Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 21

• 48 969
  • 753
  •   2
Отговори
# 75
Ако искате надежден уред, се ориентирайте към:
Бош-Серия6, 8.. Моделът, койо Ви предложих е добър.
АЕГ от 7 серия нагоре
Миле, но не базов модел
Това Горенье е добро:
https://techmart.bg/%D0%A1%D1%83%D1%88%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D1%8F%2 … Gorenje%20DA83ILI

Оставете ревютата, защото някои марки, след покупка на уред, изпращат съобщение до купувача, което гласи нещо от сорта" Напишете ревю и ще спечелите награда....."  Не са достоверни тези ревюта.
Марки като Хувър, индезит, беко, финлукс и т.н. и за съжаление, изобщо, всичко под 1000 лв. е общо-взето ненадеждно и със сериозна вероятност за съсипани дрехи.
Щом сте семейство с деца, уредът ще бъде използван често и с голямо натоварване. Заложете на по-сигурно иначе, вероятността едни пари да идат за тоя, дето духа, е много голяма.

# 76
Здравейте, в последно време ми правеше впечатление, че сушилнята твърде дълго суши, затова започнах да я спирам, и да проверявам дрехите. Почти винаги са напълно сухи, а на дисплея излиза, че й остават още час или два. Някой знае ли на какво може да се дължи това?
В същото време онзи ден един олекотен юрган ми го изкара чисто мокър след часове въртене, при положение, че бях задала програма "big item". Преди се справяше с юргани и излизаха сухи.

Последна редакция: ср, 12 яну 2022, 14:10 от Forest rain

# 77
  • Варна
За съжаление gorenje DA83IL/i вече не се предлага.От няколко месеца не фигурира в официалния им сайт, и е разпродаден по магазините.В момента има една бройка във ViMAX,но е мостра.
Не знам новия им модел как е .
Коригирам се.В Техномаркет пише,че я имат,но е на ограничена наличност.

Последна редакция: ср, 12 яну 2022, 21:53 от Мъж с пушка

# 78
Защо Не препоръчваме базова сушилня Miele ?

За пералните знаем че са вече с пластмасов казан, но при сушилните само дето нямат прозрачен люк и имат малко по-висока консумация на ток е разликата с по-скъпите като цяло.
Програмите са същите?

# 79
На мен ми се струват неоправдано скъпи, според висок клас на други марки. Ако ще е гарга, да е рошава все пак Simple Smile

# 80
Кои модели на Miele определяте като базови? Вносът представен на БГ пазар не е критерии, тъй като има с агет 134 и агент 450,а не 290.Кои модели позиционирате като среден клас?  Нужни ли са ви добавените екстри.За моделът от Green performance е ясно, че предлага  ново при сушенето, нов подов модул.

# 81
Тези с непрозрачният люк ги определят като базови и неоправдани скъпи.
Аз мисля че като изработка дори те са по-добри от AEG и пластмасовите Bosch, да не говорим за другите марки.

# 82
Тези с непрозрачният люк ги определят като базови и неоправдани скъпи.
Аз мисля че като изработка дори те са по-добри от AEG и пластмасовите Bosch, да не говорим за другите марки.
Люка не е критерии и прозрачният  с нищо не превъзхожда непрозрачният, освен с желана визия/да му имам гледката😀/
Може да се проследи откога навлизат по-масово.
Като изключим 7 кг и А++,  всички под 3к са със със сходни параметри и клас"А" на кондензация. Вече над 3к.,застъпи тихият барабан, /ще го видим в бъдеще/, но в пресата  на Gütersloh и IFA, обстойно е отбелязано, че е предназначен за жилища без отделно помещение, където шум'т би представлявал неудобство. Програмите и екстрите са ясни.

# 83
Здравейте,  от известно време следя темата, тъй като най накрая реших,  че е време да се сдобием със сушилня. На база коментарите тук съм се спряла на Бош, Аег или базов модел Миеле (въпреки мнение на предната страница, че не се препоръчва). Бюджет 1000-1600лв, като ми е изключително важно уредът да е с клас на кондензация А, тъй като ще го монтирам в помещение без вентилация,  върху пералнята. Друго важно е да се почиства лесно. Моля Ви за препоръки, благодаря предварително.

