Испания

• 1 247
  • 29
  •   1
Отговори
  • Mediterraneo
старите ни темички

Cada día que amanece, el número de tontos crece, Buen amigo y compañero, es el que no nos pide dinero, Испания - Barajas nuevas sobre cuentas viejas или отново "Ние и преживяванията ни", La vuelta al cole , A Dios rogando y con el mazo dando , **Испания *** España ***Spain** , A festejar el día de Todos los Santos , Aunque la mona se viste de seda, mona se queda , De broma en broma, la verdad se asoma, Allí van leyes do quieren reyes - España , España - Ya vienen los Reyes, No hay mal que por bien no venga..... España, В очакване на ... Свети Валентин или ....Трифон Зарезан - Испания, Цъфнаха вече кокичета, при испанските момичета, Първомартенска тема на испански мами и мадами , *** Дълго пуенте ни 4ака за СанХосе и Семана Санта **Испания** , ===Среща се гласи с козунаци и яйца на ИСПАНСКА земя===, Запретват ръкави испанските юнаци, яйца да боядисват и да месят козунаци, Хайде, време не остава - в испанско среща се задава, Майското слънце напече, испанските мами съблече!, Иде време за море, а пък слънце не пече Simple Smile Испания Simple Smile, Толкоз хубави жени, г'де ще видиш ти.... ☞ Испания ☜, Koй от хубаво разбира,при испанките се спира,Европейски шампионки в къси панталонки-Оле,оле Испания, Летни фиести или отпускарски сиести?-Испания, Август месец е на състезания,Формула 1 ве4е наближава-Испания, Златна есен наближава, финансовата криза отминава - късметлийска испанска тема , ^_^ *** ИСПАНИЯ ОЛЕ(ле) ! *** ^_^, Вси(чките) светии..... в Испания събрани, Дъжд вали ☂ и слънце грее ☀... в ИСПАНИЯ и времето щурее! , ♥ ♥☻☺Испания -предколедна тема ☺☻♥ ♥ , Коледна магия цари по испанските земи ,Сняг затрупа испанската група♥ Св.Валентин Зарезан ❦ - ИСПАНИЯ   *** Испанска Пролет ***    *Великден наближава ,Испанска среща се задава !*  Ще боядисаме яйцата ..., Поръчахме си слънце ,дали ще ни огрее * ИСПАНИЯ за срещи все още си мечтае, В слънчева Испания пак за пикник се стягат☀ Лагуните на Руидера, Лятото дойде, хайде на море * España *, Испански привет , Искра желаем ви много късмет !!!В разгара на лятото горещо, в Испания две бебета ще посрещнат***Испанска тема *** , ^-^ Испанска есенна тема ^-^*Пролетна испанска тема*, Златна есен е дошла на испанската земя, Отново златна есен е дошла на испанската земя, Време е за любимите занимания - дойде лятото в Испания
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=873676
http://www.bg-mamma.com/?topic=959055
https://www.bg-mamma.com/?topic=1064560
https://www.bg-mamma.com/?topic=1195012
https://www.bg-mamma.com/?topic=1366489
https://www.bg-mamma.com/?topic=1544678

Последна редакция: сб, 09 май 2026, 21:47 от Модератор Бубанка

# 1
  • Мадрид / София
Благодаря Тарти за новата тема.
Аз до сега борадора за Рентата си ги пусках онлайн. Обаче тази година не може. Единствената възможност е да ида до Сегурадад Социала със сита превия. Май ще пропусна, защото така или иначе не влизам в задължително подаващите декларация. Откровено казано не ми се занимава за да ми върнат стотинки.

# 2
  • някъде под слънцето...
По повод боррадорите с писма  по пощата

"El envío de borradores de la declaración de la renta por correo postal en España comenzó a principios de la década de 2000, siendo especialmente habitual desde 2003 y consolidándose durante esa década. Aunque el formato digital tomó fuerza rápidamente, el envío físico de borradores a domicilio se mantuvo hasta que fue sustituido definitivamente por la gestión telemática"

Не винаги е имало електронен подпис или електронно DNI, вярно то  трябва да се подновява на две години, но върши работа
Написах, че е било така, преди години, не, че в момента е така.

Хубаво е преди да  се иронизира , човек да  проверии имформацията ; )

Последна редакция: сб, 09 май 2026, 22:38 от sl

# 3
  • Mediterraneo
Анхела, защо не може?! Аз тъкмо борадора си подадох. На ММ променях декларацията заради алкилера, че е на негово име и в нашия комунидад вече десграва. Както и някакви фактури за зъболекар вкарвах. Но пак онлайн през борадора я подадох и неговата. И двете със сертификадо електронико. На мен за първи път от години ми връщат нещо, и то почти 300 евро Simple Smile Досега все плащам, особено пък след ЕРТЕ по пандемията, връщах 800 евро... Да им се не знае и на мерките.

