Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 21

• 50 161
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
С риск пак да съм досаден, отказах се от боша с самопочистващия филтър. Препоръчахте ми този модел: WQG24100BY.
В момента има промо в технополис на  WTR87TW0BY.
Може ли да ми кажете на каква програма сушите зимни якета и аз съм със същата и още не съм рискувала с тях ?Едното е 9кг и А++, другото А+++ и 8 кг.
Имаме технополис в града и сякаш ми звучи по-добре, да си я взема от магазина, въпреки че реално поръчката ще е онлайн.
Дайте съвет, дали не бъркам?
Поздрави и благодаря предварително

Имам Bosch WTR87TW0BY от година и нещо и съм изключително доволна. В случая бих избрала нея заради промоционалната цена.

Иначе, другата освен по-големия капацитет, има специална програма за завивки. Просто преценете кое ви е важно и изберете едната.

Мен например енергийните класове и капацитетът не ме вълнуват особено, а самопочистването - хич. Откъде ще пътува сушилнята също няма значение, важното е да ми я доставят до вкъщи.

# 676
Това защо го цитирахте без да пишете? 🙄

# 677
Съжалявам.Някакъв проблем се е получил, иска да питам как суши зимни якета на Боша

# 678
Здравейте, дами и господа 🤗
Предстои ми отново закупуване на сушилня. Уърпи ще я дам на майка ми и сега разглеждам какво може да взема, за да съм сигурна, че избора за бюджет и качество отговарят. Изискванията ми са сигурно за Миеле, но бюджета е до 1000лв. Grinning
Пералнята е 9кг, така че капацитета на сушилнята, предполагам, че и той трябва да е толкова, инвер.мотор, конд. с термопомпа, да не мачка дрехите, да излизат в по нормално състояние, както и да има повече опции за температурата, за да не ги свива Simple Smile Да е лесна за почистване, т.е да има филтър и пред кондензатора и да мога да го почиствам и него, както сегашната. Разглеждах моделите на Горение, понеже ги хвалихте, че са добри и съм се спряла на няколко модела: DA92IL, DPE92, DE83/GID, Samsung DV80TA020TT/LE,
Старата: https://www.technomarket.bg/sushilni/whirlpool-st-u-92x-eu-09176 … 96ukaAiIpEALw_wcB

На повечето модели на Горение не изписва с какъв мотор са и гледам, че по мощност са по малко от Уърпи. Притеснявам се да не взема нещо по лошо, затова се надявам на вашия съвет. Благодаря:heart:

# 679
  • Велики Преслав
Надявам се с това което ще напиша да не ви обидя.

Този Уърпул може да се чисти много трудно, но термопомпата и управлението му са страхотни. Аз май на вас писах и до колкото си спомням едва вдигаше 57⁰. Ми моето АЕГ вдига 60⁰ обаче на памук.
Нещо проблема отива към дрехите да са или менте или много нежни материи. Нашите също са се свивали, ама пише изрично, че не е за сушилня.

А иначе за 1000 лв, каквото и да вземете, за мен все ще е по-лошо от тази. Особенно 9 кг.
Тази е по-скъпа.

# 680
Надявам се с това което ще напиша да не ви обидя.

Този Уърпул може да се чисти много трудно, но термопомпата и управлението му са страхотни. Аз май на вас писах и до колкото си спомням едва вдигаше 57⁰. Ми моето АЕГ вдига 60⁰ обаче на памук.
Нещо проблема отива към дрехите да са или менте или много нежни материи. Нашите също са се свивали, ама пише изрично, че не е за сушилня.

А иначе за 1000 лв, каквото и да вземете, за мен все ще е по-лошо от тази. Особенно 9 кг.
Тази е по-скъпа.
Да, с мен писахте, степента на температура зависи от допълнителните настройки. На памук, ако я сложа на "за гладене" не вдига повече от 40-44 градуса, "за закачалка" вдига около 45-48, "за гардероб" около 50-57. Вече не ги и следя. Слагам я на най щадящата "за гладене" и е готова след 2ч и 30мин., единственно коланите на дрехите, които са по дебели са леко влажни, но по добре така, от колкото пресушаване. Ако за тези пари не мога да взема нещо по добро, няма да я давам, ще купиме на майка някое Горение, за 800лв и да си я ползва. Останах с впечатление, че марката много се хвали.

# 681
Съжалявам.Някакъв проблем се е получил, иска да питам как суши зимни якета на Боша
Аз ги суша на синтетика и после досушавам на програма за време.Моята има програма за пух,и 1-2 пъти съм сушила и на нея непухени-не е имало проблем.

# 682
  • Велики Преслав
Нели ето. Тя не превишава 57⁰ което е страхотно.
Джорджия (потребителка на бг мамма) например пере главно на 60⁰, а при пране дрехите се свиват по-лошо на температура. За мен дрехиге са виновни.
Аз не бих си купил друга машина, а памучни дрехи.

