Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа...през януари

• 142 847
  • 4 271
  •   1
Отговори
# 3 420
  • France
А всъщност такива ситуации показват пълната липса на държавата в областта на социалните грижи. Тази жена можеше и да няма близки изобщо. И не, не оправдавам умишлено нарушаване на карантина, защото с подобно действие, за следващия болен може и да няма здрав персонал.
Точно същото щях да напиша и аз.

# 3 421
Приятелката ми е добре тя се зарази първа и естествено нямаше контакти с никого, но майка й се бори за живота... Ако бяха заедно и най-вече, ако можеше да я вижда, може би нямаше да се стигне до тук...
Изригвам за  последно и млъквам.
Значи в МОЛ-а не мога да отида, но в Лидл- да.  Степента на опасност е различна Joy
В кръчма може до 22, щото вирусът си почива до това време, но в 22;01 вече е смъртоносно опасен? И кой има право да влиза в кръчма? И от кого се страхуват посетителите?
И за чей ми е ваксината, ако след *найсе бустера ще ме е страх някой да не ми кихне в лицето?
И вие твърдите, че това не е малоумно?
И пак ви казвам - в споровете не се ражда истината... казала съм какво се ражда в него, сега добавям - след всеки спор, опонентите са с още по-втвърдена първоначална позиция!
Лека!
Ми не така, де. Идеше реч за съвсем друго. Да отидеш болен на работа срещу да нарушиш карантина, за да помогнеш на болен близък. Нерде ваксини, МОЛа и Лидл. С бустер или без, ако има опасност за близък, дете, ще трепериш и още как. И да страхувам се, някой безотговрник, защото така си е решил, да не ми кихне в лицето или върху детето. Можете спокойно да ме наречете паникьорка, но аз знам какво е в булгаристан болница, даже частна и ще направя всичко, което зависи от мен, да не стигна до там.

Мисте, нашия ЛЛ не спира да преглежда. Когато го видях последно, беше доста прегърбен и смачкан. Каза, че едва издържа и прокле Стойчовите ковид зони на хартия.

# 3 422
  • Пловдив
Сиросче, може...има останал някой. Нашта не е от тях.

# 3 423
Аз мога да кажа само по въпроса, че когато видиш как 28 годишен, млад, здрав, прав, спортист и невероятен човек умира от "безобидното грипче", бавно и мъчително, малко ти идва акъла в главата, ама на някои и тогава не им идва.
На мнението съм, че всеки има право да умре, както сам избере, аз се грижа за себе си и за човека до мен, както мога. И ако трябва да си набия и 10 бустера, за да не стигна до българска болница насред Ковид вълна, ще си ги набия.
Сори, няма повече по въпроса, обещавам Simple Smile

Дайте идеи с какво да заместя цигарите, че вече по 4 зрънчо на вечер ям, ще стана сто кила скоро.

# 3 424
Ваичка, а така. Браво! Няма да се даваш на тия гадове.
Краставица на пръчици?

# 3 425
  • Пловдив
Оих, Ваичка...далеч си от реалността. Сори, ама е така.

П.п това по повод първата част от поста ти.

Последна редакция: пн, 24 яну 2022, 20:57 от mystic woman

# 3 426
  • София
Аз май съм съгласна с Карамела, че до едно мнение няма да стигнем.  Не и по този въпрос. Прекалено болезнен е.
Днес някои от неваксинираните колеги истерясаха при новината за Ковид в колектива. Добре, де, нали това ви е решението. Не е нещо ново, как да ги успокоя?

# 3 427
На мен ми е интересно как според вас трябва да процедираме. Не се заяждам, съвсем добронамерено питам. Водили сме подобни дискусии с приятели, за които мерките не действат и няма смисъл от тях. Но като попитам какво предлагат, настава тишина.

Ваичка, браво! Стискай зъби и продължавай.
Морков? Краставица?

# 3 428
  • Пловдив
А при нас ваксинираните и изкарали го за втори път, някои не леко, роптаеха срещу това, че са се наболи и файда йок.

# 3 429
Ваичка, яде ли ти се или търсиш занимание за ръцете?

Няма да стигнем до консенсус дори по тази тема.

# 3 430
Ули, и двете, ако може едновременно Grinning

# 3 431
Бърди, отговор няма да получиш и го казвам също добронамерено. Винаги мълчат по тоя въпрос, но всичко друго не става.

Отивам за чаша вино. Нещо се поизложих с вечерята. Наготвих и за комшиите.

# 3 432
  • France
Докато не стигнеш до болница, за мен го караш леко.

# 3 433
Ули, и двете, ако може едновременно Grinning

Joy семки? Обичаш ли?

Сиросче, съседите с миризмата ли ще ги храниш не разбрах или спретна голямо количество?

Аз направих пиле с ориз и си мислех, че ще остане за обяд поне, ама нещо пак без кръчмаря си направих сметката...пфффг

# 3 434
И ако трябва да си набия и 10 бустера, за да не стигна до българска болница насред Ковид вълна, ще си ги набия.

Ако си си набила десет бустери и те пазят от болницата, тогава от какво те е страх?

Общи условия

Активация на акаунт