Новата година носи нов късмет - през ЯНУАРИ чакаме нетърпеливо малкия човек!

• 39 463
  • 551
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
Varki дайо да не е притисбителна тая температура. Аз имам контракци, но и при мен не идват как са спряли на 9 ден вече 3 дни няма следа. На видюзона ли видяха че имаш задържане?

Говорих с лекаря каза, че ако не се вдига температурата над 38 градуса не е протеснително, но ако се поддържа няколко дена да се иде пак на преглед. Пих един парацетамол и сега съм ок. Но както тръгна в началото с кафяво задържано, сега мина на червено. Лекаря каза,че с това лекарство до понеделник , вторник трябва да има течение. Да на ехографа веднага се видяха, лекарката ми ги показа. Ако имаш притеснение и ти иди да те видят и не отлагай, ако всичко е наред ще се успокойш, а ако има нещо ще се вземат мерки навреме.

# 466
Привет от мен !! Споделете,ако имате опит с увеличение на кърмата. Бебе е на 15 дни,като има 2,3 хранения от гърда(като се изцеждам) ,останалите са от АМ. Иска ми се да я увелича по някакъв начин

# 467
Привет от мен !! Споделете,ако имате опит с увеличение на кърмата. Бебе е на 15 дни,като има 2,3 хранения от гърда(като се изцеждам) ,останалите са от АМ. Иска ми се да я увелича по някакъв начин
Свържи се с консултант. Например безплатните към напк.
Общите съвети са - поне 8 хранения или изцеждания за денонощие, 2 са много малко. Поне 1 хранене/изцеждане нощем. След хранене от гърда, може да пробваш и да изцедиш малко, независимо дали пуска още или не. Така даваш сигнал да произвежда повече. При изцеждане и при хранене, може да сменяш гърдите 1-2-1-2. При хранене, ако бебето недоволства, че струята е слаба, може да пробваш компресия на гърдата (има я описана в блога на Хедра).
Може да пробваш power pumping.
И стандартните - достатъчно течности, лактогонен чай, повече сън.

# 468
Да четох за този метод power pumping. Но не разбрах, 20 мин изцеждане общо за 2 гърди ли е?

# 469
Да четох за този метод power pumping. Но не разбрах, 20 мин изцеждане общо за 2 гърди ли е?
Ако си чела в блога на Айла https://atwins.wordpress.com/2016/12/15/power-pumping/ , там според мен е описано какво се прави при двойна помпа. При единична не почиваш, а редуваш гърдите. Примерно така

Може да пробваш и на ръка като изцеждаш дали не ти е по-удобно, на някои жени им е.
Последно - а бебето суче ли от гърда? Може на всяко хранене, в просъница да го пробваш да суче от гърдата. И после даваш млякото. И после изцеждаш с помпа или на ръка. Счита се, че бебетата са по-ефективни от помпите, стига да имат желание да пробват. Ако не иска да засуче, може да пробваш със силиконови зърна.

# 470
От 3 дни съм взела силиконови протектори, той като свикна на шише,и чрез силикона се излъгва някак си.
Просто се роди мн мъничко и още от болницата започнахме с АМ,за да може да качва (храненето от гърда там беше невъзможно просто)

# 471
Здравейте малко нахлувам, но да ви попитам днес ни изписаха с бебето и за сега съм на смесено хранене. Боне в болницата бях. Та купих същото мляко, но какво количество да давам, тъй като просто забравих да попитам. Млякото е Нан Комфорт 1. На кутията пише 90мл. между първата и втората седмица, но това за мен е много или?

# 472
Нина поне на мен в Шейново ми казаха всеки денда увеличавам по 10 грама. Ако сте на 40 грама утре 50 и т.н до където стигнете до 100 гр и тези 100гр ги даваш до 1 месец на бебчето.

# 473
Ами и аз такава схема имам, но все пак да питам. Благодаря все пак.

# 474
За увеличаване на кърмата аз знам:
- Bockshornkleeextrakt на немски, не знам как е на български. Приемам тези капсули от втората седмица или дори от преди това, макар да имах добро количество и да сме изцяло на кърма, но заради запушването ми и поради това едната гърда не даваше нищо, та тези капсули помогнаха много и допълнително осезаемо се увеличи производството. Има и за запаси, които замразявам.
-често слагане на гърда, било то дори само за успокоение, т.е. с функция на биберон...това стимулира производството.
-skin to skin контакт: гушкането докато бебето е само по памперс примерно и върху гърдите ви стимулира производството на окситоцин и от там на кърма
-спокойствие за майката и достатъчно калории-без глад и диети поне първият месец!
-поне 2,5-3 л вода на ден
-удобна позиция при кърмене (аз си купих страхотна възглавница за кърмене на Theraline, много ми помага особено в дни, когато бебето иска да суче на 1,5-2часа или дори с часове понякога, което е супер за кърменето, но напрягащо за майката при неудобна позиция).
-включване на изпомпваща сесия след хранене или между храненията
-винаги предлагане и на двете гърди при хранене и ако не иска-изпомпване. Честото изпразване на гърдата води до често напълване отново.

Последна редакция: сб, 29 яну 2022, 19:27 от snowwhite12

# 475
Bockshornklee е сминдух. Казват, че наистина помага, но не бива да се използва при жени с проблем с щитовидната жлеза. Има такива капсули във всяка аптека.
Ето още малко храни, които се води, че увеличават кърмата
https://xedra.wordpress.com/2017/01/03/lactogenic-diet/
Но основното е редовно сучене/цедене.

