ДЕКЕМВРИйчето сладко вече е в прегръдките на мама и татко! (Тема 1)

• 25 835
  • 769
  •   1
Отговори
# 690
  • до най-прекрасния мъж
Ирен, 9 капки не са ли много? По колко пъти се храни Марио дневно? Аз също не давам други капки, когато давам Омнибиотика, но давам цяло саше, разтворено в бутилката й с мляко. Педиатърката ме посъветва да го давам вечер, ако тогава е по-неспокойна. Давам го с млякото в 18 ч. Био Амиката ми е 6 пъти по 5 капки, Еспумизан давам 4 пъти по 25 капки. Като сменихме АМ, акаше по-често и акото й беше с по-гъста консистенция, понякога на всяко хранене. Последно имахме 21 часа пауза и се бях притеснила с това гъсто ако да не се запече,  но не, днес ака два пъти и си беше добре. Намали си сама храненията на 7, като от полунощ до 12 на обяд вместваме 3, после търси на 3 часа да яде и стават 4. Но пък вече 100 мл не й стигат и правим по 110. Много рядко не ги изпива, рядко търси още, но изпива малко, примерно още 10-20 мл. След безсънните ревливи нощи, в които тя заспиваше 15-20 преди часа за хранене и я будех, вследствие на което ставаше още по-кисела, реших, че нощно време няма да будя. Нека сама реши колко пауза ще прави и кога. Последните 2 дни спи горе-долу нощно време, но то при нас е ден така, ден иначе, не смея да се зарадвам. Трябва да сме излезли от някакъв скок, защото сега плаче много, когато плаче, но и много гука и се заиграва самичка, като е в настроение и доста ни заглежда с баща й. Баба й по не я отразява, но тя я вижда на няколко дни веднъж, нищо, че живеем заедно.
Аз за зъби знам, че е рано, но да не е някаква екстра от рефрукса това ядене на ръцете, плезене и лигавене де що види? Понякога го прави докато се напъва.  Даже нощно време я виждам как то прави в полусън. Отваря леко очи и започва да си дъвче ръкава все едно цока биба. После пуска и заспива. Аз, естествено, не се меся. Ставам и вдигам, само ако плаче или промрънка и видя, че нещата не отиват на добре. Мисля, че е добра тренировка след първото приспиване, да я оставя да се приспи сама, ако може. Понякога го прави, понякога не може. Понякога още като я взема, веднага си заспива, понякога реве и се доприспиваме дълго. Поне започна да яде, въпреки че пак върна стария навик да си играе с биберона на шишето и снощи отново се окъпа цялата в повърнато мляко. Чакам с нетърпение гастрото да се върне от отпуска и да я закараме, поне да видим как са нещата и ще даваме ли още нещо за рефлукса. Милата понякога все още се буди и напъва, като рядко и връща по малко.

# 691
Благодаря за препоръките момичета Simple Smile
А това с акането, нашата оефчдиатърка каза че кърмачетата усвояват на 100% кърмата и дори по 5/6 дни да не ака е нормално. Е , за сега няма такъв признак всеки ден има поне един обилно оакан, най-мн да пропусне ден.
Иначе с напъването при нас също има  ръмжене, превиване, плезене и от толкова напъни да върне малко колко една чаена лъжичка, ма на това рефлукс ли му казвате? Според мен си е нормално с такова напъване имам чувството, че не само ще повърне лъжичка мляко ами не знам още какво.

# 692
  • до най-прекрасния мъж
marmora, само при акане и пръцкане ли се напъва? При нас е почти след всяко хранене, като понякога само орига и й отминава, понякога връща. Това я буди и плаши и после реве и няма приспиване. Иначе, рефлукс имат всички бебета, но ако не създава дискомфорт на бебето, не е проблем. При нас пречи на съня и очевидно не й е добре.

# 693
Blu, според упътването 3 и 4 месец се дават по 9 капки. От 3-4 дни давам по толкова. Храним се на поискване и са някъде 8-9 хранения за 24ч и не давам , когато пие пробиотика и не винаги давам през нощта.
За неакането на кърмените бебета седмица не е проблем, стига да няма запек.Мисля , че 21 дни беше рекордът на бебче изцяло на кърма.
Бях в чуденка дали да взимам активна гимнастика , но един от приятелите на ММ реши дилемата , като ни подари. Бебчо много я харесва и вече вечеряме спокойно двамата с ММ.
От седмица само ровим и избираме хотели за морската ни почивка. Поне двата основни вече с резервирани. Остава ни още два междинни да резервираме. Вие мислите ли да ходите с бебоците на море

# 694
  • до най-прекрасния мъж
Благодаря, Ирен, съвсем забравих, че Марио е по-голям от Мими. Аз давам 5, но ще видя упътването да ги увелича. Предполагам е свързано и с количеството изпито мляко, а ние отскоро пием по 110 мл, писала съм защо. Марио как се чувства с тях, има ли колики? При нас е заря от газове понякога, но не винаги е неспокойна. Не мога да направя връзка на какво се дължи, като тя яде всеки ден по еднаква схема.

# 695
Blue не е след всяко хранене, но и при нас има основно вечер след дългата дрямка и като я нахраня (към 2/3 ч сутринта) и вече на следващото хранене и докато спи го прави. През деня няма такива признаци или ако има са доста редки случаи. Хм може и при всички бебета да е наистина. Тя се справя със задавяне или с леко повръшане. За сега не сме имали някакви драми с нея. Наблюдавам я, но и коликите да чукна на дърво минават доста леко. При нас помага и бебеносенето.
Ивен за почивка за море сме много за с ММ. И ние обмисляме скоро да започнем с резервациите даже нямам търпение и се вълнувам много . С това студено и ветровито време имаше няколко дни в които не бяхме излизали и направо ми се отрази тежко 🤣 не защото грижите за бебка ми тежат, ами просто имах нужда от разходка , всеки ден гледам да излизаме , а тя спи доста добре в количката за сега няма драми.

