ДЕКЕМВРИйчето сладко вече е в прегръдките на мама и татко! (Тема 1)

• 26 125
  • 769
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте, включвам се и аз с оплаквания. Бебо е на 1 месец и от седмица му се увеличиха коликите.
Давам му Лефакс, био амика и омнибиотик панда. Обаче при нас тези колики са 24 часа и започнах да се чудя дали е това или нещо го боли. Гърчи се и се напъва нон стоп дори като спи. Не плаче постоянно, особенно като е в мен е спокоен и си спи, но само в мен. Даже много често от напъване повръща.
Дали са колики? Някой доволен от някои капки които да пробваме?
Здравей. От 1 седмица отново се върнаха коликите при дъщеря ми. Тя е на 2 месеца. Държи се така както описвате във вашия случай. Гърчи се, извива си гръбчето, плаче силно, но не по цял ден. Вечер между 19-22 я хващат силните колики. През деня има периоди в които плаче и маха силно с крачета и ръце. Ние преди давахме обикновен еспумизан и абоколикен, сега от 5 дни даваме Лефакс (специално от Германия ни го донесоха). Честно да ви кажа не съм доволна, въпреки че е много прехвален. Мисля че от еспумизана се чувстваше по-добре. Бебета се успокояват когато ги гушнем и ни усетят. Но при нас когато има колики и това не й помага. Успокоява се само за секунди. Коликите бяха най-силни при нея след като стана на 2 седмици и сега от няколко дни насам.

# 541
И аз опитах да изтегля едното хранене в 22:30 и така се събужда чак към 2 ч. Обаче от няколко вечери е голям рев точно между 2 и 4 ч. Явно са колики. После като заспи, се събужда към 6:30-7 пак да яде. Понякога като паузата е повече от 4-5 ч (вечер) го разбуждам да яде. Може би за това е качил кило и 100 за малко по-малко от месец. 😅
Повиването и с двете деца при мен винаги е било мит. Реве все едно го колят. Иска ръцете да са му навън и да ги мята постоянно.

За капките за колики според мен е проба-грешка при всяко дете. Много бях доволна от Лефакса с каката, с Еспумизан беше кошмар. Сега само с Инфакол съм пробвала за момента, но като го хванат силните и от тях няма полза.

# 542
И аз опитах да изтегля едното хранене в 22:30 и така се събужда чак към 2 ч. Обаче от няколко вечери е голям рев точно между 2 и 4 ч. Явно са колики. После като заспи, се събужда към 6:30-7 пак да яде. Понякога като паузата е повече от 4-5 ч (вечер) го разбуждам да яде. Може би за това е качил кило и 100 за малко по-малко от месец. 😅
Повиването и с двете деца при мен винаги е било мит. Реве все едно го колят. Иска ръцете да са му навън и да ги мята постоянно.

За капките за колики според мен е проба-грешка при всяко дете. Много бях доволна от Лефакса с каката, с Еспумизан беше кошмар. Сега само с Инфакол съм пробвала за момента, но като го хванат силните и от тях няма полза.

Да съгласна съм. Наистина на всяко дете е индивидуално. Явно при действа еспумизана, а Лефакса не. Няколко педиатри са ни казвали,че няма спасение от коликите и каквото и да им се дава,докато не минат сами няма голяма полза и се бъзика,че капките са за успокоение на родителите :Д. Но все пак за мен си помагат.

# 543
Аз изкарах няколко много тежки вечери, в които малката не прекара и 2 Мин в леглото си. Всичкият ѝ сън беше върху мен, а аз само дремех покрай нея. Вчера реших вече, че не може така, колкото и да ми е хубаво да се гушкаме, трябва да си спи в леглото, а за да функционирам що годе нормално, аз също имам нужда да поспя.

Та снощи легнах с план - ако ще да се съдере от рев, няма да я взимам да спи при мен. Ядене, оригване, малко гушкане да заспи и в нейното легло (което между другото е next to me, така че не е особено далеч 😂 Първо събуждане за хране - всичко нормално до момента, в който я оставям в леглото ѝ. Такъв рев му хвърли - към час и половина с кратко паузи. Честно казано до сега все сме тичали при нея и сме я гушкали само леко да измрънка, това и е първи истински рев. Беше много драматичен 😂, все едно не в леглото ѝ, ами върху жарава съм я оставила. И изведнъж се умори, запас като къпана… събуди се да яде след 1-2 часа. Сложих я пак в леглтото ѝ и без никакви протести веднага заспа. И така до сутринта беше спокойна. Аз се НАСПАХ!!! И силно ве надявам да свикне, че леглтоо ѝ е хуууубаво ❤

# 544
Rumyana2021, да, знам, че ще го израсте, но дотогава... Иначе около 700 и нещо вървим. Педиатърката ни успокои, че наддава добре, а плачът след хранене за още мляко бил от колики според нея. Посъветва ни да й даваме по-малко по на често и да я слагаме през деня да спи в шезлонг. Малко ме учуди това последното, защото не ми изглежда много ортопедично издържано. Вие как мислите?

