Ще имам близнаци ! Тема с продължение 38

• 60 019
  • 934
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Аз оставих 13кг в 33гс с близнаци с две плаценти. Бебетата бяха по около 2кг.

# 586
А колко кг беше качила за цялата бременност. Аз съм в 25 и едва съм качила 3кг до сега

# 587
А колко кг беше качила за цялата бременност. Аз съм в 25 и едва съм качила 3кг до сега

Браво на вас! Миналият месец се изтеглих и съм качила 17 кг Cry

# 588
Качих 16 кг, махнаха се почти веднага. Всички се фиксираме върху килограми, но по-важно е после да се краде време за нас, самото раждане променя фигурата.
Доктора след секциото като мина ми препоръча колан и да почвам с упражненията при усещане, че съм готова. Трудното е сега между задълженията да си налагам физическа активност за възстановяване на тонус и фигура.

# 589
Качих 16 кг, махнаха се почти веднага. Всички се фиксираме върху килограми, но по-важно е после да се краде време за нас, самото раждане променя фигурата.
Доктора след секциото като мина ми препоръча колан и да почвам с упражненията при усещане, че съм готова. Трудното е сега между задълженията да си налагам физическа активност за възстановяване на тонус и фигура.

Какви упражнения ви препоръча?
Мисля си да започна с лицеви опори. Те много добре стягат цялото тяло. Коремни преси няма да правя, защото май има диастаза, а при нея не е препоръчително.

# 590
След като родих и докато бяха малки беше сравнително лесно. Хранех се, намерих време да спортувам, излизах много с тях и станах по-слаба от преди да забременея.
Станаха на 2 години, тръгнаха на ясла, аз на работа, започнаха да боледуват, аз започнах да ям какво да е, за да оцелея. Не спим, защото са болни, работя, време за упражнения няма и качих кила. Сега като се гледам започвам режим някакъв, че не се понасям. А упражнения като станат на 4 години и спрат да се катерят по мен в мига в който легна на пода!
Нямам възможност да ходя на някаква активност вечер, имаме и кака и времето ми е плътно разпределено между трите.

# 591
  • София
Качих 15 и оставих 13 в родилното. 4-5 бях качила още до 4м., после качвах по-полека. Сега са на 1г8м, успях да си върна килата, че и малко надолу, с доста ограничителен хранителен режим. Време за упражнения нямам, за съжаление.

# 592

Браво на вас! Миналият месец се изтеглих и съм качила 17 кг Cry

И аз съм в началото на 8 м. и съм +17... Като никъде не ми се е лепнало нищо, всичко е само на гърди и корем. Не мога да повярвам,че гърба ми и краката ми се държат все още...

# 593
Качих 18/20 килограма, в болницата оставих повечето от тях.
По препоръка на Док в реанимацията имах тежести на корема. Всичко ми се прибра до 40 ден и бях супер. След това ми спря кърмата , безсъние и куп неща и надебелях с едни 20 кила 😭😭😭 беше леко ужасен период за самочувствието ми . Към днешна дата съм стегната , без корем , в перфектна форма за моето тяло . Дадох си време да ми се наместят хормоните, не се лишавам от никаква храна, но се ограничавам в количествата . Диастазата я преборих със стягане на мускулите - без тежи упражнения. Дайте време на телата си .

# 594
Започнах от 51кг, качих 17кг и оставих 10кг в родилното. Бебетата бяха по 2кг и се родиха в 36гс. В събота стават на годинка и още свалям последните 2кг.

# 595
Днес влизам в 27 г.с  71.100кг, забременях 62кг ( покрай ин витрото качих 12кг , бях около 50кг)

И едно мрън от мен...
Следя се при двама АГ  уж да не се изпусне нещо + ходя при хематолог или може би по-точно е да напиша ходех
Скрит текст:
понеже ми казва, че е  безсмислено да го посещавам, а съм гени мутации за тромбофилия и за неусвояване на витамините Б. На Клексан 0.4  бях до февруари на аспирин, но ми го спряха след две силни прокървявания.
От тогава ми излезе Д-димера от норма за бременни. Сега включиха Натаспин  през вечер.

Имам Хашимото последните години сама си нагласям дозата, защото си оставят ръцете/ "знанията "   "специалистите". Както се случи и предният месец Sad  ТСХ ми се увеличи с 1 единица, но ФТ4 спадна под долна граница... Едно от предположенията ми е че нямах нужното отстояние от магнезия и еутирокса и той не е действал...

Постепенно хемоглобина ми се смъкна до 110 при стойности 120-160 на лабораторията.
И двете АГ ( при платеното ми се обади акушерката...надявам се се консултирала с лекарят ми ) ми казаха да почвам желязо. Запънах се че дали ниският хемоглобин е от него-от него бил.
Две седмици пих желязо бях с разтройство, черно усъмних се и пуснах желязо и вит Б12 и.....желязо над нормата, а за два месеца от средни стойности на бит Б12  се е сринало до под долна граница Sad .
Днес съм на преглед при АГ по ЗК да видим какво ще измъдри, следващата седмица съм на платеният преглед...

# 596
Дами, дали ще ми трябва възглавница за кърмене в болницата? Много ми се иска да ми покажат/помогнат  как се кърми тандемно.

# 597
Дами, дали ще ми трябва възглавница за кърмене в болницата? Много ми се иска да ми покажат/помогнат  как се кърми тандемно.
В коя болница ще раждаш? В повечето болници е късмет ако изобщо помогнат с кърменето с едно бебе.

# 598
В коя болница ще раждаш? В повечето болници е късмет ако изобщо помогнат с кърменето с едно бебе.

В Майчин дом Варна. Чета , че уж помагали Frowning

# 599
Ами вземи си възглавница та, но не се надявай много. Ако няма кой да ти покаже/помогне, намери дежурния лекар и попитай, настоявай някой да дойде да ти даде старт така да се каже. Аз раждах в АГ, не си носех възглавница, но пък имаше страхотен стол за кърмене, беше ми много удобно в него. Разбира се имах и късмета, моите да засучат без проблемно, сякаш „цял живот” са го правили. Нямах обаче достатъчно кърма и имах много въпроси в тази връзка. Когато ми дадоха бебетата изчакаха да видят дали ще засучат и как и като видяха, че бебетата се справят добре ме зарязаха. Да ама докато тръгне кърмата....беше ми трудно, не знаех как да стимулирам, не знаех защо на 5 ден все още почти нямах кърма и накрая просто хванах първия лекар, който видях и го залях с въпроси. Ами помогна ми много, успокои ме, каза че в началото е така, после се регулира според нуждите на бебетата т.н, но аз не се притеснявам да питам, когато нещо не ми е ясно или се съмнявам в резултата. Затова ви съветвам питайте и вие, не чакайте някой да ви обърне внимание, ако не попитате.

Общи условия

Активация на акаунт