Имам нужда от съвет

• 5 286
  • 66
  •   1
Отговори
# 15
Като човек преживял домашно насилие и с дете ви съветвам да се обърнете към организациите , за които са Ви писали по-горе.
Ако се наложи изкарайте и ограничителна заповед и се махнете незабавно с детето от този "човек".

# 16
Ще ви попитам тия със съветите : колко жени познавате, на които която и да е организация е помогнала? Полицията даже не я коментирам!

Нито една, защото всичките си седят с насилниците и не се обаждат. Още след училище едната ми съученичка си я прибра един такъв, забрани и да излиза с нас, забрани и да ходи при майка си. Опитахме се да и помогнем - лично тя ни отсвири - обичала го била. След години я видях измъчена и състарена с две деца, очевидно със ужасно самочувствие и наплашен поглед. Опита се да ме поздрави, ама я дръпнаха за ръкава като куче, и подмина. Ама си седи и до ден днешен там, щото голямата любов и как така ще го дам в полицията, щом ме бие значи  ме обича...

Аз никъде не виждам Бий ме - обичам те!

В случая не е бий ме - обичам те, а е "Как кое му е сложното  Отстрани е лесно" Все тая, важното е да се помрънка, но да не се прави реално нищо, като във абсолютно всяка една такава тема.

# 17
Намираш си работа и се изнасяш. Кое му е толкова сложното? А, да  - страх те е. Ми избираш - да живееш или да се разболееш и да даваш лош пример на детето си.

Вие сериозно ли написахте този съвет? Мислите ли, че може лесно един човек да си намери работа? Когато един човек е зависим финансово от друг, а този другия те тормози физически и психически, не е лесно измъкването от този капан. Трябва някой да ти протегне ръка и да ти помогне. Доста хора сме така - зависими финансово от насилниците ни и много трудно може да се измъкнем от този капан.

Към авторката - хората са ви дали добри съвети. Предприемете действия, защото може да се стигне накрая до убийство. Колко случаи като вашия има и накрая биват убити. Поне заявявате открито, че сте физически и психически тормозена в ежедневието си. Има хора, които отричат и продължават да си затварят очите. Така е и моята братовчедка. Седи с този мъж заради финансова гледна точка и заради детето. Но за съжаление, детето е на 10 години вече, и попи като "гъба" поведението на баща си и започна то да тормози майка си. Стана едно озлобено и затворено дете.

# 18
Жената може да отиде временно в кризисен център ,докато си стъпи на краката и си намери работа.

# 19
Абсолютно сериозно го написах. Съчувствие и мили думи, само ще засилят мнението й е, че е жертва и че е безпомощна.
Не й трябва това, а "отрезвяване". Да осъзнае, че има само два избора - да направи всичко възможно да се махне или да се скапе психически и здравословно и съответно,  детето й някой ден да бъде като нея. Когато си в тежка ситуация, трябва нещата максимално да се "опростяват" до взимане на ясно решение.
Варианти за спасение очевидно има - само да не подхожда със страх  и тн.
Какво най-лошо може да й се случи ако остане? Да си отговори и да си представи, че вече е станало.
Как би постъпила тогава? Умира или се събира и продължава?
А ако се махне - вариантите са много и все по-хубави в дългосрочен план.

П.С - от личен опит пиша, била съм в домашно насилие и финансово зависима.

# 20
Аз никъде не виждам Бий ме - обичам те! Бих казала, че това е често срещана ситуация - жена без семейство мачкана от поредния комплексиран идиот! Ще ви попитам тия със съветите : колко жени познавате, на които която и да е организация е помогнала? Полицията даже не я коментирам!

Това не пречи да опита, какво да прави да стои при него ли? А дори да избяга, къде ще отиде, ами детето? Работа не се намира ей така набързо. Както писах важно е да събира доказателства и да подаде сигнал.
От къде си?

# 21
И като подаде сигнал, какво се очаква да се случи? Да дойде полиция и да го изхвърли от неговия дом ли?
Дори при най-добро желание никой не може да помогне, ако жертвата не предприеме действия. А повечето наистина не предприемат.