Denittsa, благодаря за снимката, но написаното дори още повече ме обърква. При нас се случи като беше легнала точно по гръб и не бих рискувала пак да я сложа така да спи. Вече ме е страх и като сменям памперс, а тя издава едни странни преглъщащи звучи, от които ми настръхват косите.

dее92, благодаря, дано наистина нещо ги закриля!

# 545
Дентц, шезломгът е по-повдигнат и се очаква съдържанието на стомахчето да си седи там благодарение на гравитацията. Останалото е на заден план, а и тези люлки или каквото и да е би трябвало да са направени за бебета.
Райли, не знам как си издържала. Прави ли нещо през това време или я остави сама да си реве? Аз вече оставям едната да реве, само отивам при нея и се опитвам да я успокоя без да я взимам, но като започне да се захласваха и да реве без глас, я взимам.
Много искам, даже много имаме нужда да започнат да заспиват сами без помощ от нас.
Аз разбрах защо реват - имаме духове вкъщи, няма друго логично обяснение Rolling Eyes

# 546
Здравейте мо ичета, не съм писала от много време, общо взето от както се роди бебка. С цялото нагаждане по бебето съм изпуснала мнооого неща и четах четах, не успях да наваксам Sad за повръщането и давенето и при малката го има. Тя е изцяло на кърма, имам мн силна струя, тя е лакома и се дави понякога, но веднага я изправям . Взехме антирефлексно гнездо и смятам, че помага да не се задавя . Доста се гърчи и ръмжи, но май не са колко педиатърката каза, че е от газовете. За протокола вчера ни беше първия преглед като цяло, защото по празниците… сещате се. Та наддала е цял кг , което е супер обаче ни каза , че малаката има пъпна херния и да слагаме лепенки. Доста бебета имали такова състояние, пита ни не сте ли го забелязали, викам не аз за пръв път гледам кво вододелно, въобще не знам как точно трябва Д а изглежда пъпчето като падне… както и да е някоя мама в такава ситуация ? Педиатърката каза да лепим лепенки без марля , цяла сутрин мъжа ми обикаля да търси и никъде нямат. Някакви препоръки? Съжалявам за дългия пост , моля и мен да ме добавите в гази група само кажете на кого да пиша . Благодаря мами ❤

# 547
  • до най-прекрасния мъж
Rayli, ние сме така от 3-4 дни. Спи само в някой от нас, а в кревата й са посяти тръни. Снощи пробвах да я сложа с биба и бял шум към 3 и нещо, защото вече 2 не виждах, поне да легна. Заспа сам сама в нейния креват, но щастието ми трая 30 мин. Събуди се, въпреки бибата и белия шум и я преместих върху мен в леглото около 4.30, защото преди това сля храненията между 0 ч и 3 ч без да спи и ако пропуснеше още един сън, щеше да е страшно. Между 6 и 12 я гледа баща й, аз да поспя. Заспивала е веднага, местил я е в леглото, спала е там, но пак се е въртяла и пробуждане, просто не е плакала. След храненето в 12 излязохме с колата навън, почти през цялото време от 13 до 15 ч спа. В 15.15 яде и до 16.15 будува. Заспа в мен, преместих я и...отново тръни. Сега спи в мен,  но е неспокойна, само отваря очи. В понеделник ще записвам час за гастро. С това плъхтене, мятане и т.н. искам до съм сигурна, че не пропускам нещо. Приятелка ме насочи към тих рефлукс. Нейното дете е било така и е имала същите симптоми.
Взех да спазвам точни часове на хранене. И аз исках на поискване, но за АМ не било много ОК, защото е тежко мляко. Искам да започна лека полека да вкарвам режим. Малка е, но поне с храненето да го направим. Надявам се и съня да дойде след коликите.

