Коледата на вратата чука, а ОКТОМВРИйче до елхата гука!- Тема 2

• 28 089
  • 803
  •   1
Отговори
# 315
Аз като ви чета по колко спят бебетата ви, ми призлява. Мойта 2 дена (вчера и ония ден) завидно спа по 15-16 ч. Но по принцип, както и днес съня ни е болна тема. Аз я мъча с всевъзможни начини да спи, тя се мъчи милата да се разбужда или изобщо да не заспива. Вероятно аз греша някъде и все се обвинявам и плача, че не спи детето. Вкъщи най-много заспива на гърда, но през деня, за да продължи да спи, трябва да лежи на цицата и ако се разбуди си прецоква и пак дреме. И аз само и само да спи, цял ден седя (защото кърмя в поза люлка, а заспива на възглавницата за кърмене и на ръката ми) в тази поза. Взех и да не пия много вода, че все ми се пишка. За ядене също не ми остава много време, а камо ли ако трябва да сготвя нещо. Няма изграден режим, нощния сън е около 8 часа и започва късно. Един единствен път заспа в 20ч. чак не повярвах. Има ли и други бебета дето спят по 11-12ч.? Все се чудя как всички заспиват в 20-21ч и спят до сутринта. Виждам каква е разликата като спи много, дрямките са и по-дълги, не се разбужда толкова. Докато в дните с малко сън е крива, плаче повече, буди се на 20-30 мин. и не заспива после.
Само помрънках, извинявам се.

# 316
Моя заспива вечер към 12, даже и след това.Събужда се да яде около 5 и после пак в 8.Даже не мога да си го представя това да заспи в 8 вечерта и да стане сутринта 😁Има случай в които някой в пълно изтощение му виси над кошарата и го моли да заспи и той се хили насреща😀Често с мъжа ми се шегуваме и му говорим другите бебета откога са заспали, а той какви ги върши.Според мен няма как всички бебета да са еднакви и програмирани като роботи .Хубаво щеше да е ако беше така . Недейте да се обвинявате, че бъркате някъде .
Моя мъник е с ужасна хрема.Направо се дави от секрети, които са му назад в гърлото .Слагам физиологичен разтвор и някакви капки, които ги правят в една аптека при нас.Пречи му на храненето и е ужасно кисел.Моля се да се размине само с това.Моя нос също се запуши 😒
Най-важното е да сме здрави.Пък ще се наспим в някой друг живот, тези на които бебетата не си падат по спането 🤣

# 317
  • София
love9702, в шок съм! 😳 Това да го каже ортопед... 🤯

Няма никакво значение колко голямо е детето на килограми. Зрелостта на костите (и всички останали системи в тялото) си е на 3 месечно.
Даже напротив, ако детето е по-едро, то върху костите се оказва още по-голяма тежест.

Момичетата преди мен бяха доста единодушни, та само ще ги повторя, но следвай детето. Сам ще седне, когато наистина е готов за това.
До преди 6мес въобще не бих си правила експерименти.

# 318
Определено е странно това със сядането, а момчетата сякаш имам спомен, че още по-късно се слагат.
По въпроса с пръстите и залъгалката, смятам, че залъгалката е по-малкото зло. Имах съученик, който си лапаше палеца в час, с биберон не съм виждала ученици. Моята госпожица хич не й се кефи, аз упорито й я тъпча. Предполагам после ще страдам Simple Smile,но предпочитам да не ползва мен. Иначе и тя си открива ръцете тия дни и е голямо лигавене. Слюнката тръгва, а милото не знае какво да я прави.
Със съня - през деня спи само ако е върху някого или на ръце. Оборудвали сме си ъгъла на дивана и така, я книжка, я придремвам с нея, но в леглото не иска, а ако не спи е крива. Ще се мъча да променям, но още не мога да измисля как, а и я вардя от много рев, че е няма 3кила.
А мен ме тресна следродилна депресия по никое време (тъкмо си викам аха, пропусна ме и на...) Крив ми е света, ревливо ми е, имам чуството, че но не ми се получава... Никога не съм била толкова неуверена... Ужас... Дано минава, че не се търпя сама себе си.

# 319
Еееее момичетааа оня ден какво ми видяха очите в датската октомврийска група .... сложили бебето ПРАВО стъпило на крака и подпряно на дивана като кукла. И всички отдолу  в коменатите "ууууаауу колко е умен " "лелее какъв баланс ,браво " и тн. Joy  з баткото започнах да го подпирам с възглавници да седи седнал като беше около 5 месец по малко.

# 320
  • София
Мумуто, и моята не заспива нощен сън рано. Даже в момента още я приспивам. Тамън се кротна малко и уж да забързам процеса реших да я доприспя с кърмене, тя пък взе че се разсъни и сега ми гука щастливо.

В общи линии нощният ѝ сън е 10-12 часа, ама с поне две събуждания за кърмене. А понеже заспива около 22-23 става сещате се кога... То станало обяд, нашата тепърва се събужда...

Спи 4 пъти през деня по около 40-50 минути. И приспиването за всяко следващо спане става все по-трудно. До степен в която живея в ужас от вечерното приспиване. Докато другите има шанс да станат и без постоянно носене на ръце, това последното, за нощния сън, става само така...
Ще се мъча да променя режима и приспиването, ама нямам нерви да я оставя да се нареве и да заспи така.

