбинирам и с други. Струва ми се,че за нетретирана и толкова тъжна коса биха били по-добрият вариант.
Колкото до Алтерните - снимката,която качих е на продукт от Арлен, всичките Алтерни от там са ми с този тъй важен етикет, който липсва на закупените от нотино, парфимо, брасти и т.н. , но нещата са си наред Grinning

Общи условия

Активация на акаунт