# 696
Марио по принцип няма колики . Капките ги давам за по-добро усвояване на кърмата. Освен тях му давам и перли Осанит. Почнах ги преди да разбера , че е с рефлукс , когато все още мислех , че има колики.
Ние не пропускаме разходки. Трябва да вали някой силен дъжд, че да си стоим вкъщи. През цялото време навън дивачето спи. Рекордът е 5 часа някъде.
За морето очаквах да чуя , че сме луди с толкова малко бебе да пътуваме, ама за сега няма такива коментари покрай мен . Ние сме планирали юни месец за сега. Евентуално може още една почивка да направим края на август или септември.

# 697
Ние вече си резервирахме морката почивка също за края на юни и вече обмисляме къде да резервираме на планина за края на юли-началото на август.

За разходките - ние някой дни пропускаме, защото се съобразявам и с режима на баткото. С него излизаме преди обяд и гледаме до към 13-13.30 да сме се прибрали, обаче някой дни беше доста студено и ветровито преди обяд..

# 698
Как ги къпете във ваничките? Отделно си приготвяте съд с чиста вода за изплакването или директно от душ/мивка? Каква подложка ползвате за във ваничката?

Като че ли ни е най-удобно още да го държим като пъпешче 😀 и така да мием, постелката не е удобна за ваната и се свлича, размества.. Ще гледам да сменя.

# 699
Здравейте от мен. Доста време не съм писала, но ви четях. Минахме през ковид и ние. Да се включа по темите. Спрях капките за колики и имам чувството, че е по-добре без тях. Във връзка с напъването при децата, четох статия, че не е свързано с коликите, а с реакция на мозъка. Не зная така ли е, но факт, че и моята госпожица се напъва и ядосва, когато не и се получава. Ходи различно. Или няколко пъти по-малко или 2-3 пъти по-обилно. Започнах да я вземам да спи при мен на спалнята и така и аз повече поспивам, но за разлика от кака си не успява да суче легнала. По време на карантината голям зор със спането, защото нямаше разходки. Все на гърда заспива и не и ли дадеш да си цокне, голяма врява настава. И сега с разходките не сме много добре, защото нали си имам ученичка с часове онлайн. Вече ни станаха малки дрешките за 1 месец и носим 0-3м, като започнах да пера и 3-6 мес. Пробиотик не давам. Мляко също връща, особено ако хапва по-лакомо. Гледам да я вдигам да се оригне, но не винаги се получава.
За лятната почивка още не съм мислила. Ние ходим на море в Гърция и в Турция. Ще изчакам да видя първо каква ще е ситуацията с пътуването и изискванията, че братята гърци много напират за ваксинация, а ние не сме. Но където и да почиваме сигурно ще се насоча към апартамент. Ще ни е по-удобно.
То цял ферман написах, но гледам, че Dee е писала, докато и аз. Къпя на мивката в банята. Един-два пъти седмично и във ваната. За там ползваме подложка, която е пълна с едни топчета като от стиропор. Не мога да сложа линк  но е много удобна. От Вис Виталис я взех. Къпем във ваната с душ-гелче, после я вдигаме и поливаме с чиста водичка от едно допълнително легенче. Страх ме е от душа, за да не се промени водата.

Последна редакция: нд, 30 яну 2022, 22:55 от tara 2

# 700
Ето това е подложката, която казах, че ми е много полезна
https://visvitalisbg.com/product/sevi-baby-mnogofunkcionalna-pod … vana-s-palnej-699
Предполагам, че и на тара е същата.

# 701
  • до най-прекрасния мъж
Ние взехме днес пластмасова подложка, но Мими за втори път я топим във ваничката и още не знае какво се случва. Седеше като препарирана, понеже я къпем цялата само в неделя с душ-гел, а в другите дни мием само дупето и личицето и понякога я заливаме цялата само с водичка, без главата. Още не прави асоциации за баня и къпане. Много натежа вече и с дупето гледаме да сме бързи.

# 702
И аз бях оптимист, че ще мием на всяка смяна на пелена, ама да е жив и здрав този, който е измислил линимента. Първия месец къпехме бебчо на чешмата, а после почнахме във ваничката. Ние сме с малката на stokke. Тя си има шезлонг и в него сяда бебчо, докато го къпем. После го махаме и го оставяме да си се планцика на спокойствие. След това го изплакваме с канчее с чиста вода. Банята я отопляваме с лира. Не е много топло, но върши работа.
Някой беше питал за колектор. Ползвам този на Лансинох и съм повече от доволна.
Ние също за първо море сме избрали Турция. Предвид обстановката сключихме застраховка отмяна на пътуването, ама се надявам да не се налага да я ползваме.

# 703
Нашата вана е такава
https://kids-land.org/bg/Digitalna-bebeshka-vana-s-vezna-i-termo … cale-3-v-1.p30255
и си го къпем всяка вечер в спалнята.  За почивка може и да пропуснем тази година. Спрях капките за колики, мисля, че от тях се запече.

# 704
И аз спрях всички капки (освен Д) и дори си мисля, че е по-спокоен. Или просто си е ден за ден и понякога малко повече се обажда коремчето, а други го оставя да си почине повече. Засега сам си се справя да изкара като има някакво напрежение. 🤞

Общи условия

Активация на акаунт