На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 37

• 84 404
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте ! Предстои ни пътуване за първи път до Одрин , и искам да попитам какви покупки се е случвало да ви конфискуват на границата ? И всеки път ли ви проверяват обстойно багажа ?

# 541
  • Бургас
Не ми се е случвало нито веднъж нито едното, нито другото. Което не значи, че няма да ви се случи и на вас.
Виждала съм буквално претарашени багажници.
Просто не купувайте по много от неразрешените стоки, че да не ви е яд, ако ги конфискуват.

# 542
А коя е аптеката зад Марги аутлет?

# 543
Търсят най вече цигари. Иначе млечните са забранени за изнасяне и има риск да ги конфискуват. Обикновено си  затварят очите за малко количество, но винаги има вероятност да изкарате лош късмет и да ви ги вземат.
Имам поръчка за 6 опаковки от лекарството Депакин Хроно  и се чудя дали има някакво ограничение за количеството?

Последна редакция: пт, 04 фев 2022, 21:53 от мекичка*

# 544
За лекарства не мисля, че биха направили проблем - от чисто човешка гледна точка, ама хора всякакви. Не ни се е случвало да ни ровят из колата, включително и за цигари - просто питат. Ама и ние не пушим и не купуваме за никого цигари, за сметка на това купуваме доста от другите неща хранителни /млечни / и лекарства и дрехи, дори ако не се познавах щях да мисля, че ги препродаваме 😀 ама не просто почти нищо не купуваме от България вече.

# 545
Всъщност, ние ходим предимно и най вече за сирене, масло и кашкавал Laughing Е, вземаме и много други неща, разбира се, но приоритет са ни млечните.

# 546
Аз вече имам ядкова абстиненция Simple Smile Кога ги изядохме тия ядки, не знам. А е толкова далеч момента на презареждането

# 547
Дайте препоръка къде да паркираме при петъчния пазар? Досега винаги сме ходили за съботния, но сега имам възможност да отидем петък. Откъм реката ли паркирате, тези, които ходите там, или има паркинг откъм главния вход?
Редактирам се и вмъквам снимка от стара тема, може и на друг да е полезна.

Последна редакция: пт, 04 фев 2022, 22:14 от Gergana Ignatova

# 548
  • София
Тарашили са ме яко.... Като казвам яко целия багаж навън на масите. Но спазвам едно правило колкото хора сме в колата толкова покупки да са и ги разделям. Пътувам с най малко багаж, но с куфар и сак празен, големи чанти /от тези на фантастико/  в тях редя туби с прах, омекотител.. В куфара редя лекарствата те са ми най ценни, респективно е най отзад. Затрупан е с всичко останало, каквото купя в оригиналния плик и мятам отгоре, досега това е работило.
Редя багажника като тетрис, най-накрая преди да поема към границата, досега съм успявала.
Всъщност пренасям малка хладилна чанта, в нея са специални лекарства които са с охладител. Имам рецепта, с епикриза, нося всичко. Винаги за нея се хващат, но като докажа че имам право да ги взема БГ митничаря ме пуска без да рови.
Виждала съм как на кола пред мен взимат хляб... 🤐, а и други неща. Така, че има начина и е до късмет.
На перъчния пазар паркираме горе, давани са доста координати за паркингите.

# 549
Всъщност, ние ходим предимно и най вече за сирене, масло и кашкавал Laughing Е, вземаме и много други неща, разбира се, но приоритет са ни млечните.

А какви количества взимате и конфискували ли са ви нещо ? Няма да взимам някакви големи количества, просто като за първи път ми се иска да взема от няколко вида да опитаме , но ще ме е яд , ако ги вземат на границата

# 550
Ние обикновено пътуваме 4ма души в колата, обикновено 3 различни домакинства, а често имаме поръчки за по нещо от приятели и колеги - всеки купува поне по 3 кутии сирене /от вид по едно/, обикновен кашкавал, кашкавал на конци, кисело мляко, прясно мляко стекове, кефир, абе пак казвам ако не знаех, че ние си ги ядем щях да мисля, че са за търговия. Пътуваме от години и никога нищо не са ни конфискували нищо. Преполагам е доза късмет. Пътуваме през Капитан Андреево, ако мислите, че това има значение.

# 551
Ние обикновено пътуваме 4ма души в колата, обикновено 3 различни домакинства, а често имаме поръчки за по нещо от приятели и колеги - всеки купува поне по 3 кутии сирене /от вид по едно/, обикновен кашкавал, кашкавал на конци, кисело мляко, прясно мляко стекове, кефир, абе пак казвам ако не знаех, че ние си ги ядем щях да мисля, че са за търговия. Пътуваме от години и никога нищо не са ни конфискували нищо. Преполагам е доза късмет. Пътуваме през Капитан Андреево, ако мислите, че това има значение.

Благодаря ви ! И ние ще пътуваме от там. Дано имаме късмет… ще пиша как е минало

# 552

Добре де, може ли марка, че имат десетки,. Мерси

# 553
Марки не мога да цитирам, снимам кутиите и по тях търся. Ако държите утре ще снимам кутиите ни ще ви пратя на ЛС.
Вземаме не повече от 4 кутии сирене и 2 опаковки кашкавал, които са по 1 кг. Масло също 2 * 0,5 кг. Повече не смея, а и ние сме близо до Капитан Андреево и в месеца поне веднъж ходим.

# 554
  • София
Първата снимка е по препоръка от форума, ми не е моето, втората снимка е на кашкавал които ми стана любим 🤞
Добре де, може ли марка, че имат десетки,. Мерси
На вкус и цвет тавариш нет 😁. На първа страница на темата са изброени.
Последния път взех на проба грешка 3 различни вида, хареса ми един, снимам си го и следващия път ще търся него. Аз харесвам по мек кашкавал, някой друг иска твърд, така че е относително.
На КА и аз минавам, пак казвам има си шанс голям, но не рискувам какво купувам. Знам всички количества, съобразявам се с тях и с хората по колите, често сме по два автомобила. Аз като най смела минавам първа и нося всичко незаконно 😁, тук е и до психика. Запази спокойствие, качвала съм снимки как 3 жени ама кола фул на макс, митничаря само каза евала.. А място за сядане нямаше, само в мойте крака нямаше багаж, че там са педалите все пак 🤣.

Общи условия

Активация на акаунт