? Въпроси всякакви ? (2022 г.)

• 561 277
  • 14 736
  •   2
Отговори
# 7 965
  • Далечният изток
Точно така.
Нотариусът иска актуални документи. Поне 10 пъти го написахме само в тази тема...

# 7 966
Иди им го обясни. Казаха не по-старо от 6 месеца. Моето последно беше от 3 години, но си е актуално. Не можело с него.

# 7 967
  • Далечният изток
Ами като се влезе в сайта на някоя община, съвсем случайна, при списъка на услугите, ето какво пише за Удостоверението за наследници:
Срок на валидност: До промяна в реда на наследниците; друг, определен от изискващата институция
Нотариусът изисква да си го извадил вчера. Точка.

В сайтовете на някои общини действително стои като срок 6 месеца, но това не е вярно.

# 7 968
  • Козлодуй
Има ли срок за прехвърляне на партида от починалото лице? Конкретно за електрохолд питам.
Сигурно, обаче ние си купихме апартамент преди 23 години и тока специално, все още е на името на стария собственик. 😊 Когато Електроснабдяване стана ЧЕЗ, попълвахме едни бланки на кого на името да се води партидата и три пъти писах, три пъти не го промениха! Сега са вече са пък Електрохолд, не ми се разправя да ходя на майната си да сменям партида. Плащам ли си в срок - плащам. Дреме им на чие име е.
Ние бяхме с брат ми в офис на електрохолд да прехвърлим партидата но стигнахме там в 16:30 а те в 17:00 затварят - чакахме, чакахме и ни изгониха не ни дойде ред на номерчето, а и двамата не живеем в София и сега въпроса ми е тъй като нищо не може да се води на мъртъв човек възможно ли е да се прехвърли партидата автоматично или пак ще трябва да пътуваме и да си губим времето с тия бюрокращини?

# 7 969
Не може автоматично, бюрократщината царува навсякъде. Системата казва "не"... 😁
https://www.vbox7.com/play:fcd7a314

# 7 970
  • Буркина Фасо
Ние бяхме с брат ми в офис на електрохолд да прехвърлим партидата но стигнахме там в 16:30 а те в 17:00 затварят - чакахме, чакахме и ни изгониха не ни дойде ред на номерчето, а и двамата не живеем в София и сега въпроса ми е тъй като нищо не може да се води на мъртъв човек възможно ли е да се прехвърли партидата автоматично или пак ще трябва да пътуваме и да си губим времето с тия бюрокращини?
как да не може ??? - комшията го няма от +20 год. и все още получаваше писма от ЧЕЗ. от новоприемника не знам продължават ли традицията Smiley
какво означава да се прехвърля автоматично партидата ? - на чие име ?

# 7 971
  • Далечният изток
Всяко настъпило обстоятелство се заявява. Автоматично не може. Енергото няма как да имат достъп до подобни данни като починали например.

# 7 972
  • у дома...
Ами като се влезе в сайта на някоя община, съвсем случайна, при списъка на услугите, ето какво пише за Удостоверението за наследници:
Срок на валидност: До промяна в реда на наследниците; друг, определен от изискващата институция
Нотариусът изисква да си го извадил вчера. Точка.

В сайтовете на някои общини действително стои като срок 6 месеца, но това не е вярно.
Факт е, обаче, че при проверка на Сметната палата ни е правена забележка да не приемаме декларации от граждани с удостоверение за наследници, по-старо от 6 месеца, независимо, че е актуално.

# 7 973
  • Далечният изток
Кои сте вие?! Община?
Ами няма такъв срок, за 105 път го пиша...

# 7 974
Може ли да ми препоръчате читаво приложение за записване на разговори? Искам да записвам конкретни разговори и то без да се уведомява другата страна. Имам вградено, но то на глас казва, че записът на разговорът започва/свършва.

# 7 975
Може ли да ми препоръчате читаво приложение за записване на разговори? Искам да записвам конкретни разговори и то без да се уведомява другата страна. Имам вградено, но то на глас казва, че записът на разговорът започва/свършва.
Аз съм с Cube ACR и съм много доволна.

# 7 976
  • София
Аз съм с Cube ACR и съм много доволна.
+1
Има избор кои разговори да се записват автоматично, вкл. всички непознати номера.
Супер записи.  По всяко време можеш да започнеш да записваш текущ разговор. Другата страна е в пълно неведение.

# 7 977
Татко е починал преди 15 г. Токът още се види на неговото име, а парното прехвърлих на мое име преди година. Много мразя да ходя по институции.

# 7 978
  • Sofia
Извинявам се за тъпия въпрос,но ми е много важно... Приятеля ми беше на рожден ден преди 2 дни и са пили много ледени коктейли, явно се е простудил и от вчера кашля брутално и има хрема, а в четвъртък летим за Италия,има ли начин с нещо да му премине и могат ли да ни върнат,ако се усъмнят в нас?

# 7 979
  • пустинята Гоби
Не кашля от коктейла твоят човек, за другото нямам идея.

Пред ЖП гара София има и платен паркинг 24/7, където срещу заплащане може да се остави кола по-дълго време. Иначе е Зелена зона, да, както беше отговорено по-горе.

Последна редакция: вт, 02 авг 2022, 23:30 от 🌹 Mimi Rose 🌹

Общи условия

Активация на акаунт