Новата година носи нов късмет - през ЯНУАРИ чакаме нетърпеливо малкия човек!

• 40 314
  • 551
  •   1
Отговори
# 435
Привет Simple Smile
Не съм писала до сега, защото бях във февруарската тема, но родих по-рано на 15ти и имам въпрос относно шевовете ми след раждането.
Моите се външни и вече са минали 10 дни. Ако някоя мама има такива може ли да сподели колко време мина и спря да чувства болка и с какво ги обработва? Аз ползвам спрей на Цикатредина, но имам чувството, че само облекчава. Все още изпитвам дискомфорт и леко опъване като седна в някои пози.

Аз родих на 12.01. имам няколко външни и още ме понаболява ,по-скоро усещам нещо като спазми, понякога са по-болезнени.И аз изпитвам дискомфорт като сядам все още .

# 436
Klow аз също имах един или два външни шева (така и не разбрах колко точно)..боляха си ме известно време и не можех да сядам изобщо на д-то си. В болницата ми казаха да се мия със смрадлика и да пръскам цикатридина, аз си миех със смрадликана по 2 пъти на ден, а цикатридината вечер преди лягане,но ме предопредиха да се мия много често и да не оставям да ми се пълнят превлъзките и се миех сигурно по 10 пъти на ден...на всяко пишкане се миех на душа...
Вече минаха 40 дни от раждането и съм много добре, но остана една парене и щипане като пишкам, все едно имам рана и че щипе. Ходих на контролен преглед и ми изписаха цикатридина глобули, защото още ми било травмирано от долу и сега съм доста добре, вече 3 ден ги слагам.

# 437
Здравейте, дами.
Честито на новите попълнения, здраве и благополучие, радостно детство на децата и щастие за родителите!

Аз съм доста по-добре, благодаря на всички ви за съветите. Повечето от тях вече ги бях приложила без ефект за съжаление. Като знам колко нещо изчетох, колко лекции изслушах, на колко познати съм давала съвети... Тази температура направо ме шашна, не очаквах да станат толкова зле нещата. Вкъщи идва консултант по кърмене обаче и останах много доволна от жената. Поговорихме си и за моята болна тема, за разни други неща и се почувствах доста по-добре.

Сега по време на нощните кърмения си мисля за погачата. Simple Smile

# 438
До мамите, които имат опит с жълтеницата. Как се справихте с нея? При изписването ни, когато бебка беше на 6 дни билирубина ни беше 196, а днес  е на 10 дни с билирубин 215. Изцяло на кърма е, но вместо да минава тази жълтеница тя се увеличава.

# 439
До мамите, които имат опит с жълтеницата. Как се справихте с нея? При изписването ни, когато бебка беше на 6 дни билирубина ни беше 196, а днес  е на 10 дни с билирубин 215. Изцяло на кърма е, но вместо да минава тази жълтеница тя се увеличава.

Нас ни изписаха на 3ти ден с билирубин 10,6 и на 5ти ден пак беше толкова някъде или 11, и нещо не помня вече. (Преведеки мерките би трябвало да са 106 и 110 примерно). На нас ни помогна качването на тегло (стабилно), което изисква да има достатъчно кърма. Как е положението при вас в това отношение? Колко гр е качила? Също така я изкарвах на слънце всеки ден по 15 мин на терасата и иначе я оставях да спи в една кошница на много слънчева, стъклена стена през деня. Това ми беше казабо в болницата. На 6-8 ден вече почна да подобрява цвета на кожата и стана бързо отново розовка. При стойности над 170 знам обаче, че се прави фототерапия.

# 440
Моето дете беше на фототерапии (пет пъти). Сега още има жълто по лицето и кърмя, кърмя, кърмя. Това му е майката, за да излиза с изпражненията. Има деца, които доста дълго я карат за съжаление.

# 441
При нас на изписването билирубина беше 16,1. Викаха ни още два пъти през два дни. Първия път беше 16, на следващия вече 13,5 и казаха, че не е нужно да ходим повече. Това беше преди 9 дни и все още е леко жълт и бялото на очите му е жълто. Акушерката каза,  че до при стойности до 20 не се налага допълнителна терапия. Да го държим на светло и повече кърмене.