# 476
Много е за теб, да, поне според мен на база на това, което ми бяха казали на мен. Моето бебе беше свалило повечко след раждането и педиатърката препоръча да го дохранваме, взехме също нан комфорт 1 (това също даваха в болницата) и препоръката беше да му давам гърда колкото иска той и след това разтварях нан-а, но не пълна доза и давах да хапва колкото поиска, не очаквай да изяде цялото, защото хапва и от теб. Аз правех по-малко АМ. Правихме порцията на половина, защото 90мл е беше много във всички случаи, ако трябва да изажда общо примерво 50 мл
 Denki правилно ти е казала за количеството според възрастта, но ти реално няма как да проследиш дали не хапва повече ими по-малко като го кърмиш.
А ти всъщвот защо го дохранваш, кърмата ли ни ти стига?

Аз дохранмах, защото заспиваше на мен и не ядеше достатъчно, а беше свалил много и му давах точно 2 дни докато не започна да суче от мен по-продължително без да заспива на 3тата минута. Някак си му дойде силата като си хапна няколко пъти хубаво АМ и от тогава не съм давала изобщо. Реших, че ако трябва ще се напъвна и ако ще през 20 мин да се буди за ядене ще го избутам, защото се притеснявах да не свикне и да иска само АМ и се получи. Хапваше обаче по 10мин общо вместо по 20 както уж трябва, но си качваше и спеше по 3 часа, сега чак на месец и половина започна окоро 15-18 мин да суче общо и пак си е спокоен и спи по 3 часа и качва. Казаха ми, че явно суче повече и по-бързо.
Дано всичко това ти е от полза.
Успех!
Здравейте малко нахлувам, но да ви попитам днес ни изписаха с бебето и за сега съм на смесено хранене. Боне в болницата бях. Та купих същото мляко, но какво количество да давам, тъй като просто забравих да попитам. Млякото е Нан Комфорт 1. На кутията пише 90мл. между първата и втората седмица, но това за мен е много или?

# 477
Привет, дами, ако някоú го интересува- аз още съм 2 в 1 Sweat Smile
Официално вече се водя 8 дни преносваща, дефакто са 6 дни. Съответно емоционално не ми е леко, но се държа. Лекарят ме вижда през ден и ме успокоява, че бебето се чувства перфектно. За няколко часа това наистина помага, но после ми потъват гемиите. И до днес нямам никакви признаци за раждане от тези, които на всички са ни известни и така, хванала съм се за главата вече, но явно утробата ми е някакво ултра приятно място за живеене и на бебето не му се излиза от там Rolling Eyes

Ако до вторник не се случи нищо, ще искат да ми предизвикат раждането. Аз, която винаги съм изпадала в потрес от мисълта за секцио, сега обаче толкова много бих го предпочела пред мисълта за мъки дни наред след предизвикване Persevere ...Вероятно обаче няма да се съгласят просто така да ми направят, така че нямам избор.

Много ми е уютно да чета за новите ви "грижи", толкова много се надявам скоро и аз да мога да се включа в тези разговори Sad

Портокалова, Хибискус, Ели: в случаú, че и вие още сте 2 в 1, успех и на вас, идната седмица ще е нашата! Flowers Four Leaf Clover

# 478
Много е за теб, да, поне според мен на база на това, което ми бяха казали на мен. Моето бебе беше свалило повечко след раждането и педиатърката препоръча да го дохранваме, взехме също нан комфорт 1 (това също даваха в болницата) и препоръката беше да му давам гърда колкото иска той и след това разтварях нан-а, но не пълна доза и давах да хапва колкото поиска, не очаквай да изяде цялото, защото хапва и от теб. Аз правех по-малко АМ. Правихме порцията на половина, защото 90мл е беше много във всички случаи, ако трябва да изажда общо примерво 50 мл
 Denki правилно ти е казала за количеството според възрастта, но ти реално няма как да проследиш дали не хапва повече ими по-малко като го кърмиш.
А ти всъщвот защо го дохранваш, кърмата ли ни ти стига?

Аз дохранмах, защото заспиваше на мен и не ядеше достатъчно, а беше свалил много и му давах точно 2 дни докато не започна да суче от мен по-продължително без да заспива на 3тата минута. Някак си му дойде силата като си хапна няколко пъти хубаво АМ и от тогава не съм давала изобщо. Реших, че ако трябва ще се напъвна и ако ще през 20 мин да се буди за ядене ще го избутам, защото се притеснявах да не свикне и да иска само АМ и се получи. Хапваше обаче по 10мин общо вместо по 20 както уж трябва, но си качваше и спеше по 3 часа, сега чак на месец и половина започна окоро 15-18 мин да суче общо и пак си е спокоен и спи по 3 часа и качва. Казаха ми, че явно суче повече и по-бързо.
Дано всичко това ти е от полза.
Успех!
Не е задължително да яде точно по 20 мин точно на 3ч. В зависимост колко е силно бебето, може да яде цял час, може за 10 мин да е готово. И интервалите кога е гладно може да не са еднакви. Примерно някои деца вечер ядат много начесто (cluster feeding), може би за да могат да направят по-дълга нощна пауза после.
Има и едни прекрасни периоди на скок в растежа, когато бебето е ГЛАДНО и след 15 минути пак. И след още 15 пак. И така цял ден. Даже съм виждала кога горе-долу могат да се очакват като възраст на бебето.

# 479
Vesibu, ще споделиш ли кога според теб е скока в разтежа, може да е от полза?

Общи условия

Активация на акаунт