Новата година носи нов късмет - през ЯНУАРИ чакаме нетърпеливо малкия човек!

• 39 477
  • 551
  •   1
Отговори
# 450
Мамита днес сутринта бях на преглед и бебо вече е 3500гр и почти 50см.На  тоновете днес реши че няма да мърда иначе след това не е спирал а на прегледа АГ каза че всичко е наред водите намалели и имам 2 см разкритие и до дни ще родя. От след обяд ми се засилиха доста контракциите обаче не са на равни интервали.Стискаите ми палци всичко да мине нормално все си мисля че утре е деня.😊💙

# 451
Dreaming_girl, честита рожба! Бъдете много здрави и щастливи!
Относно жълтеницата през ден изследваха стойностите на нашето бебе. На 2 ден стартира с 130 билирубин, на 4 ден стигна 180 стойност и понеже предстоеше изписване, беше жълта, решиха да правим фототерапии. Успяхме да направим 1 от 3 часа, 3 почивка, после 2 часа и на другия ден една от 2 часа и 1 час. Повече не сме я изследвали, педиатърката дойде вкъщи 2 дни след изписването и каза, че за нея жълтеницата и е преодоляна. Моя приятелка имаше големи проблеми с дъщеря си и жълтеницата. Тя ми каза, че и кръвните групи на майката/детето имали значение. Аз съм с отрицателен резус фактор, бащата с положителен, за щастие и второто ни дете се роди с моя резус фактор. Аз знам, че с често кърмене се преодолява жълтеницата, синът ни до 40 ден имаше лека жълтеница, но освен да го будя за хранене на 2-2.5 часа, друго не ни препоръча педиатърката. После вече ми разреши да е на поискване.
Eli 90, Портокалкова, много ви стискам палци, кураж, не остана! От сърце ви желая всичко да се нареди по съвършения начин и да имате много късмет!
За лохиите. Моите спряха към 10 ден и почти нищо нямах. После рязко изтекоха много обилно след дни, после пак нищо или белезникаво течение само(четох, че и то е нормално). Питах на контролния преглед нормално ли е това. Казаха ми, че при всяка жена е различно и нямам основание за притеснение. Аз имах лохии до 40 ден със сина ни, но пак бяха така на приливи и отливи. Та утре стават 20 дни от секциото, лохиите спират и тръгват през дните.

# 452
Кръвните групи наистина имат значение, но не е само това. Аз съм B-, мъжът ми е А+. Малките са AB+ и 0+, и двамата имаха жълтеница, но не е било критично. Не им е правена фототерапия. Детето с АB+ имаше по-тежка жълтеница, или повече му се отразяваше. И двамата се оправиха с често кърмене.

# 453
  • Ботевград
Моето не съм забелязала да има жълтеница🙄 Даже не е коментирано и с педиатърката.. Сега като вие подхванахте  темата се замислих.. Явно и да е имала нещо е минимално и не е ставало на въпрос🙄Утре ще попитам на домашното посещение..
Стиснати палчета за чакащите🙏🍀
Честито на всички нови мами💐❤️
Аз чакам слънцето да пробие и да излезем на разходка, че ме бият нервите вече само вътре.. 🥴Не сме излизали с количката от 1 седмица🙄Само вали..

# 454
И аз стискам палци на всички в очакване Simple Smile
 Моите лохии този път са много малко, ама разбирах, че след секцио било нормално. Предния път си бяха като цикъл около 35 дни, сега са минали две седмици и почти нищо нямам.
И моето момче не съм забелязала да има жълтеница. Големият ми син имаше лека, и то след изписването. Ще му пусна кръвна група с изследванията на 6м, на големия тогава му пусках. Аз съм А+, мъжа АВ+, детето В+. Ще видим това момче каква ще е Simple Smile
Кърмя на поискване, като не будя през нощта и малко се притеснявам. Голямото дете се будеше нощем през 3ч, това като заспи 11-12, откарва сутрин до 5-6. Една нощ се опитах да дам към 3, обаче не ме отрази и се отказах. Иначе от изписването на 19 до тази сутрин е качил почти 300г, май не е малко. Предишния път ме караха да дохранвам за качени 800г за 1 месец, обаче аз не давах. Пак си качи по 1.1кг на 2 и 3 месец.

