Професионални серии за коса- тема 153

• 62 832
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
И аз съм от фен на Алтерните. Особено серията Клиникал е благодат за коси, страдащи от косопад. Също ежедневната серия Май канвас е лека и хубава.

# 676
Момичета, моля за трети път. Grinning
Има ли вероятност от еластисайзъра да не ми е хванала боята.
Момичета, така като ви чета ми настръхва косата направо. А вие ваксинирани ли сте, прекаралите ковид със силен косопад след това? Още не съм карала тази гад и силно се надявам да ме подмине.

Аз го прекарах преди две седмици. Нямам косопад, не съм ваксинирана. Но предприех мерки веднага като разбрах, а и пиех витамини от преди това. Може би е индивидуално, но при повечето има, мъже, жени.

# 677
  • Пловдив
Еластисайзър не ползвам 1седмица преди и след боядисване. Знам, че е добре преди боядисване да се мие с протеин или ДПШ, за да може да е отворен косъма и боята да проникне по-лесно. Еластисайзърът е хидратация, така че по-скоро заглажда.
Но изобщо не съм специалист, така че може и да бъркам.

# 678
Аз също съм далеч от специалист, но като протокол около боя съм записала: еластисайзер не се слага седмица преди и седмица след боя, преди боя се ползва ДПШ и протеин, след боя киселинен шампоан и хидратация. Моля, поправете ме, ако греша! Не претендирам за достоверност.

# 679
Еластисайзър не ползвам 1седмица преди и след боядисване. Знам, че е добре преди боядисване да се мие с протеин или ДПШ, за да може да е отворен косъма и боята да проникне по-лесно. Еластисайзърът е хидратация, така че по-скоро заглажда.
Но изобщо не съм специалист, така че може и да бъркам.
Аз също съм далеч от специалист, но като протокол около боя съм записала: еластисайзер не се слага седмица преди и седмица след боя, преди боя се ползва ДПШ и протеин, след боя киселинен шампоан и хидратация. Моля, поправете ме, ако греша! Не претендирам за достоверност.

Благодаря ви. Аз очевидно съм избързала. Ще го имам предвид занапред.

# 680
Да попитам и аз още нещо.
От скоро се боядисвам, 2 пъти досега с амонячна на Kydra. Последния път с 5, преди това с 6 горните пластове за sun-kissed ефект, естествен цвят 4-5. Нямам представа активаторът какъв е, ходя в салон. Откакто се боядисвам, забелязах, че косата ми е станала супер твърда, когато е мокра, като че измита със солена морска вода. Шамопоанът се разпенва супер трудно, което не е типично за мрката, но съм ползвала серията за боядисване едва 2-3 пъти и нямам наблюдения, за разлика от предната за обем, която ползвах, преди да се боядисам.
Като се изсуши, пак е еластична, но по-малко лъскава от преди боядисването. Ползвам Angel шампоан и балсам на Kevin Murphy за боядисана коса, лосион за обем без измиване Full Again и термална защита на същата марка.
Какво бихте препоръчали да включа, за да възвърна текстурата? Косата ми е нормална към суха (спокойно изкарвам седмица, без да я мия), от скоро боядисана. Благодаря!

# 681
Имам 5% отстъпка в Арлен до 20.02, които няма да ползвам. Ако на някой му трябват нека ми пише.

# 682
  • Пловдив
Привет, момичета Blush
Терапията на Keune как я ползвате като преуош? Имали проблем да се спи с нея?
Благодаря за отговорите Hug

# 683
Като всеки друг преуош, нанасям на влажна коса, завивам под шапка и седя така цял ден. Така че мисля, че може и за цяла нощ ☺️

# 684
OliaMirchovska, от балсамът за дълбоко подхранване на боядисана коса на Philip Kingsley не губя от обема на косата си, дори ми го увеличава. Чувствам я добре хидратирана след него. Не съм ползвала шампоана от същата серия. Косата ми не е боядисана, с омазняващи се корени и сухи и изтъняващи краища е, обичаща протеин.

# 685
Здравейте, момичета ♥
От доста време не съм се включвала, но пък тайнично си ви следя 😊. В последно време почти нищо не съм купувала, защото ентусиазмът за нови придобивки ме беше леко напуснал, а и исках да изхабя наличностите. Та сега минавам да изкажа впечатленията си от митичната серия на Лореал - шампоан и маска (за фини коси), както и олиото. От доста време ги заглеждах и най-накрая реших да ги пробвам - еми страхотни са! Още с Ш косата ми се разплете и омекна, а моята е изсветлена на ниво 9 + кичури, гъста със средно дебел косъм, с дължина малко под сутиена. С повечето шампоани получавам ефект "птиче гнездо" и докато не сложа баласам или маска, няма оправия.
Маската от серията е също страхотна, не знам дали е хидратация или протеин (пише, че е за подхранване с масла), но след изсушаване получих ето това:

След това на влажна и суха коса сложих от олиото и така завърших протокола - термо не съм използвала, за да видя какво ще се получи.
За сравнение: от мароканската маска с кафявата капачка получих същия резултат на първо ползване, но след това ефектът някак се разми. След това се сдобих с Терапист на Керастас, но нищо особено не видях като резултат, а доста суперлативи изчетох за нея.
Сега съм хвърлила око на хидратиращата серия на Алфапарф (розовата) - https://www.zlatnaribka.com/alfaparf/nutrition-nu-tri-seduction. Бюджетна е и ми се иска да я пробвам - някой дали има отзиви? Маската Генезис на Керастас също ми е в списъка, така че ще се радвам някой да каже дали е подходяща за жадна и блондирана коса.
Благодаря предварително. Бъдете здрави!

Последна редакция: пт, 04 фев 2022, 15:29 от Mini Me

# 686
Здравейте, бихте ли предложили приличен дрогериен шампоан, за коса нуждаеща се от хидратация и за честа употреба. Мисля, че прекалих с протеина ( Терапист), а докато си чакам поръчката трябва да си взема някакъв за временно ползване от ДМ или Лили. Имате ли идеи?

# 687
  • София

Маската Генезис на Керастас също ми е в списъка, така че ще се радвам някой да каже дали е подходяща за жадна и блондирана коса.
Благодаря предварително. Бъдете здрави!
Нищо не усетих от тази серия аз,но тя е за косопад да знаеш.За жадна и блондирана аз много харесвам блондинската най- нова маска на Kérastase.
Препоръчайте ми моля нещо протеиново ,изчерпала съм се от към идеи,много серии имам ,но все нещо търся...

# 688
Мароканското олио на чудесна цена при всеобщите любимци Експерт бюти
https://www.xpertbeauty.bg/komplekt-za-kosa-moroccanoil-back-to-basics-repair

Комплектът за грижа за косата за възстановяване съдържа: Шампоан Moroccanoil Repair Shampoo 70мл, Балсам Moroccanoil Repair Hair Conditioner 70мл, Терапия Moroccanoil за всички типове коса 100мл.
44,20 лв.
Ограничено количество

# 689
Mini Me
Имам розовата серия на Алфапарф, прилична е, НО аромата е ужасен!!! Мирише, някак си, как да го определя... на нещо старо, бабешко, като стар свински сапун на баба ми от времето... Или такъв стар бабешки парфюм 😂
Хубавото е, че аромата не се задържа на косата и я ползвам от време на време, че ми е жал да я хвърля....

Общи условия

Активация на акаунт