Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 21

• 48 975
  • 753
  •   1
Отговори
# 90
  • На брега на реката
Моята сушилня е друга, но мисля, всяка сушилня има програма за деликатни тъкани. Когато се съмнявам за някоя дреха, я пускам на тази програма. Тя така или иначе е за малко количество дрехи.
За сушене на другите дрехи, използвам предимно,програма за смесено пране. Единствено при спалното бельо и хавлиите, използвам "Памук", защото само те са такива, останалите ни дрехи са малко или повече смесен текстил и за да избегна фалове, суша на "Мix" или както там е наречена, при мен е "Лесна грижа"!

# 91
иванита, предишната сушилня ми беше Горенье, друг модел. Имах опция “Джентъл” и я добавях към всяка програма, нямам свити дрехи.
Предполагам, че и ти я имаш. А добавяш ли я към избраната от теб програма? Основните програми, които използвах аз, бяха “Микс”, “Памук” и “Спално бельо”. Практиката ми се припокрива с тази на Буболина.
Програмите за време никога не съм ги ползвала.

# 92
  • София
Здравейте

Налага ми се да сдобия с сушилня за пръв път.Изчетах доста по темата и намерих само да се спомене модена на Sharp KD-HHH8S8GW3 от Зора.Дали да се занимавам с този модел сушилня или да избера последните модели  на BOSCH WTX87KH0BY и AEG T9DBB89B  предлагани в Технополис. Другото е да предложите вие нещо.Благодаря предварително.

# 93
Бош имат ли СМ с инверторен мотор и има ли предимства пред обикновения?

# 94
  • София
Хора, нормално ли е да има вода (а кафявото са мокри пухчета) ето тук?

Не съм забелязвала вода там друг път, чистя с прахосмукачка филтъра зад решетката веднъж на 2-3 пускания (както е по инструкция), машината работи горе-долу веднъж седмично. Отгоре имам и такъв филтър, който чистя след всяко пускане

СМ седи върху пералня, в студено мокро помещение, отича се директно в канала, не издава странни звуци, не показва грешка, не прегрява (засега).

# 95
Хора, нормално ли е да има вода (а кафявото са мокри пухчета) ето тук?

Не съм забелязвала вода там друг път, чистя този филтър веднъж на 2-3 пускания (както е по инструкция), машината работи горе-долу веднъж седмично. Отгоре имам и такъв филтър, който чистя след всяко пускане

СМ седи върху пералня, в студено мокро помещение, отича се директно в канала, не издава странни звуци, не показва грешка, не прегрява (засега).
Не! Често "говори" за обременен  кондензатор.

# 96
  • Велики Преслав
Да, там трябва да си има вода. Моето АЕГ ди има същото легенче с филтър отгоре.
Винаги от нова си има вода там.
Освен това, кондензатора ви е чист

# 97
  • София
niljaniljo, ако е "обременен  кондензатор" профилактика ли иска или ремонт?

Василевият, препдолагам, че за моята не е нормално, все щеше да ми направи впечатление, че по принцип си събира вода там. А днес се изненадах... според мен преди не е имало (да кажем, че на 95% съм сигурна). А как се разбира, че кондензаторът е чист?
Забравих да кажа, че легенчето беше пълно, въпреки че последно съм пускала СМ преди 5-6 дни Sad И че марката е Zanussi (Lindo 1000).

ММ смята да проследи как работи при следващо пускане, нo реших първо да сe допитам и до вас.

# 98
  • Велики Преслав
Моята е АЕГ
 От нова си е пълна там. То за това ди е легенче. Седи си на една повърхнина с легена на помпата. Но кондензатора както го виждам си е много чист.
Така че за мен е нормално.

Това че си го забелязала сега, нищо не значи.

# 99
niljaniljo, ако е "обременен  кондензатор" профилактика ли иска или ремонт?

Василевият, препдолагам, че за моята не е нормално, все щеше да ми направи впечатление, че по принцип си събира вода там. А днес се изненадах... според мен преди не е имало (да кажем, че на 95% съм сигурна). А как се разбира, че кондензаторът е чист?
Забравих да кажа, че легенчето беше пълно, въпреки че последно съм пускала СМ преди 5-6 дни Sad И че марката е Zanussi (Lindo 1000).

ММ смята да проследи как работи при следващо пускане, нo реших първо да сe допитам и до вас.
ToniShu, профилактика.

# 100
ToniShu , на колко години е сушилнята ?

# 101
  • София
Не знам, така и не намерих от коя година е моделът.

# 102
Djordja, това са програмите.

Относно това, че mix storage е за по-малко килограми, не мисля,че ги превишавам, защото пералнята е слим  модел и въпреки, че пише 6 кг.едва побира 4.
Вчера изпрах едно ново долнище на детето на sensitive и се е скъсило с 2 см. Май ще купувам по-голям размер дрехи, и така.

Последна редакция: нд, 16 яну 2022, 11:06 от иванита

# 103
Здравейте спрях се на следните 4 модела:

https://www.bosch-home.bg/productlist/washers-dryers/tumble-drye … dryers/WQG233D1BY 8кг, А+++, Клас А

https://www.bosch-home.bg/productlist/washers-dryers/tumble-drye … dryers/WTR87TW0BY 8кг, А+++, Клас А

https://www.bosch-home.bg/productlist/washers-dryers/tumble-drye … dryers/WTR85T00BY 9кг, А++, Клас B

https://www.bosch-home.bg/productlist/washers-dryers/tumble-drye … dryers/WQG24100BY 9кг, А++, Клас B

Има ли някаква съществена разлика между тях или да взимам, която намеря най-изгодно на промоция (иначе са на сходни цени)?

# 104
 иванита, това, че само детските дрехи само се скъсяват (за вашите не казваш да има проблем), наистина трябва да те насочва към проблем с материите. А след пране скъсяват ли се?

Последна редакция: нд, 16 яну 2022, 13:56 от petiaivanov

Общи условия

Активация на акаунт