# 22
Да се обзаложим ли дали авторката ще пише повече?
Ако все пак още чете, получила си достатъчно добри съвети. Помисли си добре едно- с тебе каквото и да става, ти си носиш отговорността за себе си, но един ден детето ти ще те мрази за това, което му причиняваш. И също е много вероятно и той да стане насилник, този модел се възпроизвежда много често. Така че ти си решаваш дали да последваш съветите или да си налягаш парцалките, че не е толкова лесно другото....

# 23
Напоследък все повече и повече стават темите с домашно насилие. Жени, внимавайте с какви се събирате под един покрив. Защо ставате зависими от мъже в 21 век? Значи мъжът да ти дава всичко, ми да той на практика те притежава и може да прави с теб каквото си поиска. Играете го жертви, събирате се с лоши момчета, позволявате им да ви забраняват да работите, а в някои случаи дори и да им въртите домакинството и деца да им народите, въпреки че открито си показват, че са насилници?

Аз също съм жена, но силно самостоятелна и не търпя мачовското властно поведение. Мъжът и жената трябва да са равни във връзката, така беше в моето семейство - и двамата изкарваха пари, двамата се грижеха за домакинството и отгледаха мен по равно. Баща ми никога не е посягал нито на майка ми нито на мен. Още при първите признаци за надделяване във връзката от едната страна светна огромна червена лампа и е време за раздяла. Значи въпросният обича да контролира, какво ще го спре да ви ступа щото сте отказали да измиете чинията му след вечеря? Авторката заявява, че я биел с юмруци, е добре бе като те удари после къде ляга да спи? Кой му готви? Ти, нали? Не можеш ли да му сипеш нещо по така в яденето, да го видим смелия (не говорим за отрова, а приспивателно, разхлабително), не можеш ли да го ступаш с точилката докато спи и да му начупиш някой и друг кокал? Ама дами моля ви се, спрете да бъдете жертви, инак като такива ще ви третират! По добре бъди сама, отколкото с човек, който ще те мачка.

# 24
Темите са очеизбождащи пързалки, ама щом ви влече...

# 25
Да бе, те щото такива неща няма, пък потърпевшите не се държат по този начин...

# 26
Да го кажа по-меко - като чукнеш в гугъл домашно насилие, мъжът ми ме бие, бой вкъщи и др.подобни, мамата е дооооста назад в резултатите.
Темата в най-добрия случай проверява доколко са склонни потребителките в мамата да 'разпределят' вината, ако жертвата своеволно не работи, ами живее на издръжка на насилника. По-вероятно е да не е най-добрият случай, ами просто някакъв/а идиот/ка със съмнителни морални устои да спрята сеир.

# 27
  • Варна
Хубави съвети са ти дали всички, дeйствай! Ако ти сама не си помогнеш, няма кой да го направи.

Последна редакция: чт, 23 дек 2021, 16:03 от Dominique7

# 28
Да го кажа по-меко - като чукнеш в гугъл домашно насилие, мъжът ми ме бие, бой вкъщи и др.подобни, мамата е дооооста назад в резултатите.
Темата в най-добрия случай проверява доколко са склонни потребителките в мамата да 'разпределят' вината, ако жертвата своеволно не работи, ами живее на издръжка на насилника. По-вероятно е да не е най-добрият случай, ами просто някакъв/а идиот/ка със съмнителни морални устои да спрята сеир.

И все пак не допускаш ли, че мамата е доста известен форум и няма нужда от гугъл за да стигнеш до него? Я кажи, в кемтрейлс вярваш ли също?

# 29
От сърце се смея Joy Връзваш се на всяка тема за нещастна прясно регистрирана профилка, но питаш мен за допускания и конспирации. Вземи най-сетне допуснù, че има по-бляскави среди от провинциални ку*веещи девойчета и селски е*ливи ергенчета.

Общи условия

Активация на акаунт