Последна редакция: сб, 22 яну 2022, 17:06 от blue.angel

# 548
За капките за колики и кремчета/хапчета за зъби също съм чувала, че са само за успокоение на майката. 😂

И нашата педиатърка каза да го слагам по 15-тина минути след хранене в шезлонг или в столчето за кола, но да е по-изправен. Нещо ми се върти, че съм чувала, че по 2-3 часа на ден в шезлонг не е проблем, пък и нали уж са направени за бебета...

С това даване и аз имам травма вече. Sad Като го видя целия червен и мисля, че пак не може да си поеме въздух, а така става и като започне да се напъва.

За групата във фейсбук, май трябваше на Amandine или Butterfly да се пише. Дано не бъркам.

# 549
Фейри, не ме питай, на няколко пъти почти се предадох… седях до нея до леглото и ѝ подавах бибата около 10 хиляди пъти и ѝ говорих да се успокои 😂

Общо взето плачът ѝ беше повече драматичен, отколкото че нещо има наистина. Имам предвид, че като се умори, сама спираше и дори леко се унасяше, прави си почивки детето.. По едно време явно много се умори от рев и заспа сама дълбоко. На мен не ми е проблем да я приспивам, проблемът е, че оставя ли я - край. И така изобщо не мога да спя, ММ не ме отменя в момента, защото е 6 дни плътно сутрин от 6 на работа и се налага да поспива вечерта. Като ми се събраха 3 дни без сън и снощи вече бях готова на всичко, само да успеем и двете да поспим малко. Надявам се много и довечера да ни се получи.

# 550
Звучи ми ужасно... Пиши моля те дали има дълготраен ефект или днес ще е все едно вчера не е било.
Колко бях против този метод и колко съм отчаяна, не е истина.

# 551
  • София
Мойта майка днес беше при нас. Ми то детето съвсем различно.. Едно ѝ обяснявам аз по телефона, то днес съвсем друго - спи си, спокойна е. Е, буди се и се напъва и суммти, ама пак бързо се унася.

Преди седмица другата баба беше на гости. И тя казва че не разбира какво се оплаквам от детето.

Почвам да си мисля, че явно ние с ММ сме по припряни и нервни и тя ни усеща.

Фейри, като каза духове, ММ казва, че вечер нашата бебка я обладават зли духове и щял да поръча екзорсист. 😀

Райли, евала, че си успяла да я изтърпиш да плаче. Аз понякога имам чувството че ще ѝ гръмне главата от толкова рев на нашата госпожица.. 😀

Лепенките за пъпче като тези, които казват да се лепят, за да се предпази от  вода ли са? Имам 9 такива вкъщи, ако на някого трябват мога да пратя. ММ ги е купувал от So pharmacy.

# 552
Лепенките за пъпче като тези, които казват да се лепят, за да се предпази от  вода ли са? Имам 9 такива вкъщи, ако на някого трябват мога да пратя. ММ ги е купувал от So pharmacy.

[/quote]

Рошличка, аз само теи намерих и взехме една да пробваме, въобще не се справихме да я залепим. Педито каза -за прибиране на пъпа, един вид го пъхаме навътре пъпчето и залепване кожата от двете страни да стане като цепнатина, не знам дали точно предпазват от самото мокрене .

# 553
Здравейте мо ичета, не съм писала от много време, общо взето от както се роди бебка. С цялото нагаждане по бебето съм изпуснала мнооого неща и четах четах, не успях да наваксам Sad за повръщането и давенето и при малката го има. Тя е изцяло на кърма, имам мн силна струя, тя е лакома и се дави понякога, но веднага я изправям . Взехме антирефлексно гнездо и смятам, че помага да не се задавя . Доста се гърчи и ръмжи, но май не са колко педиатърката каза, че е от газовете. За протокола вчера ни беше първия преглед като цяло, защото по празниците… сещате се. Та наддала е цял кг , което е супер обаче ни каза , че малаката има пъпна херния и да слагаме лепенки. Доста бебета имали такова състояние, пита ни не сте ли го забелязали, викам не аз за пръв път гледам кво вододелно, въобще не знам как точно трябва Д а изглежда пъпчето като падне… както и да е някоя мама в такава ситуация ? Педиатърката каза да лепим лепенки без марля , цяла сутрин мъжа ми обикаля да търси и никъде нямат. Някакви препоръки? Съжалявам за дългия пост , моля и мен да ме добавите в гази група само кажете на кого да пиша . Благодаря мами ❤

И с първото слагахме лепенки и сега с това пак ще слагаме, но се оправя.

# 554
Благодаря, дано и при нея се оправи само с лепенките . Мен ме притеснява слагамето, но ще свикнем криво ляво 🤣

Общи условия

Активация на акаунт