Естетична хирургия на гърди / Мамопластика - 17

• 78 717
  • 770
  •   1
Отговори
# 585
Eli………. Благодаря ти много за съветите.
А ти при кого се оперира? Гладки ли са или микротекстурирани? Др Молов изглежда професионалист, но някои мнения ме карат да се консултирам и с други лекари…
А др Динев е с опит и квалификации от Франция.

Нямам никаква информация за др Динев.
Моите импланти са Политекс, аргонометрични и текстурирани.
Аз много държах на естествена визия и реално исках импланти 230-250сс ,но имах увисване, което трябваге да се коригира с обем.

Всички хирурзи имат снимкм от предишни операции. Винаги искай да ти покажат, въпреки че май всички го правят така или иначе Simple Smile

За мен е важно да ти вдъхне доверие и да имате подобно чувство за естетика. Аз бях ходила при един хирург, който въпреки че казах че искам колкото може по-малки импланти , ми предлагаше над 380сс, защото съм била висока.

Има хирурзи, които правят гърдите напълно долепени, което ми се струва доста не красиво, но момичетата си ги обожаваха..

С моят хирург просто си паснахме от първата минута, а единствената ми референция беше приятелка която се беше оперирала при нея.
Моята операция е правена в Испания.

# 586
Да, и аз искам максимално естествена визия, приближаваща се до моят бюст, но с размер по-голям.
Моя приятелка си сложи миналата година 320 кръгли и ми изглеждат огромни, но тя е 160см, което е от значение. Мисля, че сега е чашка D. Много ми е. Друга също си направи във Франция по 270 и 290. Изглеждат много естествено. Сега е леко отслабнала и казва, че и малеят. За това бих искала да е около 300-320 максимално, няма да ми малеят, защото не съм привърженик на големият бюст. Нямам възможност да направя операцията навън при някои от техните доктори, защото там чакането е наистина голямо. За това се ориентирах в България.

А вярно ли е, че тук досиетата на пациентките по закон се пазят само три години и след това лекарят не е длъжен да пази архиф? Изглежда ми много малко време…

# 587
Ама как така сте подгръдна 72, а носите размер 85? Simple Smile
Значи сте подгръдна 85 приблизително Simple Smile
Огромна в разликата от 72 подгръдна до 85 - това са 3 размера, при разтеж на подгръдна, расте и чашка
Т.е. 85С и 70С са с много различна чашка Simple Smile)

Нина, колко големи и какви импланти ти препоръчват?
Молов в за 290 кръгли, а Динев за поне 350 кръгли.

Колко голяма си ти? (Подгръдна обиколка и височина)
Аз съм 170см, подгръдна 72

С какъв старт си? Има ли увисване?
Малък почти нулев, без увисване

На колко си години? На 40

Искаш по-големи и по-високи гърди, което е по-малко натурална, но популярна визия или по- естествен бюст, което са не много големи гърди?

Бих искала леко увеличаване от 85 малко В на 85 нормално С. Не искам голям бюст, а да спра да нося сутиени с подплънки, за да създам обем. Искам големината на гърдите, които имах като бях бременна и след това като кърмех Grinning.

[/quote]

Последна редакция: чт, 14 юли 2022, 21:22 от bubanka

# 588
Различните кубици стоят различно на всяка отделна жена. Зависи и каква ще е проекцията на имплантите, т.е. колко изпъкнали ще стоят. Зависи и колко см е основата на гърдите ти, защото от това зависи колко ще са широки имплантите и колко кубика ще можеш да побереш. Ориентировъчно, измери си основата(ширината) на гърдата(те лекарите би трябвало да са ти дали мерките от консултациите). След това отвори таблицата на вида импланти, който са ти предложили. Там можеш да видиш какви са вариантите ти за кубици според основата на гърдата. Ширината на импланта трябва да е с 1 см по-малка от основата. И вече според профила(т.е. колко изпъкнали да са напред), можеш да видиш и кубиците. В тези таблици пише съответния вид импланти колко см напред изпъкват.

