Форумни липси № 9

• 442 919
  • 3 622
  •   1
Отговори
# 1 980
Аз се опитах веднъж да редактирам мой пост, защото беше много личен и не исках да стои дълго, написах го към определена доста отчаяна потребителка. Явно бяха минали 2-3 дни и вече не можех да го редактирам. Реших да го докладвам като спам, то и така си беше. Е, пет пъти го докладвах и не го изтриха.

# 1 981
  • 2860 км северно от Екватора
Аз се опитах веднъж да редактирам мой пост, защото беше много личен и не исках да стои дълго, написах го към определена доста отчаяна потребителка. Явно бяха минали 2-3 дни и вече не можех да го редактирам. Реших да го докладвам като спам, то и така си беше. Е, пет пъти го докладвах и не го изтриха.
Трябвало е да помолиш някоя съфорумка да го докладва.

# 1 982
Не се сетих, а и гледам да не досаждам на лични без някакъв належащ повод

# 1 983
  • София
Просто пишеш на модератор. Те са отзиивчиви в премахването на такива постове. Пиши в темата. До сега, винаги са проявявали разбиране.

# 1 984
Аз съм докладвала мое лично мнение да бъде премахнато. Към самото докладване има отделна опция да опишеш защо желаеш мнението да бъде изтрито и веднага се отзоваха.

# 1 985
Пони, отиваш на поста и в опцията Информирай модератор пишеш, че имаш желание да бъде редактиран, конкретно какво да се изтрие. Няма срок за това. Може и след 5 години.
Иначе ти имаш право на редакция в рамките на 24 часа.
Сама да се докладваш като спам е несериозно и затова не са го взели под внимание.

# 1 986
Никога не съм докладвал на модератор и явно не съм много в час с правилата. Благодаря ви, ще го направя.

# 1 987
  • BG
Много често изчезват мнения, които с нищо не нарушават добрия тон, но се докладват от несъгласни пторебителки. Много често остават мнения, които са офтопик или чисто лично заяждане, но не са докладвани. Например в темата за Сашко от Перник разумни и  професионални мнения изчезваха за броени минути, а измишльотините и фантасмагориите на истеричните докладчици сигурно още си стоят (макар отдавна опровергани от развоя на събитията). И примерите са много повече, но на повечето хора, естествено, не им пука чак толкова.

Мое непрофесионално, но адекватно и разумно мнение бе изтрито точно в темата за Сашко от Перник. Бях писала, че ако детето беше в контролираната среда на единия от двата дневни центрове в Перник нямаше да се стигне да влиза в новините . Бас държа, че съм била докладвана от някоя от  докладчиците, които се бъркат в неща, които не разбират, или някоя от тези които висят в училището и дават акъл на ресурсния учител, считайки, че децата им са гениални. Да, ама не ! Просто мозъкът на аутистите работи по различен начин. Каквото и да правят в училище, след завършването му остават вкъщи , а социалната изолация води до социална деградация. В този смисъл дневната грижа от 3 до 35 годишна възраст е най - доброто решение , тъй като там се изграждат социални, комуникативни и трудови умения и работещия родител може да отиде спокойно на работа.
Пиша това с уточнението, че имам 33-годишен син със синдром на Даун, посещаващ такъв център от лятото на 1995 година. Отделно съм провеждала  културни събития с тях през годините от името на институцията , в която работя и имам пряк опит. И ако питате как се случва връзката между ЦСОП-а и дневния център - имат си 10-местни бусове с платформа в задната част за два броя инвалидни колички , с който бус се вземат от къщи, водят се до училище, по обяд се вземат, обядват, имат занимания и в 16.30 часа се качват на буса, придружени от квалифициран персонал и се разнасят по домовете.

За тези , които не знаят какво е ЦСОП - така преименуваха помощните училища през лятото на 2017 г.по препоръка на ЕС, защото формулировката  " помощно " била обидна и дискриминираща.

Последна редакция: пт, 05 апр 2024, 11:41 от Вивиана Енева 634968

# 1 988
Тук трият всички, които "не пеят в общия хор", мен също ме трият когато имам различно мнение от останалите в дадена тема.
Никога не съм разбирала подбудите за доносничество, жалко и подло е според мен, и никога даже не ми е минавало през ум да "докладвам" някого.
Не се ядосвам и на конспирации, яд ме само, че след време се оказват верни. Grinning

По темата, знае ли някой нещо за Г.Савова? Много рязко изчезна и не съм я срещала.

# 1 989
Savova ми липсва. Другите две добре обсъдени потребителки нито съм ги чела, нито съм ги чувала.

# 1 990
Нямам нищо против да ме трият, ако някой се е засегнал. Някои хора са по-чувствителни, други - по-дебелокожи по характер, възпитание или възприятие. Няколко дори откровено се изказаха, че излизат извън форумните правила, значи независим поглед си е полезен.

Освен това форумните писания не са някакво художествено произведение, пък тя дори и публикуваната литература подлежи на редактиране. Т.е. Не разбирам защо трябва да бъдеш толкоз precious за това, че някакво си мнение е затрито в аналите на повторно непрочетимото.

# 1 991
Въпросът беше повдигнат заради твърдението, че триенето е предупреждение за бан, което не смятам за вярно и/или коректно.
Отделно хората си отделят от времето за писане във форума, а като им се изтрие мнението, става безмислено всичко това. Не мога да разбера защо трябва да се трие мнение, в което няма грубости..!?

Много съфорумки не приемат чуждата гледна точка и се обиждаг дори и за това, че им казваш, че не са прави. Трябва ли да ти изтрият мнението, понеже не отговаря на възгледите на въпросната?

# 1 992
Трие се заради нарушаване на правилата. По мои наблюдения 99 на сто от триенето е по горната причина. Един процент съм оставила за човешка грешка - недобра преценка, субективно отношение към някоя тема или потребител, такива неща. Като цяло модерирането тук е доста по-добро от който и да е друг български форум, а и от големите социални платформи, мрежи и т.н.

# 1 993
Като стане дума за триене съм поглеждала и  съм писала много през деня, а нищо не е останало.  Не правя въпрос ,защото или съм прекалила, или е  диалог с политически опонент, дето отива всичкото на кино, важното е да е прочел който трябва, пък нататък божа работа. И също съм на мнение ,че ако не е жестоко модериране, няма да има този облик на форума. Ще стане като под статии на е-вестници, който иска да погледне за какво става дума, идиоти  вижда.

# 1 994
На мен, честно казано, не ми пука, че са ми изтрили мненията. Но лека полека се отказвам да пиша в някои теми заради това... Предполагам и други са така.

Общи условия

Активация на акаунт