Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 21

• 50 190
  • 753
  •   1
Отговори
# 645
Няма как да не съм го видяла. Няма подобен елемент.

# 646
Би ли казала марка и модел?

# 647
  • в 1001-та нощ
Не се вижда, ако не го потърсиш. Намира се, като отвориш вратата на сушилнята - в долната част зад филтрите и над барабана или както се казва металното - цилиндрично, в което са дрехите. С ръка се напипва нещо метално. Най-добре снимай с телефона.

# 648
Осма серия, модел
Скрит текст:
Скоро не съм минавала с прахосмукачка Blush

# 649
"Замърсяване по сензора за влажност в барабана. ---->Почистете предната повърхност на барабана."
Слагам го тук, че наистина може д ане го пише в твоето упътване. Преди да почистиш, извади филтъра за мъхове.
СТР. 22, РАЗДЕЛ 10.4
10.4 Почистване на сензора за влажност ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ! Риск от повреда на сензора за влажност. Не използвайте абразивни материали или домакински телчета за почистване на сензора. За да се осигурят най-добри резултати за изсушаване, уредът е оборудван със сензор за влажност на метала. Поставя се от вътрешната страна на зоната на вратата. С течение на времето повърхността на сензора може да се замърси, което влошава характеристиките на сушене. Препоръчваме да почистите сензора поне 3 или 4 пъти или ако наблюдавате спада на ефективността на сушене. За почистване можете да използвате по-твърда гъба за миене на съдове и малко оцет или сапун за чинии. За да почистите сензора: 1. Отворете вратата за зареждане. 2. Почистете няколко пъти повърхностите на датчика за влажност, като изтриете металната повърхност."
От тук е упътването, раздел Документация.  https://www.aeg.bg/laundry/laundry/dryers/heat-pump-dryer/t8dbe48s/

chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/viewer.html?pdfurl=https%3A%2F%2Fwww.electrolux-medialibrary.com%2Fscoop%2Fpublic%2F1589297%3Fsignature%3Dea71d8bd71b99778a99d4ad8af05dc75dbf3846ff994587cae181e1c8d6ec4d1&clen=7738039

Последна редакция: пт, 01 апр 2022, 08:51 от petiaivanov

# 650
За първи път чувам, че трябва да се носят на профилактика в сервиз за почиствне? Аз само филтри чистя.. Правите ли го, на колко години?

# 651
  • в 1001-та нощ
Аз съм го правила, като започне да суши много дълго - необичайно дълго(8-10 часа, при положение, че като нова сушеше за 2 часа) или като спре да суши - прави конденз вътре и е видно, че има проблем.

# 652
Момичета, якета с вата на колко градуса перете? Както и центрофуга? Вчера пуснах на мм зимното яке, пълнежа е силиконова вата, пуснах го с прах на ДМ за бяло, беше много мръсно, то е светло на цвят, така че не му пречи. Центрофуга сложих на 1200. Програмата, която използвах е 1ч и 40мин - 40гр. Извадих го, беше късно и много не ми направи впечатление, но сутринта се ядосах. За първи път ми се случва яке с вата, като ватата на места видно, беше станала на топки. Оставих го да изсъхне, не се оправи. Сложих го с топки в сушилнята да го поразбият малко. Извадих го по същия начин. Опитах с ръце да я поразмърдам и след час игра, изглеждаше горе-долу прилично. Днес пуснах моето яке, което предимно съм го прала преди на няколко обличания - 45 минути програма. Все пак ще го прибирам, пуснах го на 40градуса, с прах за цветно Ариел, програма 1ч. и центрофугата реших този път да е на 1000. Извадих го по същия начин като вчерашното. Бутнах го направо в сушилнята докато е мокро да го поразбие. Програмата е синтетика, предимно нея ползвам. Та сега не знам, не е от праха, от центрофугата или от програмата да е проблема? Thinking

# 653
yasmina, дават се в сервиз за профилактика, когато има проблем само. Например: системно много удължава времето за сушене, вадиш дрехите влажни, въпреки, че сушилнята е приключила, намираш много власинки в барабана,  не във филтрите, виждаш, че кондензатора навътре е набит с мъх, влага в барабана.....
В зависимост от марка, модел, употреба, това  може да се случи на около 2-3 години, а може и да не се случи. При Миле, например и както се спомена по-горе, така е конструиран уредът, че това няма да се случи толкова скоро, колкото би било при някои други уреди, например Уирлпул (за пример само, че са много куци за почистване). Цената за почистване никак не  е малка, не влиза в гаранцията и варира в момента между 100 и 200 лв. За това е по-добре купуването за уред с по-малка вероятност за задръстване на съответната цена. Иначе се дават едни 700-800 лв, например, (не, че са малко) и като през 2 години спонсорираш сервиза- ето ти цената на качествения уред.
Не се притеснявай за това, не  е някаква регулярна дейност.

neli_20не е от праха, а си е предимно от якетата и високата центрофуга. След като брах същите ядове преди няколко години с едно ново яке на детето от Резърв- цялата вата се накъса вътре (на гърба на якето сложили цяло парче вата и няма един тегел да я държи), ги пускам на възможно най-ниската центрофуга, която при мен е 400 оборота на програма за якета. Да не тече вода от якето след изваждане. След това слагам на закачалки да съхнат. Отнема им 3-4 часа. Якетата с пух не ги мисля, но тези с вата са  ми трън в очите.