Заради това бебешко спане не ща и да говоря с майка ми, че само ми натяква как съм я научила на ръце, как трябва да съм по-коравосърдечна и да я оставя да реве. Ми, съжалявам, не намирам за нормално да оставя детето да се дере 30-40 минути, за да заспи.

Сега се образовам на тема бебешки съм и ритуали на приспиване, за да променя сегашният ритуал.

Встрани от темата със съня, малката много почна да се лигави, постоянно от устата ѝ тече слюнка. Постоянно ходя и бърша мехурчета от устата ѝ. Много е смешна, защото се опитва да говори през тия мехурчета и съответно плюе наоколо. Освен това раздава усмивки и се смее с глас. А ако я вдигна на рамо засуква блузата....

# 321
Добро утро! Сега да ви кажа какво установих снощи. Явно ние вече си имаме ритуал за заспиване. Беше нервна и не искаше да заспи. За Коледа приятели ни подариха една играчка, много мекичка и лека. През деня и я показвам и тя много и се радва. Хваща си я и се опитва да я изяде 😂 Много често заспива така. Та снощи и я дадох и си я завих с любимото одеалце, и тя се гушна и заспа 😳 Одеалцето е купувани преди 13 години за баткото от Jysk за 5/6 лв, хит е и при трите деца. На това му викам сполучлива покупка 🙂
Та вече може би си имат любими вещи и неща, които ги успокояват. Ако мога да дам съвет, наблюдавайте кое ги успокоява през деня и когато са нервни вечер го прилагайте 😊
Ето я и въпросната играчка:

# 322
Здравейте спали и недоспали мами! По въпроса със спането се убедих вече, че колкото повече не спи, толкова по-трудно става всяко следващо приспиване. Та последните дни топ приоритет ми е да го слагам да спи през час, час и половина макс. Само с последната дрямка преди нощния сън не се справяме и съответно 3 часа буден не е опция, но и там ще поработим.
Вчера слагахме ваксината и беше доста спокоен, само вечерта имаше 37.3 температура и дадох Панадол.
Имам въпрос. Преди да забременея и по време на бременността редовно ходех на изследвания, ТСХ, вит. Д, кр. Захар и тн. Дали са се понаредили чарковете и е време пак да ида. Отделно ми се иска да ида на профилактика при гинеколог, но да са минали примерно 6 месеца, защото ако отново ми е нередовен цикъла ще говоря с нея да вземем някакви мерки. За сега ми дойде веднъж. По нова година трябваше пак, но още няма никой..

# 323
Азалия, на мен моята АГ ми каза като стане 3 месеца от раждането да отида. Имам час за другата седмица, че тази ми дойде. Според мен не пречи да си направиш контролни ТСХ и тн., а на шестия месец пак са ги проследиш.
Аз имам въпрос към мамите от Пловдив. При кой ортопед водите бебетата на 3 месеца и доволни ли сте?

# 324
Азалия, на мен моята АГ ми каза като стане 3 месеца от раждането да отида. Имам час за другата седмица, че тази ми дойде. Според мен не пречи да си направиш контролни ТСХ и тн., а на шестия месец пак са ги проследиш.
Аз имам въпрос към мамите от Пловдив. При кой ортопед водите бебетата на 3 месеца и доволни ли сте?
Всички деца при доктор Хазбун, бях проучила, когато се роди сина ми и имаше страхотни отзиви за него и после всеки съм водила там.
За съня.....нашия вечер също е труден, да чукна на дърво от известно време е по-добре, но преди да заспи дълбоко вече към 11-12, когато се пробуди го взимам в мен, да заспи пак и така, докато сънят не стане дълбок, иначе през деня е лесен, първите пъти заспива сам, както си играе, после като усетя, че почва да търка очи или да помрънква го гушка , но буквално за 3 минути е готов, но забелязвам напоследък, че дневния съм. У е станал много по-кратък, събужда се на 20-30-40 минути.

# 325
  • София
С какво чистите очичките на Бебетата?

# 326
Аз я водих два пъти при д-р Стефан Димов, май казвах веднъж вече. Доволна съм, много ми хареса като отношение, внимание, информация.
Иначе за път пореден има съвпадение с астралната близначка и адашка 🤷🏼‍♀️ Моята  много си я обича тази мека приятелка ⬇️

# 327
С физ. разтвор.
И аз съм водила и двете деца при Димов в Димед. Много съм доволна от отношението, обяснява, мил и внимателен е към децата. Говори им все едно са му внуци. Grinning Чела съм страшно много суперлативи и за Арнаудов, но при него с часовете е супер сложно, запълнен е графикът му за месец, два напред.

# 328
Хахах, chrissie, наистина си приличат много тез девойки ❤️
Май и аз към д-р Димов се насочих.
Да ви се оплача за новината от днес. В на баткото класа има болно дете и целия клас ще е под карантина, но най-лошото е, че днес е било на училище и е било с температура 😳 Защо са го пратили родителите не знам... Ще ходя до аптеката за бърз тест. Стискайте палци 🙏

# 329
По същата причина поради която ги мъкнат видимо болни по магазини и площадки. Абсолютна безотговорност! Дано всичко при вас е наред, но не бързай с теста, ако се е заразил е твърде рано да отчете +. Според мен изчакай още 2-3 дни.

Общи условия

Активация на акаунт