На пазар във Варна - тема 67

• 44 038
  • 730
  •   1
Отговори
# 465
Аз сутринта видях 2.59, но може и да греша, все пак беше рано.
Това е от преди малко
Скрит текст:

Казват,  че ще се вдигнат с по 10-15 стотинки още всеки следващ ден.

# 466
Ужас...служителите ли казват, че всеки ден ще ги вдигат?

# 467
  • Варна
Аз днес заредих и аз, до горе 😏 имаше много коли на Екото до Гранда. Не се впечатлих че има много коли, защото зареждам вечер след 20ч по принцип и реших че е нормално за през деня…
Не знам и по скъп бензин съм зареждала…. Пък и аз толкова и карам де….

# 468
Тепърва цените хръкват нагоре. Уж заради петрола и житото.
Усещам как ще минем на собствено производство ...
То не е корона пандемия, не е война ..... кафа вече !  Някога ще има ли нормален живот?
Вдигнат ли автобусните билети си купувам колело !

# 469
A защо зареждате до горе, защо подхванвате спекулата.. Кога се качиха фючърсите на петрола, кога дойде до нас и го направиха на бензин и дизел..
В момента използват паниката и изказването, че при забрана на вноса на петрол от Русия може да има недостиг.. И питам аз като заредихте днес до горе за колко време се спасихте ?

# 470
  • Варна
Аз си заредих обичайното количество нафта, около двайсетина литра. И то щото колата светна за гориво Simple Smile Обаче се изумих. Бенита до затвора изобщо не работеше, а другата бензиностанция, на Сливница срещу цирковата (забравих я коя беше), работеше, но нямаше изобщо цени на светещото табло. Пълних дизел на Еко (бившата пирамида) на 2,74 лв. Не смятам да се запасявам и да затварям пари в гориво. То така или иначе все някога ще свърши.

# 471
  • Варна
Имено запасяването води до спекула и по-високи цени.

# 472
  • Варна
За мен се отнася, но аз винаги пълня до горе и карам. Не смятам, че подхранвам каквото и да е…. Така или иначе предпочитам да ида веднъж, от колкото пет пъти по 20-30 лв…., карам автоматик и не мога да си позволя, да карам на 1 чертичка бензин…  Така или иначе пак ще ги дам тези пари за бензин, дали на 1 ден или на 5 , предпочитам да ми е мирна главата.
Каквато и да стане цената на бензина, няма да си зарежа колата, тъй като я ползвам и без друго само за да ходя на работа с нея основно, а това са 15 дни в месеца. През останалото време вървя пеш като почивам, понякога ползвам автобус и рядко такси.
За протокола за колко време съм се спасила със пълнене до горе направете вие сметката- с 30 лв карам 1 месец. Та сега теоретично имам бензин за 3 месеца, айде 2 да кажем ако мръдна извънградско.
Тъй, че по този въпрос не ме мислете 😄

# 473
  • Варна
Няма спекула, ситуацията е факт. Лукойл няма да работи или поне няма да доставя количествата, които е доставял като ответ на санкциите. Много малка част от горивата идват от Констанца.

# 474
В България има монопол върху много неща, но не се говори за това. Горивата са един от продуктите. В момента ще вдигнат всички цени и ще продават запасите със страхотни надценки. Като свършат запасите им, ще внасят и пак цените нагоре. Падне ли петрола на световния пазар при нас пак ще са високи цените докато си избият желаните печалби и после няма да ги свалят, защото видиш ли те са се научили да купуват на тази цена и щом го правят значи може да не сваляме цените, пък те нека си ревът.
Общо взето това е принципа при нас. Липсата на конкуренция и договорки под масата и .... отнасят го обикновените хора.
Повече ме притесняват цените на хранителните продукти. В момента Украйна която е износител на зърно е в колапс. Цената на пшеницата ще се качи на борсите и нашите производители ще се скъсат да изнасят, но какво остава за нас ? Как правителството ще реагира, ако има изобщо има някаква реакция - тепърва ще видим.
Вчера на Чаталджа ягодите бяха 12 лева, бананите 3.50.  Същите банани в Лидъл - 2.00. Краставици не съм купувал но някой беше споменал цена 7 лева за килограм, което не знам дали е вярно ...
Кафето върви нагоре - вчера гледах килограм Лаваца за 54 лева ! Колежката беше купила за работа по 23- 25 лева килограма, сега е почити двойно... Вярно, кафето не е стока от първа необходимост ..
Ще видим какво ще става, но нещо не съм оптимист ....

# 475
  • Варна
Не е вярно това с цените, на кафето особено. Вчера купихме от Морска гара килограм Чибо, на същата като до момента си беше- двадесет и няколко лева. Пак повтарям- в България хлебна пшеница се отглежда много малко. Това, което се изнася, е фуражна. Алчните земеделци няма да продават сега, за да чакат още по-червени пазари.

# 476
Написал съм това, което съм видял лично като цени !

# 477
Наши познати напълнили 200 литра нафта в туби,купили брашно,олио,памперси ,всичко в количества .Нямаме такива намерения,колко пари ще спестим,че и да поливаме с туби,мерси.Това нещо иска и място да го държиш .
Блу ,точно така е!Понеже моят мъж е в сферата на износ на жито,много пъти се е случвало да изчакват ЗП да се вдигне цената .Фуражна изнасяме,хлебна внасяме.Изобщо милиони тонове заминават

# 478
  • Варна
Така е, аз също споделям личен опит с пазар цени, а не ЕЖК.

# 479
Може ли да ми препоръчате хубави къси роклички , които да стават за излизане в заведение/механа , поводи... смисъл да не е ежедневна , но и да не е строго официална.
Попринцип търся с пайети рокля или блестяща , но може и друго.
Не мога да попадне на онлайн магазин, все скъпо от сорта над 70 лв...
А за магазини във Варна , не знам къде има , а в молове е скъпо. В магазинчетата някакви бабешки модели... помощ...

Общи условия

Активация на акаунт