Последна редакция: пт, 01 апр 2022, 08:49 от petiaivanov

# 654
yasmina, дават се в сервиз за профилактика, когато има проблем само. Например: системно много удължава времето за сушене, вадиш дрехите влажни, въпреки, че сушилнята е приключила, намираш много власинки в барабана,  не във филтрите, виждаш, че кондензатора навътре е набит с мъх, влага в барабана.....
В зависимост от марка, модел, употреба, това  може да се случи на около 2-3 години, а може и да не се случи. При Миле, например и както се спомена по-горе, така е конструиран уредът, че това няма да се случи толкова скоро, колкото би било при някои други уреди, например Уирлпул (за пример само, че са много куци за почистване). Цената за почистване никак не  е малка, не влиза в гаранцията и варира в момента между 100 и 200 лв. За това е по-добре купуването за уред с по-малка вероятност за задръстване на съответната цена. Иначе се дават едни 700-800 лв, например, (не, че са малко) и като през 2 години спонсорираш сервиза- ето ти цената на качествения уред.
Не се притеснявай за това, не  е някаква регулярна дейност.

neli_20не е от праха, а си е предимно от якетата и високата центрофуга. След като брах същите ядове преди няколко години с едно ново яке на детето от Резърв- цялата вата се накъса вътре, ги пускам на възможно най-ниската центрофуга, която при мен е 400 оборота на програма за якета. Да не тече вода от якето след изваждане. След това слагам на закачалки да съхнат. Отнема им 3-4 часа. Якетата с пух не ги мисля, но тези с вата са  ми трън в очите.

Да, вече ще ги пускам на възможно най ниската. Предположих, че някъде бъркам, след като второ яке вадя така. Сега като го извадих от сушилнята, пак ватата е на топки. Имате ли идея как да го оправя?

# 655
нели_20, честно да ти кажа, онова, което съсипах, в края на краищата го изхвърлих. Дописах си в горния пост, че сложили цяло парче вата на гърба, ама няма нито един тегел, който да я държи към плата. Тя  се беше разкъсала така грозно, че опитвах всякак с ръце да я наместя или поне да я поразпределя, ама не та не! И си викам, "абе, яяяяя****". И хайде в боклука. После детето ми опява един месец как най-новото и най-милото яке съм му изхвърлила, ама то като на гърба му само буци, които пропадат в долната част и празнини, нито ще топли, нито нищо, че и грозно.  Е като не знам да пера, така е-хахаха  Simple Smile

# 656
  • Варна
Здравейте, предстои ни закупуване на сушилня /първа/.
Доста теми назад почетох, а и доста поразпитах. В началото се бях спряла на AEG 8-ма серия, но от няколко места вече има оплаквания и казват, че не държат качество както преди /а и доста рязко им вдигнаха цените/.
Сега съм се спряла на две други, моля за мнения коя да предпочетем за този бюджет!

https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-HAIER-HD80-A3959-S/p/688961
Напоследък слушам добри отзиви специално за пералня и сушилня

https://zora.bg/product/nt-m11-8x3sk
Тази като че ли е със сходни параметри.

Може би по-скоро съвет като производител какво да предпочетем!

# 657
С риск пак да съм досаден, отказах се от боша с самопочистващия филтър. Препоръчахте ми този модел: WQG24100BY.
В момента има промо в технополис на  WTR87TW0BY.
Едното е 9кг и А++, другото А+++ и 8 кг.
Имаме технополис в града и сякаш ми звучи по-добре, да си я взема от магазина, въпреки че реално поръчката ще е онлайн.
Дайте съвет, дали не бъркам?
Поздрави и благодаря предварително

# 658
И аз поставям отново въпроса си, ако може да получа отговор, ще съм благодарна

Здравейте! Бих искала да ви попитам за вашето мнение. Изчетох темата и това, което установих,че най-качествените марки са АЕГ, Миеле, Бош. Аз обаче се бях спряла на Канди. https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-CANDY-CSO-H8A3TE-S/p/688643
Какво мислите за нея, и възможно ли е да има АЕГ с добри характеристики за горе-долу същата сума?

# 659
  • в 1001-та нощ
Термопомпените сушилни не са кой знае колко енергоемки. Зависи и каква е пералнята ви - за колко килограма пране, но за едно разширяващо се семейство - аз бих предпочела 9кг и А++.  Спестяването между A++ и A+++ едва ли ще е толкова осезаемо (за бюджета и то еко съображения), докато с по-големия обем (9 кг.) ще суши по-бързо или повече пране еднократно.

Общи условия

Активация на акаунт