На пазар във Варна - тема 67

• 44 065
  • 730
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
Кажете ми аз ли нещо не съм в час? Как процедирате с т. нар. "жълти стотинки". Преди няколко дни ми се разкрещяха на централния пазар, защото исках да дам 10 ст. на дребно. Едва не ме изгониха. Днес същата ситуация на рибната борса, пак ми се развикаха, че не ги искат, пак ставаше въпрос за 5 + 3х1 ст. Да не би да са излезли от обръщение? Защо всички се отнасят така, сякаш искам да взема нещо без да си го платя??

# 436
Жълтите стотинки са официално платежно средство и никой няма право да ми ги отказа Това може да са последните ми пари все пак,ако не ги искат да ми подарят каквото купувам.

# 437
Тия по пазарите освен, че са прости са и нагли.....
Извинявам се за поста!

# 438
  • Варна
Тези стотинки не са излезли от обръщение. На пазара, често нямат и дребни за връщане.😉
На рибната борса преобладават цигани. Предполагам, че ги дразните с математически изчисления.

# 439
То пък тия пазари не може да си избираш стоката, не може да дадеш жълти стотинки. Не искат ли да мина да им оставя 100 лв днеска без да си взема нищо? Наистина са нагли.

# 440
Не ги искат, защото няма как да ги върнат обратно. И затова правят панаири. Ако е примерно 7 лв и 38 стотинки закръглят за тях си на 7 лв и 40 ст.
По принцип, не сме германци и никой за 2 стотинки няма да прави проблем, но ако им дадеш точно те хем губят онези 2 стотинки, хем после те трябва да се чудят как да пласират жълтите. И затова става така.
За съжаление нямаме машини в които изсипваш жълтите стотинки и ти дава еквивалента в банкноти. В чужбина има и за тази операция такса няма. Тук в банките искат такса броене.
За съжаление, таква ни е и системата и .... манталитета. Просто липсват едни години цялостно и безкомпромисно образование. Вместо тях има дупки и от това сега си патим .... и ще си патим.

Можете ли да препоръчате добър пулмолог за възрастен ? Желателно е да работи по здравна каса, но ако приема веднага на платен прием и това е опция.

# 441
Скоро се интересувах за една позната за пневмолог. Посъветваха ме за д-р Димчо Караянчев от ДКЦ 3 (Владиславово). Мисля, че работи по ЗК. Работил е в СБАЛПФЗ. Не е обаче впечатлението от първа ръка.

# 442
  • Варна
Скоро се интересувах за една позната за пневмолог. Посъветваха ме за д-р Димчо Караянчев от ДКЦ 3 (Владиславово). Мисля, че работи по ЗК. Работил е в СБАЛПФЗ. Не е обаче впечатлението от първа ръка.
Аз лично съм доволна от него, но беше много отдавна. И като отношение ми се видя доста приветлив.
С днешна дата трябва да е над 75-80 години според мен, не че е определящо само казвам.

Последна редакция: ср, 23 фев 2022, 17:44 от VassiLea

# 443
  • Варна
Лане, виж в нета за доктор Димитров, частният му кабинет е на Иван Аксаков. Все възрастни хора му водят, чувам и добри отзиви. Не знам обаче дали бачка по каса.

# 444
За жълтите стотинки-и на мен все ми се цупят като ги давам.Един познат ме светна за машина за  стотинки  в Кауфланд Владиславово.Събирам ги в една кутия и от време на време ходя там.Пускаш ги и накрая ти излиза бележка за сумата.Друг е въпросът,че задължително трябва да ги изхарчиш там.Дават ти нещо като ваучер.Все пак е някаква опция.

# 445
  • Варна
За жълтите стотинки-и на мен все ми се цупят като ги давам.Един познат ме светна за машина за  стотинки  в Кауфланд Владиславово.Събирам ги в една кутия и от време на време ходя там.Пускаш ги и накрая ти излиза бележка за сумата.Друг е въпросът,че задължително трябва да ги изхарчиш там.Дават ти нещо като ваучер.Все пак е някаква опция.
Работи ли тази машина? Три пъти бях ходила (преди време) и все имаше бележка, че не работи.

# 446
Три пъти съм ходила-все е работила.Първият път обаче работеше перфектно-при пуснати 15 лева на жълти стотинки,ми отчете 36 лв.

# 447
Е, значи работи чудесно Simple Smile
Не знаех, че има такава машина, а и защо е във Владиславово, в др.маг.на Кауфланд има ли? И каси на самообслужване има ли?
Уж редовно пазарувам, а не ги забелязвам тези екстри или нововъведения по магазините.

# 448
Жълти стотинки търсят в някои аптеки,  попитайте

Аз един път в еконт си дадох точно напр 13.69лв. т като ме издразни намусеният работещ куриер ...нито поздрави, нито чуваш какво ти буботи под носа, та ми ги каза закръглено, но като ги видя точно не посмя да каже нещо, подписах си се и се врътнах с усмивка и любезен поздрав, някои работят със скорост на охльов ...и нулево желание

# 449
  • Варна
Доволна съм от преглед с ехограф в Сити клиник, но беше преди няколко години и не помня името на лекарката.
Сега ходих там на пулмолог. Д-р Йорданова. Според мен си разбира от работата и можеш да отидеш и без час в работното и време и да изчакаш. Никого не върна, въпреки че беше след като и приключиха часовете.

Общи условия

Активация на акаунт