Ние имаме друг проблем сега Confused
Първите дни бебето качваше много добре, но от 4-5 дни не качва и дори сваля. Изписаха го 4060, качи до 4350 и след това започна да сваля. В понеделник беше 4300, днес 4270 Confused
Кърмя на поискване, което е през 2 часа и нещо обикновено. Единствено през нощта прави големи паузи от 5-6 часа, но сега започнах да го будя на най-много 4 часа. Има 3-4 наакани памперса и достатъчно напишкани. Акушерката, която идва в къщи и го тегли каза, че откакто сме почнали приема на вит.Д е започнал да сваля. и за сега да спра да му давам. Ще видим как ще е в петък като дойде.
Приемам всякакви съвети.

# 442
Честито на новите попълнения. Да са здрави и благословени. На мамите бързо въстановяване. Мамчета кога ви спряха лохите на мен на 10 ден и се притисних не ли ранно да не спират по ранно заради кърмата или ?

# 443
За билирубинът, стойностите са от значение спрямо възрастта на бебето, тоест стойност 200 е много висока за бебе на 3 дни примерно, но би била окей за бебе на седмица. Колкото повече растат, толкова по-голяма стойност толерират.

Mamma, за наддаването, аз не съм някакъв специалист, но доколкото знам е нормално при по-големите бебета да има забавяне и обратното - малките по-бързо качват. Моята девойка се роди 2820 и падна до 2600, на 1 месец е 3600, тоест е качила 1 кг. Представи си и ако едно бебче като твоето 4 кг, качва по 1 на месец, ще стане до 2рия месец 6 кг, което си е доста. Според мен ако ака нормално и не плаче от глад, значи храненето му достига. Трябва обаче да спрете свалянето, това е по-кофти. Наблюдавай за диария, препоръчвам ти да си записваш всеки памперс имал ли е ако и колко (нормално, много, само петно от пръцкане…). Ако продължава са сваля се консултирай с педиатъра, но все пак с бебче над 4 кг. аз не бих се тревожила прекалено ако всичко друго е наред.

# 444
Rayli, благодаря много за отговора.
Той се роди 4175 и аз по принцип не очаквам да качва по 1кг. Големия ми син се роди 3800 и първите два месеца качваше по 700-800 грама, след това по-малко. За мен именно свалянето е проблем.
Та бебето като цяло е много спокойно и почти не плаче. Днес сутринта например беше буден от 9 до 11 и просто лежеше и гледаше. След това сука и заспа.
Благодаря за съвета, ще започна да записвам, но като цяло ака по 3-4 пъти на ден (понякога повече, понякога не чак толкова ) и има поне още 2 памперса с петно от пръцкане. Диария няма.

# 445
  • Пловдив
Честита да е Кари! Да е здрава, весела и много щастлива!
Denki да ти кажа и мен ме притеснява същия проблем. При мен на 13-тия ден спряха тотално. Ще изчакам и утре и ще пиша на аг-то преди няколко дена така нямах нищо цял ден, а на следващия се появиха пак. С първото дете имах около 30 дена и си беше съвсем нормално, но сега и на мен ми се струва прекалено рано.

# 446
И аз имам питане за лохите. Освен кръв има и някаква прозрачна течност. Имате ли такова нещо? Ще попитам утре и някой доктор.

# 447
  • София
Привет! Виждам, че темата вече отива в съвсем друга посока, но аз още си чакам и не съм родила. Днес бях на консултация, лекарката много йезуитски написа - може да се изчака няколко дни след термина да започне естествено раждане, преди да се пристъпи към секцио. Няколко дни са и два, и пет обаче. Събота и неделя не се прави планово секцио, в понеделник не можело - имало вече няколко планирани.. Та вече и аз не знам какво ме чака.

# 448
Портокалова, кураж! Разбирам, че последните дни са най-напрегнати, но чакането скоро ще е зад гърба ти!

# 449
Портокалова чака те едно сладко бебче и само хубави емоции. За другото се довери на лекарите, няма къде да ходи има само един път за бебето. Сигурно вече нямаш търпение, тежи ти и искаш да се срещнете вече, разбирам те, но се възползвай от последните дни, за да си починеш и да си готова и заредена за приключението и емоциите, които те очакват!

Общи условия

Активация на акаунт