# 455
Диди, направо си е супер 300 гр за 8 дена! Моето момиче си търси храна на 2, макс 3 часа, независимо ден или нощ е. Роди се 3220, изписаха ни 2995 гр, вчера беше 3800 и след 2 дни става на месец. По колко е ок всъщност да се качва месечно? Аз знам,че поне 150 гр седмично е минимумът, но е и достатъчно. Тоест 600 гр на месец си е в нормата, та се чудя защо при 800 са те карали да дохранваш.

# 456
Счита се, че първите дни е добре да качва по 30 грама на ден средно, след като мине началната загуба на тегло. Ако средно е под 25, вече е добре да се вземат мерки. И мерките по-скоро трябва да са "вкарай още някое кърмене, свържи се с консултант", а не веднага да дохранваш. Т.е. 300г за 8 дни е добре.
800 грама за първия месец са идеално, като се вземе предвид началната загуба на тегло.
Има някои педиатри, които хич не подкрепят кърменето. Ако е под килограм качването, дохранвай (без да видят дали има проблем и какъв е), ако е над 1200, ужас, много е, сложи бебето на режим, че ще развие рахит. И двете реакции съм ги виждала, за щастие не при нашата лекарка.

# 457
  • София
Благодаря на всички за милите думи и пожелания за леко раждане. Да видим какво ще е Simple Smile Засега чакам, днес май ми падна част от тапата и имах лека болка, която приличаше на менструална, но беше за кратко. Утре пак на тонове.
За жълтеницата - на мен ми е болна тема, защото при по-голямото дете не преминаваше дълго време. Впоследствие се оказа, че е наследил от мен бета таласемията, но все пак това не беше причината да е чак с толкова висок билирубин и нисък хемоглобин. Накрая с много четене стигнах до извода, че има синдром на Жилбер, което всъщност не е нищо опасно, но просто организмът по-бавно разгражда билирубина. Потвърди се с генетично изследване и се успокоих, но повече от една година и половина не знаех къде се намирам. Всякакви болести мислеха лекарите като диагнози, коя от коя по-страшни, станах половин хематолог, гастроентеролог, педиатър...Но наистина първото е да се види дали няма конфликт на кръвните групи, в един момент помня, че цедях и загрявах кърмата до 60 градуса и след като изстине давах от шише. Нашият случай е рядко срещан, тъй че не се плашете. Просто повече кърмене, по възможност време на слънце.  На някои бебоци им трябва и месец, за да преборят докрай жълтеницата.

# 458
Нашето бебе още е с жълтеница (вече е ва 40 дни), но педиатрите не съветват никакви изследвания, единствено да му даваме повече вода и нищо притеснително не е за тях. Аз естествено се притеснявам и се чудя защо така като го кърмя редовно на 3 часа, вода в началото отказвах да му давам, но заради жълтеницата започнах. Започнало е да му минава, защото крачетата са му бели и розовки вече, но на горе, лицето и очетата са си му жълти 😕 Надявам се до следващия преглед да му е минало и да го потвърди лекарката.

# 459
Вече не се препоръчва да се дава вода при жълтеница https://www.llli.org/breastfeeding-info/jaundice/
Идеята им е - билирубинът се маха с акането. А водата запълва стомахчето, но не води до акане.

