На пазар във Варна - тема 67

• 44 089
  • 730
  •   1
Отговори
# 390
  • Варна
Аз ходя само в Лаборекспрес до а Окръжна и държа само Люси (с къса червена коса) да ми взема кръв. Тя е изключително внимателна и добра.
И аз  имах много добри впечатления от Люси, но точно тя спуска вена на мъжа ми.
Разбира се, че винаги има такъв риск, но той не е с тънки вени.
Коментарът му беше, че вместо да му надува през цялото време главата с приказки " Господине това, господине онова" , да беше малко повече внимавала.

# 391
  • Варна
Благодари, момичета!
С толкова места утре не може да не успея да купя прежда.
Аз ходя само в Ситилаб на Драган Цанков.
За последната година и малко над 10 пъти са боли мен, детето и мъжа ми и проблеми не е имало.
Всички лаборатнки са много внимателни и не бодат директно с иглата. Много интересно, но грам не се усеща.
Там правят и ПСР, и антигенни, но големи опашки не се извиват.
Последните пъти ходя в 11-11:30ч и няма никого.

# 392
Ходила съм в Сити клиник на Брегалница, даже не усетих кога започна и приключи, винаги гледам в другата посока, защото ми става гадно. Лаборантката беше внимателна.

# 393
  • Под Слънцето
Lan-7 , градска , 2-ри етаж. Търсиш Катя- една руса , слаба жена. Тя е единствената, която от раз ми нацелва вена и хич не усещаш нищо, а не като .. Ако трябва, я чакам дълго, но тя е "моят човек".

# 394
  • Варна
..
Имам една кутия, купувани от Амазон по погрешка Ристретто 50бр 9/10. Ако искате мога да ги снимам и да ви ги подаря. Съвместими са с Неспресо, не зная там има ли някаква специфика.
Liyan Пиши ми, ако искаш да те освободя от капсулите, но държа да ти ги платя.

Няма проблем, но изглеждат така - в смисъл не са капсули за Неспресо, каквите реално исках да купя. Ако на някого му вършат работа ще му ги дам.

# 395
Имате ли препоръка за фирма за монтаж на дограма? Искам да я поръчам от друго място, но те не предлагат монтаж за Варна.

# 396
Съмнявам се да намерите някой само за монтаж на дограма, а и  да има не бих рискувала, защото при проблем производителят ще казва - монтажът некачестввен, а монтажната група - производството е калпаво

# 397
  • ВАРНА
Момичета - моля за препоръка за читав рехабилитатор - усуках си врата, от няколко дни ходя като робот и страшно боли, явно съм защипала и нерв... Моля за изпитани специалисти, защото е близо до главата и се опасявам да не стане и по-зле, ако пипа някой не особено компетентен ...

# 398
Момичета - моля за препоръка за читав рехабилитатор - усуках си врата, от няколко дни ходя като робот и страшно боли, явно съм защипала и нерв... Моля за изпитани специалисти, защото е близо до главата и се опасявам да не стане и по-зле, ако пипа някой не особено компетентен ...
Редовно ползвам https://kabinetzarehabilitacia.com/  точно за такъв проблем, що лекари и физиотерапии съм минала, само те ми помогнаха  https://www.facebook.com/rehabilitaciavarna

https://www.facebook.com/PhysiotherapyhouseVarna/ за тези имам много добри препоръки

# 399
Владислав -кинезитерапевт.Златен.

# 400
  • varna
Едно от най-добрите места за физиотерапия и рехабилитация във Варна е Physio Motion, но за съжаление не работят със ЗК. Намират се  на Ян Палах.

# 401
В Спортния диспансер попита ли ? Намира се до Спартак, зад Палах до залата за Спортна гимнастика. Мисля, че работят по здравна каса.

Да се редактирам !
Ако се съмняваш, че е нерв евентуално правиш една консултация със специалист от Клиника по неврохирургия на
Св. Анна или Св. Марина !  И в двете клиники има страхотни неврохирурзи. Виж при личния за направление, предполагам, че ще те прегледат, снимка и така ще се реши кое как е. Не че физиотерапевтите не вършат работа, но ако се притесняваш от физиотерапевт това е другия начин.  Бързо и безпроблемно справяне с проблема и  оздравяване !

Последна редакция: пн, 21 фев 2022, 12:09 от Lan_7

# 402
Едно от най-добрите места за физиотерапия и рехабилитация във Варна е Physio Motion, но за съжаление не работят със ЗК. Намират се  на Ян Палах.
Също са ми препоръчвани !
Относно процедурите по здравна каса - мисля си , че в голямата си част са някакви остаряли техники! Поне моя опит е такъв.
Скрит текст:
Имах пролем с лявата ръка, ограничено движение и болка при движение - първоначало тръгнах по пътя на здравната каса - GP, специалист, диагноза нещо на бицепса ...."физиотерапия" с някакво мазило вилтарен май беше, което си го заплатих и ток ( което се покрива по ЗК ) , спри с тренировките ... резултат никакъв. 3 месеца изгубено време. За едно посещение в частния кабинет ми помогнаха - казаха шиен радикулит. На място някаква мануална терапия, Дадоха ми и няколко елементарни движения да правя сама в следващите дни.  
На следващата година по същото време отново се появи, отидох на невролог в св. Марина, докторката веднага постави същата диагноза шиен радикулит и предписа лекарства. Въобще не съм ги пила, отидох най-вече за да ми направят снимка откъде тръгва проблема ( прешлените на врата ) Вече знам, че ще се проявява редовно и хич не губя време.  

Последна редакция: пн, 21 фев 2022, 13:15 от Casual

# 403
Не обичам да опонирам, но .....
     Новата техника изобщо не означава, че ще ви оправят здравословния проблем който имате ! За справка шведската стена и топка ги има от десетки години.
      Въпросът е човека който преглежда, назначава и прави терапията. Аз лично бих се доверил на лекар, който е специалист в областта. Едва след негов преглед и заключение ще решавам какво да правя и ако имам съмнения в компетентността му - плащам си при друг специалист за второ компетентно мнение.
      За мен новите лъскави салони и студиа просто са маркетингов трик. Може да работят в тях хора, които си разбират от работата, но един добър специалист във веригата в София не означава, че колегата му в Бургас е със същия опит и квалификация. Да не говорим, че за половинта случаи трябва ренгенова снимка, ЯМР и разчитане на резултата. Това е достатъчно скъпа техника и все пак сме в България, а не в Швейцарска частна клиника за кинези и физиотерапия.
      Ако в студиото кинезитерапевта не е изцяло наясно какъв е проблема в действителност може да стане стрхотна беля. А той няма как да е наясно, ако няма съответните снимки и т.н. и пак се връщаме към лекарската помощ. Защото с опипване и селския чекръкчия може да разбере какво става, но за по-сериозни неща и той праща хората на доктор.
     Нищо лично, просто мнение. Но всеки си носи сам отговорността за здравето си !

# 404
  • varna
Конкретно за Physio Motion - преди започването на каквито и да е процедури има преглед от лекар. Оборудването, обстановката и достъпната среда са не малко предимство.

Общи условия

Активация на акаунт