На пазар във Варна - тема 67

• 42 598
  • 730
  •   1
Отговори
# 300
Препоръчайте ми учебен център или учител за бизнес английски за млада майка с малко дете, предпочита да е присъствено, защото онлайн е лееко невъзможно, Предимно говорене - целта е да се затвърди B2, чак C1 няма да се гони

# 301
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Потвърждавам, че магазинчето за турски стоки е само едно до фабрика Христо Ботев. Вече не продават изобщо хранителни, не само млечни. Турски стоки хранителни съм виждала в една барака до бариерата на пазара във Владиславово. От там си купих кашкавал на 14лв.кг.

# 302
Ехааа, колко много сте изписали, едвам ви смогвам ❤️

Моля ви, насочете ме към добър педиатър. Вече не я издържам нашата, хубаво е специалист, ама то е нон стоп подсмиване, подхвърляне, ква съм била такава притеснена, ма то туй било нормално. Чак последния път се отказах да и искам направление, за да си спестя подигравателния поглед. На моменти е, но аз като всяка майка искам най- доброто за двцата си и се притеснявам, да не би да правя нещо не както трябва. Не се филмирам аз, не съм никак от притеснителните, но вляза ли там губя ума и дума... Търся Доктор(ка), която да ми обясни с две думи, а не да ме гледа с надсмешка. Малки са ми бебетата, трябва ми наистина адекватна грижа.

Да си кажа за Красимира Желязкова АГ, така и не стигнах до нея, но по време на втората ми бременност ми откриха генетично заболяване. За него светило е доктор Кадъм от Пловдив. Понеже нещата бяха малко сложни, не можах за се замъкна до там, но на уше ми препоръча като нейн заместник във Варна именно Желязкова. Предполагам щом разбира от тези неща, е добра и в другото. То, всичко друго изглежда лесно пред това, но както и да е. Надявам се да споделите пресен опит с нея, понеже ми предстои контрола а се ошумолявам още, барем ми дойде музата да ида 🤣

И щото не съм писала отдавна да наваксам. Търся фирма за професионално почистване, че милата ми баня... все не мога да стигна до нея, а ми е страшно жал. С хубави препарати да работят, професионални, дето наистина чистят, че имам две - три познати жени на частно извършват такива услуги, ама ако ще е с доместос- туй и аз го владея 🤭

# 303
  • Варна
Препоръчайте ми учебен център или учител за бизнес английски за млада майка с малко дете, предпочита да е присъствено, защото онлайн е лееко невъзможно, Предимно говорене - целта е да се затвърди B2, чак C1 няма да се гони
От дългогодишен опит на цялото семейство - само English Academy

# 304
Нашата педиатърка и ЛЛ я препоръчвам горещо .Веска Илиева в Окръжна.

# 305
  • Варна
Търся да си купя качествен моп тип пеперуда, да не се счупи на втория ден. Цената няма значение, вече ми писна от тези които продават в Кауфланд, Елитис и подобни. Конкретна марка и място, проверени, ще са ми от полза. Благодаря!

# 306
  • Варна
Приятелка хвали тези в Борн, но не помня дали бяха тип пеперуда.

# 307
Днес купих масло по 13,75 лв за кг, българско на Арачиеви. Харесва ми на вкус. Някой ако се интересува взех го от Аспарухово, магазина за млечни продукти на оградата на училище Л. Каравелов.

# 308
  • Варна
Интересуват ме производители от околни села и градове, които идват в града да си продават стоката. Знам, че има групи във фейса и там си уговарят всичко. Месо, млечни, яйца, зеленчуци, всичко ме интересува. Може да давате линкове на лични, ако желаете Simple Smile

# 309
Ние ходим на фермерския в неделя, знам и за фургон за сирене и други млечни, който идва на паркинга на Бриколажа, но ММ казва, че опашките са големи и не му се чака
Зеленчуци каквито са отгледали, взимам от момичето на фермерския  на най-десния ред като застанеш с лице към входа на ФК. Това са единствените купешки салати, от които нямам стомашни грижи. 

# 310
Усещам как ще купувам фризер и септември месец до някое село ще си купя цяло прасе, и ще си го разфасовам у дома !
И аз търся качествено масло, ако може безсолно. От време на време в Макао има едно на разгасофки от 1/2 килограм , като цената за 1 кг е 14 лева. Проблема е , че не винаги го има и не винаги е с едно и също качество.
Също така търся и качествен кашкавал !
Елементарни стоки са това, но никъде няма качествен !  Пазара е зарит с творения на химическата индустрия ...

# 311
Последно купих масло от турските стоки 1 кг 16 лв, хареса ни

# 312
Препоръчвам да се разходите до Костанца.
Изключителни качествени масло, кашкавали, сирена (вкъщи консумираме само овче и по -рядко козе продукти), просто наистина са чудесни.

Също и месото им е страхотно.

# 313
Благодаря за предложението. Обмислих го внимателно. То хубаво ходене до Констанца, но като сметнеш разходите нещо сметката не излиза.Разстоянието е 170 километра, респективно 340. И като сложиш още малко за обикаляне.. горивото е сериозно перо в бюджета. Времето също. Освен това колко ще купиш на едно ходене ? И колко време продуктите ще издържат. Ако сте повече хора в колата е по-изгодно, но за едно семейство ми се вижда скъпичко.

# 314
  • Варна
Ние купуваме млечни от магазин "Роден кът" до църквата "Св. Петка". Маслото на "Аваси" за мен е доста добро. Ето част от асортимента, на сайта се виждат кои фермерски продукти предлагат:
https://vkusferm.com/product-category/%d0%bc%d0%bb%d0%b5%d1%87%d … 0%ba%d1%82%d0%b8/
Биволски кашкавал е за запичане на тиган, супер комбинация става със сладко от боровинки(имат хубаво такова, както от рози, портокалови корички, шипков мармалад много хубав). Краве пармезан от Борино също ми е любим. Кашкавал и сирене купуваме на "Аваси", другите също са хубави. Киселото мляко е на "Овчарника", на мен лично ми е по-вкусно на "Рогови" в буркан стъкло. Може и да имат на други марки, ние тези сме купували. Въобще те залагат на български малки и качествени производители.

Общи условия

Активация на акаунт