# 460
Мамчета вие от кога почнах те да давате капките за колики. От кой ден ?

# 461
И на мен не са ми казвали да давам вода за жълтеницата. Единствено повече кърмене и дневна светлина.
Аз днес след посещението на акушерката се успокоих. В сряда ми каза да спра да давам вит.Д, тъй като освен, че не качваше, дори беше свалил 30 грама. Вчера и днес не съм давала вит.Д и след днешното теглене се оказа, че е качил 260 грама за 2 дни. На някои бебета така им действал приема на вит.Д. Rolling Eyes
Другата седмица ще пробваме да му давам през ден. Ако пак не качва ще сменим от таблетки на капки вит.Д.
Може да е полезна информация и за някоя от вас.

Denki, аз не давам капки за колики, защото все още няма. Не виждам смисъл да се дават предварително. Възможно е бебето изобщо да няма колики. Големия ми син нямаше. Акушерката ми даде едно олио, с което да правим масаж на коремчето, ако има нужда, както и торбичка с черешови костилки, която се затопля и слага на коремчето. При нужда ще пробвам първо с тях.

# 462
И на мен не са ми казвали да давам вода за жълтеницата. Единствено повече кърмене и дневна светлина.
Аз днес след посещението на акушерката се успокоих. В сряда ми каза да спра да давам вит.Д, тъй като освен, че не качваше, дори беше свалил 30 грама. Вчера и днес не съм давала вит.Д и след днешното теглене се оказа, че е качил 260 грама за 2 дни. На някои бебета така им действал приема на вит.Д. Rolling Eyes
Другата седмица ще пробваме да му давам през ден. Ако пак не качва ще сменим от таблетки на капки вит.Д.
Може да е полезна информация и за някоя от вас.

Denki, аз не давам капки за колики, защото все още няма. Не виждам смисъл да се дават предварително. Възможно е бебето изобщо да няма колики. Големия ми син нямаше. Акушерката ми даде едно олио, с което да правим масаж на коремчето, ако има нужда, както и торбичка с черешови костилки, която се затопля и слага на коремчето. При нужда ще пробвам първо с тях.
Мама 2, на мен даже ми беше супер полезно това с витамин Д-то! Благодаря ти за споделеното. Радвам се, че бебчето ти отново е качило.

Аз като почнах да й давам витамин Д забелязах, че стана много поспалива първите дни и тогава в интерес на истината започна да си оправя режима ден и нощ постепенно, но не знам дали е съвпадение. Не е сваляла грамове, но ми беше направило впечатление това със съня определено, та може индиректно да е това причината при вас-бебето просто спи повече?

За коликите и аз давам само като подозирам колики, не предварително. Давала съм 2 пъти Лефакс засега, но май повече имаше ефект това с възглавничката от черешови ядки-топлината много я успокои. Също масаж на коремчето, а в краен случай, ако нищо не помогне, акушерката ми каза свещичка в дупето от кимион май се превежда? Kümmelzäpfchen на немски... и естествено да следя какво ям. Яйцата, чушките, зелето, леща и бобови можело да се отразят. А, лук и чесън също. Честно казано аз ск ям всичко. Само от АМ съм видяла директна връзка с коликите. Превантивно пия омнибиотик 10 и омнибиотик панда, а пандата мисля да почна да й давам скоро и на нея.

# 463
  • Пловдив
Стискам палци на всички мами, които са още в очакване за леко раждане!
Denki, с теб обсъждахме май течението след раждането, имах чувството, че нещо не е ок.и днес ходих на контролен преглед и се оказах права, при мен има задържане на лохии и ми изписаха цитотек за под венеца да предизвика контракции и подейства, но пък тази вечер хич не се чувствам ок.имам 37.1 и усещам, че май ще трябва да се пие и аб. Утре ако продължава температурата ще ходя пак на преглед. При мен реално спряха на 13-тия ден и повече от 3-4 дена нямах никакво течение, хубаво е който има притеснения задължително да направи една консултация.

Последна редакция: пт, 28 яну 2022, 19:46 от varki

# 464
Varki дайо да не е притисбителна тая температура. Аз имам контракци, но и при мен не идват как са спряли на 9 ден вече 3 дни няма следа. На видюзона ли видяха че имаш задържане?

Общи условия

Активация на акаунт