Ето тук има таблиците на различните видове импланти на Ментор:
https://medicalmentor-bg.com/products.html

# 589
Thinking всички сутиени са ми 85В Simple Smile мерките са взети от др Молов. Трябва са измеря още веснъж, за са ви потвърдя, но определено 75 сутиени не ми стават Sweat Smile
Съгласна съм, има несъответствие Laughing

_Anna-Maria_ благодаря за изчерпателната информация. Утре ще меря и ще погледна сама наистина какво е добро за мен.

Последна редакция: нд, 17 юли 2022, 17:37 от bubanka

# 590
  • София
Привет, момичичета! Включвам се и аз с операция при д-р Стоянов преди 10 дни. Нямам думи да изкажа възхищението си от всеки един човек в клиниката. През 15 мин влизаха в стаята ми. Моите импланти са ментор 485 анатомични, full profile, висока съм 178. Първата вечер ме болеше гърбът и имах общо усещане за тежест и мускулна треска.Мисля, че имах и малко температура, която премина. Раздвижиха ме час след операцията, имах дренажи 1 ден. Обслужвах се абсолютно сама от ден едно, след махането на дренажите нещата станаха още по-добре. Мога да си вдигам ръцете от първия ден, като първите дни движенията, които правих са много плавни. Връзвам си сама косата, като миене на косата е при фризьор поне 2 седмици (най-приятната част).
Към днешна дата болки не съм имала, първите 5-6 дни по-голямо напрежение в мускула, когато ставам. Към днешна дата имам схващания и подръпвания в двете гърди, обикновено двете се редуват Grinning. Започнаха и да ме сърбят на всевъзможни места, изобщо пълна програма Simple Smile
Упойката е венозна, няма нито интубация, нито маски. Не съм имала абсолютно никакъв дискомфорт след събуждане.
Клиниката е на много висока ниво, обслужването е като на хотел, избираш си вечеря от меню на ресторант.
Първото нещо, което направих от третия ден е да спя настрани, това беше най-голямата мъка за мен първите два дни, тъй като никога не съм заспивала по гръб. Слагам възглавници и ми е доста удобно.
Понеже знам, че има момичета с предстоящи операции, съм на разположение за въпроси.
П.С ще питам доктора на следващия преглед за масажи, ще бъда много благодарна междувременно, ако споделите данните на Ани (доколкото разбирам тя е специалист в тези масажи).

# 591
Здравейте,
Отслабнах  17 кг и гърдите ми увиснаха жестоко.
Някой правил ли си е операция за повдигане?
Мнения, препоръки, снимки .

Последна редакция: вт, 19 юли 2022, 09:01 от elyam

# 592
Здравейте,
Отслабнах  17 кг и гърдите ми увиснаха жестоко.
Някой правил ли си е операция за повдигане?
Мнения, препоръки, снимки .

Така попитано малко можем да ти кажем Simple Smile
Сега кой размер сутиен носиш? Колко ти е подгръдната обиколка?

За увисване имаш три опции.

Рекострукция без импланти.
Реконструкция с импланти.
Само импланти.

Реконструкцията е много рязане и шинене, има своите допълнителни рискове, съответно по-скъпо и само имплантите са по 2см на гърда.

# 593
Благодаря TEDDI_BEAR за информацията. Такива коментари са добре дошли за такива като мен, на които им предстои. Може ли да попитам колко време след консултацията ти насрочиха операцията, какъв ти е бил старта и каква ти е гръдната обиколка? Тъй като моята консултация със Стоянов е октомври месец, се надявам ако се реша да е той, да е преди лято 2023 Grinning

