🍒Черешката на тортата🍒 - Сезон 16 (Tема 5)

• 96 249
  • 1 870
  •   1
Отговори
# 1 815
Ливанската кухня е прекрасна. Била съм на няколко вечери у един ливанец, храната беше от ливански ресторант и много вкусна. Различни от нашите ястия, но близки до вкуса ни.

# 1 816
Ливанската храна люта ли е ?

# 1 817
Част от нещата. Някакъв микс е.

# 1 818
  • София
Браво на Михаела. Просто с отворена уста ме остави. Толкова много ястия и с такова внимание към детайлите. Иначе изглежда притеснителна, но според мен е по-скоро такава натура, спокойна. Така поне я описват гимнастичките, които тренира. Но за да сготвиш толкова много неща за определено време, се изисква много добра концентрация, че и физическа подготовка, каквато тя си има.

# 1 819
Чудесна вечеря и подход. Стилно изпипана маса, посуда и асортимент.
Беше си доста притеснена Михаела, но се справи блестящо. Подаръците бяха също обмислени и щедри. Заслужава плакета тази седмица.

Последна редакция: чт, 10 фев 2022, 13:37 от Анонимен

# 1 820
И на мен ми прави лошо впечатление, че мъжете не носят цветя. Точно без стил са, както ги бяха определили по-горе. Сега, да не скочат фенките, ама Владо Михайлов не е Денис Топал, само го играе.

# 1 821
  • На брега на реката
Първата вечер, младежа се появи с разкошен букет! Лошото е, че не го спази и за другите две дами в компанията. Отстрани изглежда пренебрежително макар, че едва ли това му е целта!

Не гледах  епизода снощи, но по някое време ще си го пусна, защото вашите коментари ме заинтригуваха!

# 1 822
  • Пловдив
Защо си мисля, че питките в тигана и питките, които сервира бяха различни?

# 1 823
Аз бих оценила вечерята на Михаела с 9 точки.
За готвенето, без забележки. Въпреки че дяволчето в мен ме кара да се съмнявам, дали нямаше помощ от някой, скрит зад кадър?
Като домакиня и посрещане на гости, като атмосфера, която създаде- зле.
''Айде гепвайте по една чаша''...
Но най- вероятно тя ще спечели, напълно заслужено, тази седмица.

# 1 824
Вечерта на Михаела кулинарно беше интересна, оригинално и добре обмислено меню. Подготвила се беше. Има умения в кухнята, готвеше уверено.
Като обстановка - претрупана маса, твърде много и твърде обемни декорации, твърде къса покривка за дългата маса, неподходяща посуда. Въртящия се поднос беше разкошен. Скука в компанията, липсва живец. Домакинята не ми е дразнеща, но е скучна и безлична. Разговора течеше мудно и предимно около храната на масата. Мъчат се пред камерите, тегава работа.

# 1 825
Михаела каза, че и е мечта да участва в ЧТ, обаче някак отегчена ми се видя, и в предишните вечери, едни физиономии, усмивки насила.
Само като гледах как слага подправките толкова мъничко, и как пилето беше намазано обилно, еми не е готвила сама.
Иначе се беше подготвила и беше интересно да опитат нови ястия и питиета.

# 1 826
И аз ще споделя мнението, че въпреки оригиналното меню, доброто готвене и показаните кулинарни умения, вечерта ми беше скучна и безинтересна.
Но за мен никога готвенето в Черешката не е било черешката на тортата Simple Smile

Трябва да отбележа, че Мила като гост ми допада. Като не се лигави и превзема е доста симпатична.

# 1 827
  • София
Мила Роберт не я харесвах - беше ми някак груба и отблъскваща, но тук беше по-обрана и си повиших мнението 😉
Ана Мария много добре се справи.
Снощната вечеря беше супер - ливанската кухня е много добра по принцип и беше добре подбрана.  Оригинални и непознати неща - радост за очите и стомаха 😂. Обаче… тя не я приготви. 😜 Начинът, по който “пипаше”, подсказва, че няма си на идея как се готви, а и тя самата каза, че за първи път го прави. Пък това са пипкави ястия / правила съм някои 😉/. Колкото и предварителни заготовки да си е подготвила…

# 1 828

Само като гледах как слага подправките толкова мъничко, и как пилето беше намазано обилно, еми не е готвила сама.
Иначе се беше подготвила и беше интересно да опитат нови ястия и питиета.

и аз това забелязах.
но като цяло храната беше супер и аз бих яла от всичко.

# 1 829
Шампионска подготовка на Михаела и шампионско изпълнение! Даже да е имала помощник 😉
И аз очаквах да е по-“оперена” някак,но може би си е скована,срамежлива и не особено комуникативна извън залата.
Обожавам ливанска кухня и може би съм пристрасна тук,но всичко ми се стори много вкусно.Обичам много мухаммара най-вече домашно приготвена,хумус с телешко е страхотно,а лабне с маслини,зехтин,пулбибер и сушени домати е невероятно вкусно със запечена арабска питка ,почти толкова колкото полято със розов сироп или мед и орехи.
Мила е много добричка,Ана-Мария добре възпитана,Мистър България ( ЖДНБ) не много акълия,Влади страхотен( малко се излага с тези пластмасови бутилчета “вино”)
Давам 10 точки за храната,9 за масата,10 за подаръците и 8 за компанията.

Общи условия

Активация на акаунт