? Въпроси всякакви ? (2022 г.)

• 551 728
  • 14 736
  •   1
Отговори
# 14 205
Много сложно са го измислили. Ето, че дори на софиянци не им е съвсем ясно, а какво остава за гостите на града....идва турист и се чуди?

# 14 206
Интересува ме картите с билети за 10 пътувания дали ще ги има, а не хартиените талони. На сайта така замотано е написано, че не съм сигурна.
Старите карти ще отпаднат. Вчера си издадох нова за 3лв, която ще важи от Нова година. 10 пътувания ще можеш да зареждаш/ за метрото/, но няма да са ти 12лв, а 16

# 14 207
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
да. с десетте талончета имаше и такъв вариант.

тете, не е чак толкова сложно. сложното идва от това, че се прави сравнеие с какво е било и ка сега е по-лошо.
иначе човек чете и се оправя - за всяка държава важи.

мен лично ме дразни това, че с една карта можеш да купиш само един билет. значи ако си с две деца трябва да имаш три сметки и три карти. Sad

оправдават го с "натрупването" и 4 лева макс за всички пътувания през деня.

Интересува ме картите с билети за 10 пътувания дали ще ги има, а не хартиените талони. На сайта така замотано е написано, че не съм сигурна.
Старите карти ще отпаднат. Вчера си издадох нова за 3лв, която ще важи от Нова година. 10 пътувания ще можеш да зареждаш/ за метрото/, но няма да са ти 12лв, а 16

сигурно ли е?
защото тук друго пише.
https://www.sofiatraffic.bg/bg/common/1410/

Последна редакция: пн, 19 дек 2022, 09:59 от st. Dobri

# 14 208
  • София
Много сложно са го измислили. Ето, че дори на софиянци не им е съвсем ясно, а какво остава за гостите на града....идва турист и се чуди?
Съвсем не е сложно, напротив.
Възможността да платиш всичко на момента с банкова карта, е нещо което в много по-развити туристически държави липсва.

# 14 209
Дано и децата им да си имат карти...че ние като не сме развити, и моето 11 годишно няма все още.

# 14 210
  • София
Децата не само карти, а  и пари в картата трябва да имат.
Или родителя да се разхожда с 3 карти.
Пак да предупредя - вижте си картите. С моите/дебитна и кредитна/ на Юробанк Пощенска банка билет посмъртно не може да се купи в  СГТ. А в германски купувам за 3 души.
От банката не могат да обяснят защо така се случва.

# 14 211
По темата и дискусията тук и аз се обърках.
Но на сайта много прилично изглеждат обясненията...

https://www.sofiatraffic.bg/bg/common/1397/novi-prevozni-dokumenti

# 14 212
аиша, и аз бях така лятото. само с картата на пощенска имае проблем.
СГТ твърди, че е от банката, банката обвинява СГТ.

за редовно пътуващи деца има ученически карти и са с преференциална цена. Sad за съжаление не са месечни, както досега, а направо годишна Sad

# 14 213
Здравейте!
Къде в София мога да намеря био портокали?

# 14 214
услугата PayAsYouGo - за да платя с карта, пише че това трябва да имам. То какво е? Ап ли...

За децата има карти за пътуване в ГТ, да, но не всички деца живеят и пребивават постоянно в София, някои идват за ден в годината, пластика за какво им е?

Скрит текст:
Водила съм сина ми в София на лекар, искаше да се вози много на трамвай, тролей, и метро....е, развозих го на всичките с едно билеткче от 4 лева /т.нар.дневна карта хартиена/. Сега това няма как да стане, не и на тази цена.

# 14 215
кръстили са плащането с банковата карта така.

пак можеш за 4 лева, но трябва да имаш две карти - една за теб, една за него.

# 14 216
Или да купиш онлайн 2 карти през 2 акаунта в mpass.

# 14 217
кой питаше за билет по 1,20?
Wink има и билети по 0,51лв. на пътуване, ако пътуваш всеки ден само по два пъти.
ако пътуваш повече излиза още по-евтино Wink

# 14 218
Въпросът беше за тези които инцидентно пътуват с до две превозни средства на ден. На тях сега ще им е по-скъпо.
И аз имах период, в който един талон за 10 пътувания го ползвах за месец ...

# 14 219
да, ще дават по 3,20, вместо по 2,40.
инцидентно.
по 1-2 пъти в месеца, може би. Sad

някой зне ли кои са работните дни от 25 декември до 5 януари?
интересува ме основно НОИ Sad

Общи условия

Активация на акаунт