# 594
Здравейте момичета🌹
Обещах да пиша отново. Моята операция при доктор Генов мина успешно. Вече харесвам това, което виждам в огледалото, а са минали само три дни. Мастопексия с имплант - Мотива 315 cc. На консултацията обясих на д-р Генов, че искам спортен бюст, който няма да се набива на очи и не крещи “вижте ме!”. Grin Генов ми предложи този размер и се доверих на преценката му. Нямам лични впечатления и наблюдения от други пластични хирурзи, защото от първата консултация се доверих на Генов. Смятам, че е млад и изключително амбициозен човек, който дава всичко от себе си, за да се докаже и наложи като име в тези среди. И не сгреших. Той е от лекарите, които не дрънкат много и излишно. Консултацията мина стегнато, с директни отговори на въпросите ми, без да се опитва да ме убеждава в неща, които категорично казах, че не желая да получавам. Запозна ме с всички рискове, които крие операцията. Не е сладкодумец и имахме единомислие за това как ще изглежда най-добре моят бюст.
Операцията беше около 3 часа. Събудих се без проблем. Очарована съм от отношението в клиниката. Всички, до един, са изключително внимателни и любезни. Той оперира в клиниката на Николай Георгиев.
Възстановявам се добре. Болка съществена няма, повлиява се добре само от парацетамол. Както при всички дами, гърдите ми са все още високо и оточни, но знам, че това ще се промени във времето. И в интерес на истината, противно на всичко, което бях чула за 3Д визуализацията, мога да кажа, че гърдите ми изглеждат много, много сходно с това, което видях. Предполагам, че когато се наместят, ще изглеждат на 95% като тези, които ми показа докторът. Извинете ме за дългия пост.
Ако имате въпроси, пишете. 🤗

# 595
  • София
Благодаря TEDDI_BEAR за информацията. Такива коментари са добре дошли за такива като мен, на които им предстои. Може ли да попитам колко време след консултацията ти насрочиха операцията, какъв ти е бил старта и каква ти е гръдната обиколка? Тъй като моята консултация със Стоянов е октомври месец, се надявам ако се реша да е той, да е преди лято 2023 Grinning

Аз бях на консултация началото на Декември, дадоха ми първа възможност за операция - началото на юни, аз самата предпочетох юли, тъй като ми беше по-удобно. Преди 3 дни бях на преглед, махнаха ми лепенките, белезите дори в момента изглеждат много добре под гърдата. Клиниката почива целия Август като инфо, ако някой звъни и никой не вдига, от началото на Септември са на линия.
16 дни след операцията съм все така добре, нямам болки, днес за първи път карах кола, по препоръка не се шофира 15 дни. Добре се чувствам.
В момента съм със сутиени 85 C след оперативни, каквото и да значи това Satisfied. Аз имах мои гърди, не мога да определя колко, да кажем чашка Б пълна, но след 1,5 г кърмене бяха доста поизпразнени. В момента като гледам ще съм пълна Ц, даже и Д, тъй като си поръчах и вече мерих няколко сутиена, зависи от модела.
Гърдите и в момента изглеждат много естествени, облечена без деколте, нямам никаква разлика с преди. Сега разликата в във формата и обема, вероятно като почна да нося други сутиени.
Попитах за сутиени с банели, казаха ми, че не е ок да се носят. Поне първите няколко месеца.

# 596

Аз бях на консултация началото на Декември, дадоха ми първа възможност за операция - началото на юни, аз самата предпочетох юли, тъй като ми беше по-удобно. Преди 3 дни бях на преглед, махнаха ми лепенките, белезите дори в момента изглеждат много добре под гърдата. Клиниката почива целия Август като инфо, ако някой звъни и никой не вдига, от началото на Септември са на линия.
16 дни след операцията съм все така добре, нямам болки, днес за първи път карах кола, по препоръка не се шофира 15 дни. Добре се чувствам.
В момента съм със сутиени 85 C след оперативни, каквото и да значи това Satisfied. Аз имах мои гърди, не мога да определя колко, да кажем чашка Б пълна, но след 1,5 г кърмене бяха доста поизпразнени. В момента като гледам ще съм пълна Ц, даже и Д, тъй като си поръчах и вече мерих няколко сутиена, зависи от модела.
Гърдите и в момента изглеждат много естествени, облечена без деколте, нямам никаква разлика с преди. Сега разликата в във формата и обема, вероятно като почна да нося други сутиени.
Попитах за сутиени с банели, казаха ми, че не е ок да се носят. Поне първите няколко месеца.
Няма да ти трябва такъв с банели. Всъщност най удобни са тези които нямат нищо.. нито подплънки, нито банели. Сега нямаш нужда от оформяне, така че пробвай различни модели, но най-красиви според мен са тези, които наистина тямат нищо.