# 84
Дами, използвате ли от кърпичките, дето уж ароматизират и ги дават да не се мачкат толкова дрехите? Взех за проба ДМ-ските, е цяла програма отварях да я вадя от филтъра, все на там я дърпа Joy Сложих я вътре в една дреха и пак се измъкна и на филтъра. Ако я закопчая в някой джоб?
Извинявайте, пак ще подбутна питането ми.
Вчера направих втори опит. Сложих кърпичката върху дрехите. След няколко минути се беше лепнала пак на решетката на филтъра, закачих я под решетката леко уж да я държи, пак се беше измъкнала и се беше навряла в дупката на филтъра. През 10 мин.  да отварям и да я намествам не ми се занимаваше и я изхвърлих. Да я захвана за някой цип на някоя дреха ли? Вие как ги използвате?Thinking

# 85
Не съм ползвала такива кърпички, но защо не пробваш да я закопчаеш с безопасна игла за някоя дреха? Така, предполагам, няма да може да отиде до филтъра.
Аз пък моля за помощ. Преди около 2 мес. си купих Сушилня Gorenje DA83IL/I по отзиви от тук. Обаче нещо не мога да се "разбера" с  тези програми. Подчертавам, че съм чела упътването и коя програма за какво е, обаче пусто скъсих всички анцузи и блузи на децата.DisappointedFlushed  Уж памучни, нищо особено, нормални детски дрехи, ама На! Като цяло суша на mix storage. Последно едни пижами от Лидл се скъсиха с към 5 см. Сега, там май и в лидлъската тема имаше оплаквания от тях. Взех да суша на sensitive, ама то вече като е окъсяло, не знам..
Хубаво поне, че на моя не му е отесняло или окъсяло нещо, защото щеше вече да стане страшно:stuck_out_tongue_winking_eye:
Не знам сега, верно че съм руса и не мога се оправя, или дрехите ни са смотани, ама чак пък всички.. Или пък на СМ да й има нещо, но не вярвам.
Не излизат смачкани дрехите, че да кажа, че съм ги пресушила, почти не гладя вече, ама Rolling Eyes
Моля, ако може, който я има, да ми пише къде бъркам. Примерно кои дрехи на коя програма пускате? Нали уж не сушат на високи градуси.
Божее, чувствам се много тъпа!!

# 86
  • Варна
Със същата сушилня сме.Всичко сушим на памук за гардероб,на 3 слънца.Материи не делим.Нямаме гафове до сега за вече над 2г.Единствено якета със и без пух сушим на програма за пух, и чаршафите на програма за спално бельо.
Програмата Микс не е за пълния капацитет на сушилнята.По спомен е за 4 кг. пране.

# 87
И ние вече 2 г. сме с въпросното Gorenje. Редовно ползвам mix storage. До сега нямаме свити никакви дрехи.Дори не съм ползвала слънца от доста време.Всичко си излиза сухо за 1:20 часа.Понякога обаче си задържа на 11 минути доста.Явно, когато съм прекалила с количеството дрехи.Но винаги са сухи накрая и няма поражения.Програма памук пък ползвам за по-голямо количество дрехи.

# 88
Щом на мъжа дрехите не са мръднали, значи търсете причината в материите, а не в сушилнята. Да не би да не стават за сушилня? По принцип лидълските материи са с ниско качество в повечето случаи.

# 89
Ами не са само лидлски. Не знам, почти на всички дрехи пише, че не са подходящи за сушилня, но знам,че и производителите се презастраховат. Тънки памучни блузи с дълъг ръкав и анцузи купувани от тук от там, HM-ски дрехи и други подобни... Нищо "капризно"
А тези фиксираните програми по 30, 60 и 90 мин.за какво материи ги използвате? И коя от програмите суши на а на най-ниска  температура? И има ли някъде , където да пише коя програма на колко градуса суши?

Общи условия

Активация на акаунт