# 683
neli_20, помня твоите проблеми.
А аз пък не бих се занимавала с марка, която не умее да прави сушилни (сама си го разбрала) и бих се насочила към нещо по-добро. Една сушилня не е никаква сушилня, ако не може да суши добре всякакъв тип материи. Гардероба не бих си сменила заради един таралясник.

# 684
Не че не съм доволна, както и вие бяхте прави, че трябва време за да свикна с нея. Казуса е такъв.
Майка си търсеше сушилня, евтина разбира се. Знае, преди време в началото колко и мрънках, както и на вас тук. Взехме я тогава Уърпи за около 850лв, понеже беше на коледна промоция. Аз бях харесала по стария им модел, но тъй като беше изчерпан и много голямо конско им изчетох и се навиха по новия да го дадат на същата цена, ясно че ако беше на друга марка, надали щяха да си позволят близо 30%отстъпка, иначе още гледам подържа цена около 1100лв. Понеже бюджета им е малък, предложи за 700 да вземе нашата, а ние да добавиме още малко и да си купим това, което ще ни свърши по добра работа. Въпроса е, да я запазя тази, а те да вземат за каквато преценят, или да дам тази за 700 и да добавя още около 300лв и да взема Горение? И сега Васил една идея ме разубеди, да дам 300лв още и да взема същото или подобно? Знам, че решението си е мое, но сега е момента дали да я разкарам или запазя, ясно е че никой друг няма да иска да я вземе, но специално тази инвестиция за Горение, заслужава ли си?Innocent

# 685
  • София

Пускам ги или на Mix, или на Time Program Warm - продължителност според размера и дебелината на якетата, примерно 40 мин. за детските.

# 686
Не че не съм доволна, както и вие бяхте прави, че трябва време за да свикна с нея. Казуса е такъв.
Майка си търсеше сушилня, евтина разбира се. Знае, преди време в началото колко и мрънках, както и на вас тук. Взехме я тогава Уърпи за около 850лв, понеже беше на коледна промоция. Аз бях харесала по стария им модел, но тъй като беше изчерпан и много голямо конско им изчетох и се навиха по новия да го дадат на същата цена, ясно че ако беше на друга марка, надали щяха да си позволят близо 30%отстъпка, иначе още гледам подържа цена около 1100лв. Понеже бюджета им е малък, предложи за 700 да вземе нашата, а ние да добавиме още малко и да си купим това, което ще ни свърши по добра работа. Въпроса е, да я запазя тази, а те да вземат за каквато преценят, или да дам тази за 700 и да добавя още около 300лв и да взема Горение? И сега Васил една идея ме разубеди, да дам 300лв още и да взема същото или подобно? Знам, че решението си е мое, но сега е момента дали да я разкарам или запазя, ясно е че никой друг няма да иска да я вземе, но специално тази инвестиция за Горение, заслужава ли си?Innocent
Утре ще купуваме новата машина. Моля ви за съвет, дали да дам моята и да доплатя 300лв за Горение или не си заслужава да доплащам толкова за такъв клас. Друга възможност надали ще ми се отдаде някой да купи старата Joy

# 687
Цитат
Утре ще купуваме новата машина. Моля ви за съвет, дали да дам моята и да доплатя 300лв за Горение или не си заслужава да доплащам толкова за такъв клас. Друга възможност надали ще ми се отдаде някой да купи старата Joy
Не съм следил темата, но доколкто разбрах искаш да смениш Уирпул за Горение, че и да доплатиш отгоре.
Звучи като майтап.Горение е  марка произвеждаща уреди от нисък клас и още по ниска надеждност.

# 688
  • Варна
Горение е  марка произвеждаща уреди от нисък клас и още по ниска надеждност.

Не е точно така.Вярно е,че продават доста боклуци,но те обикновено са в ниския им ценови клас.Имат доста сполучливи неща във високия клас.От 2,5 г. ползвам gorenje DA83iL/i.Справя се отлично.Няколко човека във форума също я използват.
От около 3 месеца ползвам и пералнята им(ws168lnst),която пак е от най-високия им клас.За сега никакви забележки.Имам и микровълнова за вграждане,към която обаче нямам никакви очаквания.За сега и тя се справя добре.

Последна редакция: вт, 12 апр 2022, 16:05 от Мъж с пушка

# 689
Да, защото гледам, че това Горение се хвали и препоръчва тук във форума за бюджетна сушилня около 1000лв.  Малко наистина звучи странно да доплатя толкова и да взема Горение, но това са ми възможностите засега.
Дали си заслужава да сменя сегашната, друга възможност надали ще имам, може би един ден като се развали бих помислила и за по скъп вариант.

Общи условия

Активация на акаунт