# 4
  • Мадрид / София
Тарти, аз нямам електронно DNI, нито електронен сертификат. Дава ми като опции чрез видеоинкификация, чрез писмо по пощата, електронен сертификат или ДНИ или явяване в Сегуридат. От тях единствено последния е валиден за мен. Нищо друго не работи. Дори днес пробвах и от компютъра в работата и нищо. Има въведени новости и е пълен хаос в системата. Радвам се, че поне при теб работи.

# 5
  • Ispania
Тарти, аз нямам електронно DNI, нито електронен сертификат.
Електронния подпис се вади много лесно и после само се подновява от вкъщи.
Виж при вас къде трябва да отидеш (офис, община …) и си го направи. Живота след него ще ти е милион пъти по-лесен👍. Наистина с него , вече няма нужда, да ходиш никъде за нищо. Всичко е на един “клик”.
Дори рекламациите са бързи и лесни 💃.

# 6
  • Mediterraneo
Абсолютно! Никаква бюрокрация не усещам вече, откакто имам сертификат, навсякъде се ползва, а ваденето му наистина е улеснено до максимум. Изобщо не се замисляй и върви да си направите звадиш. Щерката веднага щом навърши 18 го направи.
И как подаване на рентата в Сег.социал, това не е тяхна работа по никакъв начин, нещо да не бъркаш.

Последна редакция: нд, 10 май 2026, 09:08 от Тарталета

# 7
  • някъде под слънцето...
Аngela61,
Електронният подпис се вади много лесно,  
Дъщеря ми вади заради документите за Еразмус, не ставаше  DNI дигитал , искаха   задължително електронен подпис,  ще я разпитам и ще ти пиша  на ЛС
И аз се изненадах, че не можеш он лайн, защото някои от колегите(попадаме в графата  задължително представяне ) пуснаха декларациите от телефоните си,  дори в деня  преди обявената  официало дата за началото на кампанията.Невероятно, но факт

Последна редакция: нд, 10 май 2026, 12:56 от sl

# 8
  • Euskal Herria
Голямо улеснение е. Но и в последните години доста неща вече могат да се свършат онлайн, та се спестява и време.

# 9
  • Мадрид / София
Взех си сита за другия понеделник да отида да се представя лично за Електронен сертификат. Дано да стане. Преди си правех декларацията с помощта на @Clave, но сега ми излиза, че не съм регистрирана и трябва да се явя лично. Или с електронен сертификат или по пощата с писмо, но единствено с лично явяване ми е възможно да направя каквото и да било. Е, няма как ще се ходи до офиса на AEAT. Имам вече час и нужните документи. Голяма главоблъсканица е с Hacienda Tributaria. 😵🙈

# 10
  • Mediterraneo
Не се тюхкай, с едно ходене сега за потвърждаване на личността ще си решиш много главоблъсканици занапред.

# 11
  • Мадрид / София
Изкарах си Електронен сертификат и днес пуснах и Рентата. Благодаря ви за съветите. Хич не беше лесно като цяло. То най-лесното беше самото вадене на сертификата ама всичко останало голям зор беше. Все пак се справих 😅

# 12
Здравейте, случайно някоя от вас да е напускала Испания докато е взимала paro?

Аз бях в България за 10-ина дни, по принцип до 30 на година са разрешени, но трябва да ги информираш предварително и явно да ДОКАЖЕШ, че си се върнал точно на тази дата. Бях им пратила билети като доказателство за пътуването - ок, приеха ги. И после принтирани бордови карти от летището, че съм пътувала обратно, но вчера ми пристигна препоръчано писмо, че документацията не е достатъчна и трябва да представя още доказателства лично и в срок от 2 седмици. Мисля да ходя още утре, че после не знам кога, но се чудя.. какво друго мога да им представя? Thinking

# 13
Доказателства, че си била в Испания след връщането- плащане с карта в Испания, касова бележка, извлечение от банка, такси/метро/паркинг от летището, медицински час, присъствие на работа/курс, каквото имаш от същия или следващия ден

# 14
Доказателства, че си била в Испания след връщането- плащане с карта в Испания, касова бележка, извлечение от банка, такси/метро/паркинг от летището, медицински час, присъствие на работа/курс, каквото имаш от същия или следващия ден

Много благодаря! Не се бях сетила за карта и наистина имам няколко транзакции там, ще им ги принтна.

Общи условия

Активация на акаунт