Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 5

• 74 176
  • 759
  •   1
Отговори
# 285
  • София
В 1 СУ също балообразуването е БЕЛ×3. Ако някой може да сподели мнение, ще съм благодарна.
Това училище също ни стои като опция, ако много се е окъкала дъщеря ми. Само дано не стане така, че и в него да не се класира... Ще полудея.
Не е лошо училището. На моя близка приятелка дъщеря й учи там. Доволна е.

# 286
55то софтуерна паралелка, първата година имат 18ч. на седмица английски. Нивото на преподаване е било много добро според моето дете. Имат преподавател от университет по някакво програмиране. Повечето преподаватели са мъже (за мен е +), няма текучество на учители.

# 287
Много благодаря за отговора!
А има ли момичета в класовете, защото моето момиче е доста затворено и не знам как ще се чувства в такава паралелка?

# 288
  • София
Здравейте,моля за мнение за СПГЕ Джон Атанасов. Благодаря

# 289
За 55то, около 9 момичета в паралелка

# 290
  • София
Аз започнах да се притеснявам, ако не добутаме читаво училище на първо класиране. На второто ще сме извън бг. Чета коренно различни мнения дали и как детето може да се запише от друг човек, в нашия случай - от майка ми. Въпросът ми е трябва ли нотариално заверено пълномощно от мен и мъжа ми?

# 291
  • София
Аз започнах да се притеснявам, ако не добутаме читаво училище на първо класиране. На второто ще сме извън бг. Чета коренно различни мнения дали и как детето може да се запише от друг човек, в нашия случай - от майка ми. Въпросът ми е трябва ли нотариално заверено пълномощно от мен и мъжа ми?
Миналата година записвах племенницата. Имах нотариално заверено пълномощно само от майка й. Поискаха го при подаването на документите за 2 класиране и при записването. Не всички училища са така, но няма как да знаеш.

# 292
  • Сф
Някой питаше за СПГТ по туризъм. ( ТоХа на Сливница) Вчера се видях с моята приятелка, чието момиче е там от миналата година. Доволни са. Детето идва от квартално, но с отличен успех, в началото се е притеснявало, строго му се е видяло с изисквания и правила. Вече е свикнала, приятелства , отново мн добър успех. Мисля,че в в паралелката за екскурзовод с английски. Сега ще почват и втори език и догодина и стажовете. Децата са свестни, за преподаватели не съм разпитвала. Като цяло нивото и усилията са доста добри. Тоха явно не е това , което беше по мое време(не особено елитно,  израснах в квартала) Вдигнало се е нивото явно, модернизира се и като паралелки. Ами какво да, кажа , който си учи и има цели, справя се. Написах,че детето е отличничка , защото е скромно и възпитано дете освен това,  Малко свито, но явно се чувства на място. Което само показва, че трябва да помогнем и на нашите деца да намерят своето място!

# 293
  • София
Здравейте,
Имате ли мнения за 12 СУ, с английски, с биология и  химия? Дали се изучават качествено езика и допълнителните предмети? И изобщо отзиви за училището?

# 294
  • София
И аз да попитам за 12 то  и също така за 35 то "Добри Войников ", ако някой има отзиви , ще съм благодарна !

# 295
  • sofia
Утре училището на малкия ми син има ден на отворените врати. За тези, ориентирани към професионалните гимназии може да е интересно - https://www.facebook.com/lomonosov.sofia
Училището е Национална професионална гимназия по прецизна техника и оптика „М. В. Ломоносов“.

# 296
Някой питаше за СПГТ по туризъм. ( ТоХа на Сливница) Вчера се видях с моята приятелка, чието момиче е там от миналата година. Доволни са. Детето идва от квартално, но с отличен успех, в началото се е притеснявало, строго му се е видяло с изисквания и правила. Вече е свикнала, приятелства , отново мн добър успех. Мисля,че в в паралелката за екскурзовод с английски. Сега ще почват и втори език и догодина и стажовете. Децата са свестни, за преподаватели не съм разпитвала. Като цяло нивото и усилията са доста добри. Тоха явно не е това , което беше по мое време(не особено елитно,  израснах в квартала) Вдигнало се е нивото явно, модернизира се и като паралелки. Ами какво да, кажа , който си учи и има цели, справя се. Написах,че детето е отличничка , защото е скромно и възпитано дете освен това,  Малко свито, но явно се чувства на място. Което само показва, че трябва да помогнем и на нашите деца да намерят своето място!

Много Ви благодаря, чаках да прочета отзиви. Успокоих те ме, че спомените от мое време не са добри за това училище. Синът ми няма да е с особено висок бал, но мисля че за там ще му стигне. Важно е да има има добра атмосфера и свестни учители и деца.

# 297
Здравейте, може ли да споделите мнение за училището т.к. и моя син се е насочил към него?

Благодаря предварително:)

Утре училището на малкия ми син има ден на отворените врати. За тези, ориентирани към професионалните гимназии може да е интересно - https://www.facebook.com/lomonosov.sofia
Училището е Национална професионална гимназия по прецизна техника и оптика „М. В. Ломоносов“.

# 298
  • София
Трийсет и пето е третото по предпочитания за немския след НЕГ и ?3-то. Като цяло добри отзиви и за другите гимназиални класове.

# 299
  • sofia
Синът ми е медицинска техника с немски.
Като цяло съм доволна от преподавателите, не че много ме информира за нещо. Моят не е от най-ученолюбивите и само му дудна поне да седне да отвори учебник.
По езиците са им добри учителите.
Като цяло онлайн обучението беше много добре организирано, гонят ги да учат, ама те не са се преучили.
За дисциплината оплаквания нямам.

Общи условия

Активация на акаунт