Професионални серии за коса- тема 153

• 62 860
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
  • Някъде там

Bed Head Wave Artist Ceramic Deep Hair Waver for Beachy Waves, Purple

И моята тийнка иска такава Simple Smile

# 601
  • София
Рових си във външната памет, че търсех едни снимки и попадна на снимки на мен/косата ми Joy преди 5-6 години, когато я изсветлих при фризьор. Може би ще е дълга историята, така че на който не му се чете да прескача.
Косата ми беше ниво 5, когато реших, че искам да падна на 8-ца. Почти 7-8 години ползвам само професионална козметика за коса, така че в този период ползвах също такава. Доверих се на многогодишния си фризьор /доста тапии, много известен в София, и при когото не ходя вече над година и половина/ и започнахме. Първо изсветли до ниво, което според него е ОК да достигнем от първия път. Стана неопределено жълтеникаво-кафеникав цвят, след което помня, че каза поне 5 седмици да минат до втора процедура. Сега съм убедена, че не е ползвал никакъв флекс, въпреки че каза че почти няма щета на косата. След колкото време е трябвало ходих пак, пак изсветли, матира ме в розово, стана много яко. Помня че година след това бях с коса подстригана до над рамената /снимка 2/. Сега гледайки снимките разбирам защо.... Косата ми стана метла, ужасна сухота, цъфтящи краища и експлозии по целия косъм /снимка 1/. Трагедия...
Скрит текст:

Миналата година по това време реших, че от 6-ца, ще минавам пак в отбора на по-светлокосите. Имайки много време в къщи, предвид Ковид, както и добра козметика + Олаплекс, както и инструкции от много клипове на Брад Мондо започнах сама. Тръгнах от 6-ца /снимка 1/ и правих 2 изсветлявания в интервал от 2 месеца. Ползвах плекс за самите процедути и окислител 9. Между изсветляванията и след второто такова всяка седмица правих терапии /Хмилк, Олаплекс, Еластисайзър, Афоджи двустъпковия протеин/ и мисля че резултата е надминал този преди години /снимка 2 е от лятото/. Мисля, че не е толкова светло колкото тогава, но вида на косата е значително по-добър. За съжаление при мен сега избиват топли подтонове, които матирам редовно, но поне имам коса. Качвам снимки на цвета и в момента. На снимка 3 е косата ми/състоянието и след подстригване и изправяне преди 2 седмици.
Скрит текст:

Целта за лятото ми е да стигна до тук Stuck Out Tongue Winking Eye, да видим дали ще успея. Или поне да падна под ниво 8. Сега боядисвам корени с 7, а матирам дължини със смес от няколко 7-ци и 8-ци.
Скрит текст:

Честно казано изсветляване в къщи е възможно и далеч не е задължително да остане човек без коса. Просто трябва да си се ползва някакъв плекс, опредлено гледайки снимките преди /без плекс/ и сега /с плекс/ разликата е огромна.

# 602
  • Варна
Мишчица страхоотно косище Heart. Уникални къдрици искам и аз такива ама няма Grinning. Не изсветлява ли от слънцето това косище лятото?
Мисля си ,че спокойно можеш да смъкнеш два тона с 12-ка с боя с 9% оксидант без никакви драматични последствия за дължините,но......олаплекс терапия предната вечер и спиш със стъпка 2 изсушена. Сутринта боядисваш директно върху нея естествено с олаплекс в боята. и довършваш със стъпка 2 и нататък както си му е реда. Много,ама много пази Олаплекс.

# 603
Мишчица страхоотно косище Heart. Уникални къдрици искам и аз такива ама няма Grinning. Не изсветлява ли от слънцето това косище лятото?
Мисля си ,че спокойно можеш да смъкнеш два тона с 12-ка с боя с 9% оксидант без никакви драматични последствия за дължините,но......олаплекс терапия предната вечер и спиш със стъпка 2 изсушена. Сутринта боядисваш директно върху нея естествено с олаплекс в боята. и довършваш със стъпка 2 и нататък както си му е реда. Много,ама много пази Олаплекс.
Значи ще ме убедите да дам луди пари за този Олаплекс🤦🏻♀ Само ще чакам някое намаление като преди празниците, че сега е над 500лв😬

