Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 21

• 49 017
  • 753
  •   1
Отговори
# 225
Лесно се и почиства, кондензатора го минавам и него и почти не събира мъх.

Кучето е заровено в удебелената думичка. Много ѝ е рано да събира мъх. Това, което виждаш, е фронталната част, а останалата му част, изобщо не е ясно дали е чиста.
Радвам се, че се включи и сподели.

# 226
Whirpool нямат проблем с кондензатор'а, благодарение на цокълния филтър. Имали са други проблеми и най-вероятно са решени. 😉По същият начин както AEG най-вероятно е отстранила своите от 8 серия и т. н.
Hristo Mihailov 643569,много добре, че не сте закупили този модел на AEG-щяхте да си доставите повече главоболие, отколкото удовлетворение.
E. Yordanova, miele 560wp е добър избор.

# 227
Whirpool нямат проблем с кондензатор'а, благодарение на цокълния филтър. Имали са други проблеми и най-вероятно са решени. 😉По същият начин както AEG най-вероятно е отстранила своите от 8 серия и т. н.
Hristo Mihailov 643569,много добре, че не сте закупили този модел на AEG-щяхте да си доставите повече главоболие, отколкото удовлетворение.
E. Yordanova, miele 560wp е добър избор.
Незнам, тръдна работа е като не разбираш.
Отидох днес в мага, Ина, два часа се въртя като пергел и едното око в новото whirlpool, другото в gorenje.
Момчето(от там ми са и перални те, едно Миеле на село и една сименс iq700) вика, която и да вземеш, ама новото си е ново. И си тръгнах, викам без да съм питал вас, как да купя? 🙂
Дано gorenje да се държи добре с дрехите. Че цяла къща сушилници, омръзна ми вече.
Златни хора сте. Да сте живи и здрави!

# 228
Лесно се и почиства, кондензатора го минавам и него и почти не събира мъх.

Кучето е заровено в удебелената думичка. Много ѝ е рано да събира мъх. Това, което виждаш, е фронталната част, а останалата му част, изобщо не е ясно дали е чиста.
Радвам се, че се включи и сподели.
Външно си я поддържам. След всяко пускане, филтри, вътре, вънка, кондензатор, всичко минавам. Да си ми служи засега, пък след време, при възможност ще избера по "луксозно". Simple Smile

# 229
Благодаря ви. petiaivanov къде мога да видя колко процента е(кондензацията)? На енергийния стикер и в описанието не го виждам като информация,  освен на модела на Бош. Благодаря предварително.

# 230
Благодаря ви. petiaivanov къде мога да видя колко процента е(кондензацията)? На енергийния стикер и в описанието не го виждам като информация,  освен на модела на Бош. Благодаря предварително.
Клас А е над 90%. Тези стойности се изчисляват на база на тестове при програмата за памук, което не означава, че на други програми ще е точно толкова. Не отхвърляйте и клас Б само заради няколко процента, които са незначителни, когато става дума за няколко процента.
Това, което са Ви казали приятелите са генерирането на влагата е силно относително и си зависи от конкретния дом/помещение. Ако уредът е в студено помещение, съответно студени стени и прозорци , то той по време на работа затопля въздуха. Топлият въздух много лесно кондензира върху студени повърхности. Това не означава, че сушилнята изпуска влага и ще се случва с която и да било сушилня.
Ако пък по принцип жилището си е влажно и лошо проветрено, то сушилнята не е  виновна.

Като си харесате уред, му изтеглете упътването и вижте програмите и съвместимостта с допълнителните функции.  Изберете според нуждите.
Пример: мои познати, които изобщо не носят бизнес облекло си купиха сушилня с три програми за сушене на ризи и проветряване (консултантът им рекъл, че тази сушилня е върха на сладоведа), но пък нямат програма за сушене на пух,  вълна, завивки! Сега си бият главата на коя точно програма да сушат тези неща.  Необмислена работа.

Стойностите:

За АЕГ, но като средна стойност, е 82 % (https://api.eluxmkt.com/external/compliance-documents/EUEnergyLa … ned/latest/PDF/BG)

Горенье -  над 90%, по-скоро91
https://partners.gorenje.com/fts/PiPki.aspx?ident=731583&jezik=en
Бош- го видяхте, 91%

Миле-  също над 90%

Последна редакция: вт, 25 яну 2022, 12:03 от petiaivanov

# 231
Здравейте искам да закупя този Бош  WTR87TW0BY, но никъде няма наличност. В няколко магазина казаха, че всичко на Бош е с поръчка от около 8 седмици. Да нямат проблем с доставките, някой знае ли?

# 232
Здравейте искам да закупя този Бош  WTR87TW0BY, но никъде няма наличност. В няколко магазина казаха, че всичко на Бош е с поръчка от около 8 седмици. Да нямат проблем с доставките, някой знае ли?
Тук май я има:
https://technika.bg/product/27682/sushilnya-bosch-wtr87tw0by-5-g … ni-garantsia.html

# 233

В днешно време ВСИЧКО, що е с чипове се доставя забавено и се чака. Ами за кола ако знаеш колко се чака...  Такава е действителността - глобална криза за чипове.

# 234
В technika.bg я няма, пуснах поръчка и ми звъннаха, че срока е от около 8 седмици.

# 235
В technika.bg я няма, пуснах поръчка и ми звъннаха, че срока е от около 8 седмици.
Това е вносителя:
https://bosch-home.expo2000.bg/produkt/washers-dryers/tumble-dryers/wtr87tw0by/
Можеш от тях да купиш.

# 236
Поръчах я, утре ще се разбере имат ли я. Благодаря

# 237
petiaivanov изключително много Ви благодаря Heart

# 238
E. Yordanova, няма за какво. Ще чакам да се похвалите..   
Скрит текст:
Само не позволволявайте на "консултантите" в магазина да Ви накарат да вземате импулсивни решения.

# 239
Здравейте, спрял съм се на два модела сушилня.
Като раззглеждам продуктовата информация за тях, са абсолютно еднакви, но AEG-то е с 200лв по-скъпо.

Моля да ме насочите, на коя да се спра ?

https://www.electrolux.bg/laundry/laundry/dryers/heat-pump-dryer/ew9h378s/
https://www.aeg.bg/laundry/laundry/dryers/heat-pump-dryer/t8dec68s/

Общи условия

Активация на акаунт