🍒Черешката на тортата🍒 - Сезон 16 (Tема 5)

• 96 265
  • 1 870
  •   1
Отговори
# 90
Десертът с грис го правим вкъщи и е просто чудесен, обожавам го на вкус, но не разбрах как се получи при нея без вода ... Grinning
Харесаха ми и коктейлите. Предполагам, че тя ще спечели.

# 91
  • София
Къде се слага вода в десерта? Тъкмо реших да го направя утре, че нямах идея за постен десерт. Намерих някакви рецепти из нета, изглеждат както тя го направи май. Да не оставя празника без десерт Joy

# 92
Десерт с ябълки и грис го знам от моята майка. Ябълките се изстискват и след ката се изпече се залива със сока от ябълките.
Цялата рецепта съм дала в темата Трапезата за Бъдни вечер.

# 93
  • Пловдив
А каква беше супата на Мариана Векилска? Някой да проследи рецептата? Десертът е без вода, овлажнява се и се изпича от влагата на ябълките.

# 94
Аз одобрявам днешната вечер.Също,че Марияна ни показа домът си и,че не беше толкова тясно.Само по тв като гледам новите жилища се чувствам некомфортно.Домакинята като опитна водеща се справи добре с посрещането на гостите.Никаква  паника и суетене.

# 95
Дамата с потника много досадна!

# 96
Не гледах много внимателно днес, доста неща пропуснах, но ми се видя странна вечерята. Като ястия, като ред на поднасяне, комбиниране. И това странно седене първо на малката маса, нагъчкани на дивана 🙄 Коктейли Маргарита и банички на салфетки... Коктейлите после се пренесоха май и на голямата маса и се допиха със салатата с ряпа!?
За Червенокоска сте си казали. Странно беше облечена. Това модерно ли е сега? По бельо? Преди години беше, Халваджиянката много обичаше да се показва така 😉
Утре дано остане време да ги видя по-внимателно. За десерта не разбрах, хвалите ли го или не?
Силвърстоун, какво само им придиряш на къщите на хората 😀 Тесни, широки, това си имат, това си ползват! Важното е, че ни пускат да надникнем в тях!

# 97
  • софия
Този десерт с грис хич не го обичам, хем нямам против нито един от продуктите, а грис халва обожавам. Както мони е писала, беше популярен сред майките ни.
Ето рецепта. Маслото се заменя с олио, за да е постен.

# 98
# 99
Запис в новата тема. Векилска снощи не я харесах.

# 100
Имам чувството, че сме гледали различно предаване. Какво ви хареса, не знам. Добре, че са Птица и Емилия да споделят мнение, че инак бях почнала да се чудя какво съм гледала аз и какво останалите.
На мен вечерята не ми хареса. Тюрлю гювеч. Дома и тъмен и мрачен. Приличаше ми на директорски кабинет от дълбокия соц. И добре готвела, та тя едва завиваше сармите. Дъщеря и се справяше много по добре с тях.
Оная по бельото хич и няма да я коментирам. Като ще си по бельо, поне да е хубаво и запомнящо се.

# 101
То стана като социално предаване. Превес на готвенето няма.
Например супите как направи не се видя до края, как ги пасира, смеси, дадоха ли?
Чушките , в тази плитка тава, как се свари ориза вътре, като вода имаше 1 пръст?
И още и още...

# 102
  • Пловдив
То отдавна е така, да...

# 103
Тези чушки пускат много вода, не ги харесвам за пълнене, макар, че са удобни като форма!

# 104

Общи условия

Активация на акаунт