Форумни липси № 9

• 442 901
  • 3 622
  •   1
Отговори
# 1 995
  • Майничка
А как разбирате, че са ви изтрили мнение? При мен се е случвало единствено ако отворя тема с непрочетени отговори и те започват след мнение, за което си спомням, че не е последно, т.е., изтрити са няколко такива. Иначе няма шанс да забележа, нямам навика да се връщам и да чета назад, освен за "хитринки" или рецепти.

# 1 996
  • Варна
На мен, честно казано, не ми пука, че са ми изтрили мненията. Но лека полека се отказвам да пиша в някои теми заради това... Предполагам и други са така.

Като получиш няколко предупреждения за бан под предлог, че мненията ти са с намерение да започнеш конфликт, а в същото време далеч по-провокативни и язвителни мнения остават, отказваш се и още как.

# 1 997
  • София
На мен, честно казано, не ми пука, че са ми изтрили мненията. Но лека полека се отказвам да пиша в някои теми заради това... Предполагам и други са така.

Като получиш няколко предупреждения за бан под предлог, че мненията ти са с намерение да започнеш конфликт, а в същото време далеч по-провокативни и язвителни мнения остават, отказваш се и още как.

То това е проблемът. Аз не следя колко мнения ми трият, със сигурност е имало теми, в които са били много. Със сигурност много от тях са изтрити и съвсем резонно, нямам проблем с това. Но когато отворя дадена тема, и видя, че моите мнения ги няма, а мненията на които съм отговаряла, и са пълни с обиди и провокации, стоят... някак остава едно много неприятно усещане за тотална несправедливост. Аз съм за да има модерация, защото форумът е по-приятно място, когато има някакви стандарти за поведение. Но ако те не са еднакви за всички, тогава по-скоро става терен, в които едни булита да се вихрят, а други хора да нямат право на глас и защита.

# 1 998
Хайче, получавала съм предупреждения. Имало е защо, не е ей така, без нищо.

# 1 999
  • Варна
Хайче, получавала съм предупреждения. Имало е защо, не е ей така, без нищо.

Аз не казвам, че е било без нищо. Казвам, че модерацията не е безпристрастна. Защото и на другите не са без нищо ама остават и се ползват с протекция. Ето тази несправедливост кара някои хора да изоставят някои теми, а други - да изоставят форума на цяло. Примери няма да давам, че не ми се разправя пак с предупреждения.

# 2 000
Аз давам един прост и смешен пример. В кралската тема се публикуват снимки на разни рояли и след това има много охкане, ахкане, възхищение и т.н. Пиша аз, че на определена особа роклята не й отива, защото е с тесни рамене и широк ханш. Бам, мнението ми е изтрито. Защо, след като няма обидно в него, не е ясно. Не го правя на проблем, защото ми е смешно. Но, или модераторът трие каквото му докладват, или сам е пристрастен.

# 2 001
И без нищо може. Има много нервни потребителки, може би и с недостатъчно капацитет. Сещам се примерно как някой говори чисто хипотетично, видимо си личи по смисъла, че не се обръща персонално към потребителката, и тя изведнъж скача на този някой (не съм била аз, просто бях шокиран свидетел на случващото се) как я обиждал и някакви такива. И малко по-късно въпросното "обидно" мнение беше докладвано. Мнението беше нещо от сорта "Глупости... (И съответно обяснение без нищо персонално, защо не е вярно)  и отсреща подскочиха "Ти ме обиждаш, наричаш ме глупава".

# 2 002
И на мен лично ми се е случвало, нещо в семейните теми, даже вече не помня какво беше. Госпожата не била пуснала тема, за коментираме принципно, а да получи съвети, но само, каквито й харесват. Хахахха...все тая де. Даже ми писа - Ето, рипортвах те, нека ти!!! Хахахха Забравих дори проблема й какъв беше. Толкова и съм се развълнувала тогава.....

# 2 003
Не искам даже да си представя ако в живият живот въпросните доносници имат възможност да докладват за всеки, който не им харесва. Било то как говори, как изглежда или просто ги дразни. Що народ ще бъде ликвидиран, не е истина просто!

# 2 004
  • Варна
Докладвам и още как. Окото ми не мига. Крещящата несправедливост не бива да се подминава.

# 2 005
Те някои и в реала се опитват да изнудват за неща, които са научили от форума, вие за няколко изтрити мнения. 🤣
Хора всякакви, да се оправят.
Проблем с модерацията нямам. Но си ценя времето и хич не ми е възпитано и приятно, когато съм вложила мисъл и време не да си чеша клавиатурата, а да съм полезна по даден казус и после да мине обща метла и да отвее всичко.
Не е гот. И не е стимулиращо.
Но рисковете на интернет пространството.

# 2 006
Значи, ако човек търси вселенска справедливост, може да пробва с друго - да НЕ докладва постове с агресия и провокация, точно за да не бъдат трити, а да останат на разположение на тези, които тепърва ще задават въпросите "ама такъв хубав потребител, всички вие сте в грешка, защо така не го харесвате, целият форум се е изправил срещу този добър и кротък човек, той на мравката път прави..."
Само давам идея.

# 2 007
Или пък една тема да направят модераторите - “Стената на срама” и всички постове на поизтрещели, но любими съфорумци да ги пренасят там. Нещо като темата за Страшките и Смешките.

# 2 008
  • Варна
Или пък една тема да направят модераторите - “Стената на срама” и всички постове на поизтрещели, но любими съфорумци да ги пренасят там. Нещо като темата за Страшките и Смешките.
Е, не...Joy
И аз имам постове от които не се гордея, писала съм ги в момент на афект.. остана и да виснат някъде за вечни времена..

# 2 009
  • Paris, France
Значи, ако човек търси вселенска справедливост, може да пробва с друго - да НЕ докладва постове с агресия и провокация, точно за да не бъдат трити, а да останат на разположение на тези, които тепърва ще задават въпросите "ама такъв хубав потребител, всички вие сте в грешка, защо така не го харесвате, целият форум се е изправил срещу този добър и кротък човек, той на мравката път прави..."
Само давам идея.

Страхотна идея!

Също да има възможност на специално място да се лепнат постовете, заради които е баннат човека и да можем да изразяваме несъгласие и протест, а защо не и да гласуваме, даже без да е анонимно, нещо като съдебните заседатели.

И като след осъждане и потвърждаване на "присъдата" - баннатият да може да отговаря на ЛС ако не е баннат за разпращане на непозволени ЛС.

И най-важното - помилване 🌞. Юбилей, национален празник, годишнина на сайта - да се помилват съгрешилите форуми, към които има обществен интерес, желание за контакт и ни липсват. Ясно е, че не може да се маха бана на всеки с 5 поста, 4 от които са псувни, но връщането на Андариел, Миоки, wishmaster, Мамасита би зарадвало много от нас.

Не мога да повярвам, че PAV1 е банната. Невероятен човек, който е помогнал на половината форум и спасил поне 1000 перални от бунището и 1000 бунища от още пластмаса и метал. Ако някой е в контакт - поздрави от мене.

Общи условия

Активация на акаунт