# 604
Мишчица,
Хареса ми това, че фризьорът не е ползвал никакъв флекс 😂. Много добре ти се е получило.

prinzesata,
Давай още идеи. 👀

# 605
  • София
принцес благодаря Heart, не изсветлява от слънцето. Естествената ми коса е ниво 4-5 с червеникав отенък. Това лято просто падна матът и остана с медно -златисти отенъци на изсветлените кичури. Хм, наистина ли мислиш че с боя ниво 12 ще стане? Че аз съм приготвила пак bleach пудрата, фолио и т.н Joy.
OliaMirchovska ако изсветляваш или боядисваш с висок % оксидант, със сигурност ще спаси от щетите Олаплекс. Ако е за терапия, аз си ползвам Hmilk след боя /корени и мат/ и слагам пак млякото в боята. Иначе количеството е адски много в обикновената разфасовка, разгледай травълите. Според мен едни 20-30 мл от ст.1 ще стигнат за 1-2 години Joy при моето ползване.
Аня Blue Heart няма да коригирам Joy Joy Joy, за да има и нещо забавно в тази дъъъъълга история. Иначе гледайки си снимките на косата, фризьорът си беше за флекс Rage.

Последна редакция: вт, 01 фев 2022, 16:40 от Мишчица

# 606
Мишчица, страхотна ти е косата. И според мен ще стане само с боя.

# 607
И аз се развълнувах на предложението на prinzesata за боя 12 и чакам подробности!

# 608
  • Някъде там
Мишчица, уникална коса имаш.
Аз също мисля ,че с 12 -ка ще стане и няма нужди от пудри Simple Smile

# 609
Мишчице, прекрасна коса имаш и съчувствам искрено за "накъсвания/цъфтежи/експлозиите". При мен това е неизменен резултат при всеки опит за "балеаж или кичури", а както и ти самата каза не съм пестила пари за фризьор. И аз съм на естествено ниво 5 и искам да докарам 7 в корените и 8+в краищата за лятото. Но поне не се притеснявам от жълто/оранжеви оттенъци и дори мисля, че ми отиват, а твърде пепеливи оттенъци в комбинация с побеляващите ми корени не са за мен. Ще следя с огромен интерес как върви изсветляването при теб.

# 610
момичета, шампоанът на орайт с кофеин с превес на протеин или на хидратация е ?

# 611
  • Варна
Мишчица така като гледам последната снимка в момента си някъде между 7 и 8 по дължините тъй,че минаването на ниво 9-10 от раз е съвсем реално и постижимо.
Наясно съм,че не гониш 10-ка,но не е зле да вдигнеш тон повече,защото матът винаги потъмнява.
 Аз се боядисвам с 90-ките на Oway,но цветът ми реално е някъде 9 точно заради коректорите,които ползвам в боята.

90.11 на Oway си мисля,че ще ти дойде добре с 9-ка оксидант обаче 1:2 и внимателно наблюдаваш косата.

# 612

OliaMirchovska ако изсветляваш или боядисваш с висок % оксидант, със сигурност ще спаси от щетите Олаплекс. Ако е за терапия, аз си ползвам Hmilk след боя /корени и мат/ и слагам пак млякото в боята. Иначе количеството е адски много в обикновената разфасовка, разгледай травълите. Според мен едни 20-30 мл от ст.1 ще стигнат за 1-2 години Joy при моето ползване.
Аня Blue Heart няма да коригирам Joy Joy Joy, за да има и нещо забавно в тази дъъъъълга история. Иначе гледайки си снимките на косата, фризьорът си беше за флекс Rage.
Всъщност естествената ми коса е ниво5. Боядисвам корен също в 5 с оксидант 6, а дължи итре 7.1 със същия оксидант.
Значи според вас няма нужда от тежката артилерия Олаплекс? Мислите ли, че Хмилк ще свърши работа?

# 613
  • Варна
Мишчица, страхотна коса Heart
А аз да попитам какви продукти ползваш за тези къдрици

# 614
Момичета, как се ползва  Nioxin 3D Intensive Diaboost? Пише "Нанасяйте върху мокра или суха коса направо върху корените и нежно масажирайте", но не се казва колко помпи? Върху корените значи ли да се маже и скалпа или да се опитвам да го избягвам? Направо по главата ли пръскам с помпата или първо на ръцете и после маже? Гъсто е и не мога да преценя как да го нанасям...

Общи условия

Активация на акаунт