Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 76

• 49 276
  • 752
  •   1
Отговори
# 540
Skk, има черни поставки/държачи за тоалетна хартия в пепко. С вакуум мисля че бяха, не се налага пробиване. Поздравления за бяната, чудна е станала, но и аз се запитах ще слагате ли преграда към тоалетната чиния? Във видахл има хуабви, готови в черно, ако го обмисляш, погледни ги.
За прозорците, които се коментират, май не бих сложила щори аз.

# 541
  • София
Desem, не е ли тръба, която се вкопава и после през нея минават колкото кабели са необходими? Мисля 50 мм тръба ще е ок, обаче когато попадаме в шайба, това значи, че няма как да потънат в нея тези 50мм, понеже имаме бетоново покритие, което е около 3 см и после ще попаднем на армировката, която е абсурд да се пипа/реже (инженер съм). Освен шпакловката да видим колко е дебела, но надали ще е достатъчно.
.....
Не, не полагат кабелите в тръби... Явно остаряла технология за строителите по нашите ширини.
Скрит текст:
Няколко блока следихме, докато си търсихме нещо. ... Мостовият проводник го лепят директно за тухлите с "кюфтета" и след това го скриват в замазката (в нашето жилище дори не са съобразявали квадратите с вида токови кръгове, на всякъде е един и същ - за осветлението като за фурната/бойлера). Да казвам ли дали бе съобразено свързването на цветовете на проводниците - фаза, нула, земя?!
Та стената зад ТВто ви няма как да не е със замазка и шпакловка, прорязвате с малко повече от дебелината ширината и дебелината на кабела/лите
В нашето жилище местихме няколко контакта  видяхме как е направено - всички проводници  бяха над тухлата/бетона, без да са в тръби, само за ел.кутиите е необходима дълбочина, но тя не е огромна. В една от стените точно бетонна  имаме един контакт (по проект). Тази стена е м/у стая и кухня и от страната на кухнята има и тухли, но в тях са скрити само ВИК.
За ТВто може да пуснете и тънък проводник, не ви трябва мощност, важното е да видите контакта как ще вкопаете. Останалите кабели ще наредите и другите кабели един до друг, за да е плитко полагането.
Зад ТВто може да не слагате мрежов контакт, а само кабели които да включите към ТВто

Ето пример от детската ни стая, където трябваше да има ТВ на стената, но не го реализирахме:

Двойна ел.кутия в едната е ел.контакт, в другата  коаксиален кабел (и мрежа). Към ел.контакта е закрепена двойната рамка, а свободното място е скрито с клавиш за ключ за осветление (държи се с двойно залепяща се лента за рамката). Решихме да не поставяме контакт за мрежа+ТВ, защото ако се включат към него кабели ще стърчи много напред ТВто. Дължината на намотаните кабели в кутията биха били колкото да се включат в ТВ.
Странното разположение на ел.контакта е заради дефект на кутията и за да не я сменяме.

# 542
  • Благоевград
Здравейте!
В дилема съм относно холната маса. Диванът и пейката към него са високи 45 см и ще се едно срещу друго. Между тях искаме да сложим холна маса, която да е бял гланц, но никъде не мога да намеря по-високи маси от 40 см. На нас ни трябват размери 130/60/ и поне 55 височина. Някой някъде да е виждал из сайтовете с такива размери?
И още нещо, търся и такъв килим, но с размери поне 200/230, но не успях да видя етикета, знам само, че е внос от Турция.

# 543
По-високи холни масички - само по поръчка, и аз гледам/търся, но няма готови. Или като вариант, ако сте сръчни и стилът ви пасва - нещо втора ръка, по-ретро, от olx.

# 544
Някой да знае къде в София могат да ми отрежат преходни лайсни за под под 45 градуса? Навсякъде удрям на камък, а предпочитам на машина, а не на флекс, защото са на доста жентрално място.

# 545
Здравейте!
В дилема съм относно холната маса. Диванът и пейката към него са високи 45 см и ще се едно срещу друго. Между тях искаме да сложим холна маса, която да е бял гланц, но никъде не мога да намеря по-високи маси от 40 см. На нас ни трябват размери 130/60/ и поне 55 височина. Някой някъде да е виждал из сайтовете с такива размери?
И още нещо, търся и такъв килим, но с размери поне 200/230, но не успях да видя етикета, знам само, че е внос от Турция.

Може да си поръчате крака и плот отделно и да ги сглобите(в зависимост от вашият стил) или да проверите във фирма ,която правят мебели по поръчка.
Мой познати си направиха гардероб/шкаф за обувки и гардероб за пералня и сушилня ( коридора им е с чупка) по поръчка и не беше особено скъпо. Най-трудно беше да обяснят какво точно искат. Имате ли снимка на какво търсите?

