Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 76

• 49 276
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте! И аз съм на тема пердета и корнизи. И понеже за пръв път се сблъсквам с темата ☺️, моля за насоки. Какво се гледа при избор на корниз (първо)? Има ли фирма, която да дойде на място и да даде оферта? Искам първо да сложа в детската, защото отвън има силно улични осветление. Но корнизът трябва да е захванат на тавана, защото прозорецът е до горе, а самото перде трябва да е до перваза, защото отдолу са залепени бюрата.

# 571
Най-сетне почнахме детската стая.
В Домко има страхотни тапети, но трябва да се заровиш в каталозите на място, аз там откарвам часове!

Всички стени ли ще са тапет или не? Боята каква ще е ако ще има?

# 572
Tony, а защо не помислите за щори?

# 573
При нас в аналогичен случай е точно с щори. Не харесвам къси пердета/завеси, а дълги няма как да се сложат.

# 574
  • sofia
siskuu, много хубава и тази стая. Simple Smile И аз така съм ориентирала двете детски легла и тъкмо се чудех как да ги "разделя", та ми даваш супер идея с този подлакътник. Другите мебели също така ги мисля, цветовете, та даже и щората, та все едно виждам бъдещата детска визуализирана. 🌷

# 575
Подлакътникът даже е ракла:). Перфектно събира на двамата завивките.

# 576
Щори вместо плътно перде е идеалната идея. Но на мен гледката на ръба на прозореца, незамаскиран с нищо, ми е малко офисна и неуютна. Аз също съм с щори, но си имам и тънки пердета и за дом така ми е по-уютно.

# 577
За момчета щори е по-добър вариант, според мен. По-практичен. А и момчетата обикновено не обръщат толкова голямо внимание на дизайна (нищо че са малки, все пак са мъже Smirk).

# 578
  • София
Има ли фирма, която да дойде на място и да даде оферта?

Някои от фирмите за пердета предлагат и цялостни проекти, и монтаж на корнизи, Дом Хармония например. Монтаж имат и https://curtains.bg/, и https://textilebbr.com/, сигурно и много други.

# 579
За момчета щори е по-добър вариант, според мен. По-практичен. А и момчетата обикновено не обръщат толкова голямо внимание на дизайна (нищо че са малки, все пак са мъже Smirk).
Мислѝ си, мислѝ си Smirk На всичките ми приятелки мъжете имаха мнение за дизайна вкъщи... а моя даже  и за пердетата...

За показаната детска стая ще си позволя един коментар, заради интереса на truetrue и това, че тепърва ще прави подобна Hands V
Гардероба е огромен за сметка на едно малко бюро. Бих намалила значително мястото за съхранение в гардероб с ракли или чекмеджета под леглата и бих оформила един работен ъгъл или по-дълъг плот с работно място за всеки с прилежащо контейнерче или полица за учебници и др.

# 580
Гардероба всъщност е само на половината, след телевизора. Стената зад телевизора е пак гардероб, но за другата спалня.
Бюрото за момента е достатъчно:). Те двамата няма как да учат едновременно.  Аз не исках да има две бюра.
Под леглата са ракли:).
Всъщност това е и най- доброто разпределение, което можеше да се получи за тази стая.
Ако не бяхме направили так разместването с влизането в стаята, човек се забиваше в гардероб/секция.

# 581
Моля за мнение относно боядисване на стените, никак не съм наясно с интериорнитр правила и нямам много усещане за нещата. Знам само, че искам да е семпло, уютно и светло. Холът ни е дълъг и правоъгълен, като от едната страна ще е диван, отсреща тв шкаф. Смятам стените да са или нюанс на бялото или светло синьо/сиво, като за да не е съвсем постно, едната стена да е малко по-тъмен цвят. Мислим това да е стената зад телевизора, правилно ли е това?

# 582
Благодаря на всички за отговорите по моя въпрос за пердета и корнизи. В момента сме с хоризонтални щори, които вече са ми супер грозни, а и не затъмняват никак добре. Показаните нагоре ми харесват, но изолират ли добре светлината? От площадката до блока все едно имаме насочен прожектор ☹️

MayBach, благодаря за линковете, ще ги разгледам.

# 583
Да изолират. На първи етаж сме и също има лампа на вън.

# 584
Показаните нагоре ми харесват, но изолират ли добре светлината? От площадката до блока все едно имаме насочен прожектор ☹️
Аз имам двойни римски щори в спалнята. Едните са тънки, а другите блекаут, когато са спуснати през деня, ако не светна ламБа, спокойно мога да се пребия.
Захванати са за тавана,покриват целия прозорец и по няколко см отстрани и отдолу.

Последна редакция: вт, 22 фев 2022, 21:11 от Чисто луда

Общи условия

Активация на акаунт