# 597
Включвам се с непоискан коментар, понеже съм негова пациентка също и искам да допълня 😀.
Консултацията ми беше в края на януари, операцията на 09.06, явно повечето пациентки не са искали преди лятото да се оперират и затова месец и половина след TEDDY_BEAR (като изкараме почивните дни един работен) са ми дали сходна дата.
Иначе аз бях писала, че имам някакви странни усещания вляво, но вече всичко е ок и си живея съвсем нормално от едни 10-15 дни.
Импланти анатомични на Ментор, 330 сс. Старите мерки не си ги помня, нови не съм правила, подгръдна около 75, дега съм чашка С/D, преди това бях 75А или с много зор и хлопане 70-75 В, имах някакви минимални гърдички половин шепа.

# 598
Здравейте, момичета. Чета Ви от известно време, защото имам намерение да увелича бюста си.
Бях на преглед при д-р Молов, продължи над час и половинаи успях да задам доста въпроси,  но пак в главата ми е пълна каша. Измери ме и определи размер 430СС, каза да избера между 415 и 450сс. Което на мен ми се струва наистина голямо, но самата анатомия на гръдния ми кош е такава, леко извита, отделно имам първа степен увисване. Имам още много въпроси в главата си и се надявам да можете да ми помогнете.
Вече имам насрочена дата за операция и още не ми е ясно:
- по-големите кубици ли да избера или по-малките;
- аз ли трябва да закупя следоперативния сутиен;
- как се кара само с един сутиен;
- къде в Пловдив мога да направя преглед при мамолог, който е ок с имплантите;
- спирате ли тренировките за горна част преди операцията. Молов каза, че не е нужно, но все по-често чета, че момичета , които не тренират, изпитват по-малко болка във възстановителния период.
- какво носите при постъпване в клиниката;
- какви обезболяващи приемахте след операцията и колко време;
- правите ли масажи след операцията;
Извинявам се за дългия пост Flowers Cherry Blossom

# 599
Здравейте, момичета. Чета Ви от известно време, защото имам намерение да увелича бюста си.
Бях на преглед при д-р Молов, продължи над час и половинаи успях да задам доста въпроси,  но пак в главата ми е пълна каша. Измери ме и определи размер 430СС, каза да избера между 415 и 450сс. Което на мен ми се струва наистина голямо, но самата анатомия на гръдния ми кош е такава, леко извита, отделно имам първа степен увисване. Имам още много въпроси в главата си и се надявам да можете да ми помогнете.
Вече имам насрочена дата за операция и още не ми е ясно:
- по-големите кубици ли да избера или по-малките;
- аз ли трябва да закупя следоперативния сутиен;
- как се кара само с един сутиен;
- къде в Пловдив мога да направя преглед при мамолог, който е ок с имплантите;
- спирате ли тренировките за горна част преди операцията. Молов каза, че не е нужно, но все по-често чета, че момичета , които не тренират, изпитват по-малко болка във възстановителния период.
- какво носите при постъпване в клиниката;
- какви обезболяващи приемахте след операцията и колко време;
- правите ли масажи след операцията;
Извинявам се за дългия пост Flowers Cherry Blossom
Избери по-големите импланти.

Общи условия

Активация на акаунт