Ето примерен линк за крака на маса:

https://www.amazon.com/s?k=table+legs+21+inch+set+of+4&crid= … f=nb_sb_ss_i_1_13

# 546
  • Благоевград
Благодаря за отговора!
Масата, която бях харесала е от Айко и според мен не би стояла добре с крачета.
Спрях се на този модел сега и писах на фирмата, която ни изработи кухнята да видим какво ще кажат.
Последно се спрях на това. Не харесвам маси с остри ръбове и това е приемлив модел.

# 547
Най-сетне почнахме детската стая. Изкъртихме всичко, без тавана. Ще си оставим демоде таван, щото си го харесваме.
След няколко дни ще слагаме гипсокартон. Ремонтът се оказа, че ще е основен, а уж не бяхме с тази идея, но след като отковахме цялата стара ламперия, това, което излезе отдолу ни изненада и сега ще правим стени.
Така даже стана по-добре, защото не обичам половинчати работи.
Ще ни отнеме повече време колкото си мислех, но намерихме добър майстор, който ще ни направи основните неща, всичко друго ще правим сами. Паркет ще си редим, тапети ще лепим и ще боядисваме стени.
Гледам много неща, много неща харесах, но ще ми е трудно когато дойде време да обзавеждаме, защото на снимка е едно и всичко изглежда супер лесно, но в действителност винаги изскачат непредвидени неща.
Ще разчитам на вашата помощ. Стаята е за 5 годишно момиченце, тя иска розова стая.
Ходихме в Икея, почти всичко си избрахме оттам, снимахме и взехме размери, но няма да бързаме докато не видя под и боядисани стени и да си го представя как би изглеждало.
Ще разчитам на вашата помощ и насоки. Темата за детски стая не е много активна.
Цветовете ще са бяло, розово и може би златно, още не съм решила. Искам да е изчистена, спокойна, бяла по-скоро, но с розови акцнти, и светли цветове, а не крещящи.
Вълнувам се, защото имахме доста перипетии и най-нкарая почнахме отнякъде, дано стане красива и тя да си я харесва.
Обиколихме няколко магазина за тапети, но не мога да си харесам нищо. Хвърлила съм око на едни точки, ама не знам доколко ще са удачни за детска стая.

Последна редакция: нд, 20 фев 2022, 16:44 от Caroline_Bingley

# 548
  • Велико Търново
Да се похваля с перголата ни. Вече сложена и под стълбите е чисто и свободно Simple Smile
Остава да наредя сандъчета със съкъсчета и лянове в кашпи. Ще търся и нови столове и маса, но засега са тези. Всъщност, не си представям какви други ще стоят добре, но тези нещо не са ми на място.
Ако не хвърлим топа с ММ докато завършим къщата, няма да е от друго
.. Изобщо вече нямаме сили за нищо, ама пуст мерак Simple Smile

# 549
Здравейте. Имате ли отзиви за ламиниран паркет kaindl?

# 550
Skk, супер е станала верандата.
Хахаха, дръж се, че от тук на татък все ще има нещо да се прави/ оправя. Просто в къща е така, един вечен ремонт.

# 551
Skk, прекрасно. Свежо и красиво. Веднага си го представих с много цветя, а зимата отрупано със сняг и коледни лампички.
Много е красиво.

# 552
  • Пловдив
Много е красива перголата! Heart Eyes Супер се съчетава с облицовката на къщата.

# 553
Да се похваля с перголата ни. Вече сложена и под стълбите е чисто и свободно Simple Smile
Остава да наредя сандъчета със съкъсчета и лянове в кашпи. Ще търся и нови столове и маса, но засега са тези. Всъщност, не си представям какви други ще стоят добре, но тези нещо не са ми на място.
Ако не хвърлим топа с ММ докато завършим къщата, няма да е от друго
.. Изобщо вече нямаме сили за нищо, ама пуст мерак Simple Smile

Ей, страхотна пергола! Може ли да споделиш кой ви я прави, че пролетта и нас ни чака една.
Столовете се супер, аз обмислям да търся същите за нашата тераса.

# 554
  • Велико Търново
Цвета наистина се оказа пооочти същия като сивата част на къщата.
Ето линк към модела. Ние нашата я взехме от мр. Бриколаж https://promomall.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82/ … 0%B9-central-park
Но е мнооого кофти за монтаж, трябват 5 човека, или поне на нас ни трябва ха още 3ма - четири за държане на краката и 1 за нивелиране.

Общи условия

Активация на акаунт