Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 21

• 50 204
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
Да знаете, че не са я чистили като хората. Само са ви вземали парите.

# 631
  • София
Още след първата профилактика това ни стана ясно. Средващите ги правеше ММ. Подобна му е професията. Аз реших, че сме изтеглили късата клечка, но някой тук сподели, че това си е дефект на марката. Иначе в нормален процес на работа съм много доволна. Дрехите изглеждат, ухаят перфектно. Абсолютно нищо не  се скъси , никакви проблеми с ципове, копчета, връзки, въобще не съм си правила труда да подпомагам процесът на сушене. Якета и завивки от естествен пух, излизаха по-добре отколкото, като новозакупени. Съжалявам, че не съм направила снимков материал след отварянето на капаците. Нормално е това огромно количество мъх да затормозява работния процес и да е предпоставка за спиратето на същия. Не знам защо решихме, че състоянието на всички СМ откъм събиране на мъх във вътрешността е такова. От темата разбрах, че не е нормално, но ето, че и Алена сподели снимки с подобна гледка. Марката е различна.

Последна редакция: чт, 31 мар 2022, 21:43 от erna

# 632
А нещо по моето питане?

# 633
  • София
А нещо по моето питане?
Извинявай но не съм пропуснала питането?

# 634
А нещо по моето питане?
Simple Smile Simple Smile
Видях ти питането днес, но забравих да отговоря.
Тя последните петнадесетина минути ги охлажда малко и за това не спира веднага като ги изсуши.

# 635
  • Велики Преслав
Мм, 15 минути, много.
Моето АЕГ охлажда 5 минути.

# 636
  • в 1001-та нощ
erna, изпуснах нишката, но ако старата развалена сушилня с проблеми, като моята - не е изхвърлена - дайте й последен шанс, като измиете филтрите с каша и гъба (не четка). Действително сме със сходни проблеми и измиването на филтрите реши проблема при мен или купуване на нови, разбира се. Нищо не губите, ако е още при Вас.

След години наред ходене по мъките се оказа, че там е заровено кучето при нас Simple Smile Задръстените филтри, които иначе изглеждат чисти, са препятствали преминаването на влажния въздух от сушилнята към кондензатора. В резултат на това сушенето става неефективно и мъхът вместо във филтъра се вбиваше по периферията - където филтъра влиза в сушилнята. Явно само от там е имало опция да излиза въздуха и затова се е удължавало времето за сушене - до спиране да суши изобщо. Вместо да мине през голямата площ на филтъра, той си е търсил път през малките процепи, които остават там, където филтърът контактува със сушилнята. А, като с енабие там и мъх - по време на сушенето - още по-трудно става.

# 637
Мм, 15 минути, много.
Ти пък как толкова точно успя да го засечеш? Simple Smile

NOVA NADEJDA, нали ѝ чистиш сензора за влажност от време на време?

# 638
Моята новото Miele около 10 мин охлажда, защото след като изтече времето започват да се въртят едни обрачи по екрана и около 10 мин и духа и чак тогава изписва 00:00 и ги врътка отвреме навреме против намачкване.
Иначе относно AEG, аз много ги харесвам като дизайн и функции нищо че само един хладилник имам техен, но защо не са сложили филтър тип гъба пред кондензатора, както Miele, Gorenje и тъпото Beko даже май има.
Според мен ако всички марки сложат такъв филтър пред самия кондензатор ще издържат много по-дълго без нужда от профилактики в сервизите през 3 години.
Честно да си кажа ако Miele-тата ме предадат преди 5тата си година ще мина на Electrolux-и за по 1000 лв и да се приключва, то е нерентабилно да дадеш 1600лв за AEG и да ти се задръсти за 3 години. Поне да е по-евтиния вариант Electrolux.

# 639
Мм, 15 минути, много.
И според мен са много 15 . Около 6-7 минути охлажда моята . От 41 мин до 35 (или от 10 до 4), като последните 2 минути прехвърля водата .

# 640
Мм, 15 минути, много.

кое е сензора?
Чистя решетка пред вратата и съм отваряла пак под вратата едни железни решетки Blush, където трябва да се чисти с прахосмукачка.
За нещо друго ли питате?

# 641
  • Велики Преслав
Мм, 15 минути, много.

А, случайно беше, но добронамерено.

# 642
Мм, 15 минути, много.

кое е сензора?
Чистя решетка пред вратата и съм отваряла пак под вратата едни железни решетки Blush, където трябва да се чисти с прахосмукачка.
За нещо друго ли питате?
За нещо друго-да. Аз не знам какъв модел е твоята, ама виж го  в книжката къде е и го почисти с влажна гъба. Този сензор мери проводимостта на флуида(въздуха) в барабана и така и определя каква е влажността. Ако е замърсен, може и да не отчита много-много вярно. Някъде около люка трябва да е.
Нещо такова, металното:
https://bg-mam.ma/p/1078256/38302556

# 643
Нищо подобно не пише в книжката, скоро пак я четох.
Сигурно ли е, че има?

# 644
Нищо подобно не пише в книжката, скоро пак я четох.
Сигурно ли е, че има?
Виж какво добавих в горния си пост.

Общи условия

Активация на акаунт