? Въпроси всякакви ? (2022 г.)

• 552 173
  • 14 736
  •   1
Отговори
# 14 160
Много магазини са така  не само Декатлон - H&M, ikea, LCWIKKI и т.н.
Онлайн платформите им, и реалните магазини, често са различни търговци.

Вариант е да се ползва еконт с услугата купи за мен, когато нещо е налично само в реален магазин.

Или приятел.

Само в айко са ми поемали ангажимент да ми пратят мебел по куриер, нещото не бе налично за онлайн продажба в сайта. Свързах се и управител каза че може те да ми го пратят. Но беше жест мисля при тях.

# 14 161
Тета, не знаех за тази услуга на Еконт. Много полезно инфо! Благодаря Hug

# 14 162
Да знаете физически магазин, където продават фигурки Funko Pop? Че нещо се замотах и онлайн няма да стигне навреме.

# 14 163
  • София
Имам въпрос за  градския транспорт в София. От януари 2023 прочетох, че отпадат хартиените еднократни билети, това означава ли, че за да мога еднократно да използвам градски транспорт е необходима пластика от ГТ или съответно банкова карта? И отпадат ли хартиените еднодневни карти (логично е, щом премахват билетите и тях да махнат, но да питам) и съответно същия въпрос - ще може ли пластика от ГТ да се зарежда с такава или ще може само с банкова карта. Питането ми е за човек, който все още работи, рядко използва ГТ, но категорично отказва разплащане по различен начин освен в брой.

Последна редакция: сб, 17 дек 2022, 23:06 от gg__

# 14 164
  • София
Имам въпрос за  градския транспорт в София. От януари 2023 прочетох, че отпадат хартиените еднократни билети, това означава ли, че за да мога еднократно да използвам градски транспорт е необходима пластика от ГТ или съответно банкова карта? И отпадат ли хартиените еднодневни карти (логично е, щом премахват билетите и тях да махнат, но да питам) и съответно същия въпрос - ще може ли пластика от ГТ да се зарежда с такава или ще може само с банкова карта. Питането ми е за човек, който все още работи, рядко използва ГТ, но категорично отказва разплащане по различен начин освен в брой.
Хартиени билети ще продават шофьорите - 2 лева, с отпечатани дата и час. Важат само за това превозно средство.
Иначе - пластика от ГТ или банкова карта, да.
Хартиената дневна карта отпада.
Когато маркираш повече от два електронни билета 30+ с една и съща банкова карта в рамките на деня, цената за деня ще е 4 лева, независимо колко още пъти се пътува.
Картата се маркира винаги, при всяко качване, независимо че сумата за дневна карта вече е била достигната. Няма да таксува повече, но и немаркирана е невалидна.

# 14 165
  • BG-DE
Леле това за хартиените билети сега го чувам 🙄 Ами за метрото как седят нещата? Някаква опция за онлайн покупка на билет/карта има ли? А ако се качи контрола как проверява ако си взел билет с карта?

# 14 166
  • София
Леле това за хартиените билети сега го чувам 🙄 Ами за метрото как седят нещата? Някаква опция за онлайн покупка на билет/карта има ли?
Доколкото разбрах, но не съм 100% сигурен, хартиените билети само за метрото ще останат.

# 14 167
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Леле това за хартиените билети сега го чувам 🙄 Ами за метрото как седят нещата? Някаква опция за онлайн покупка на билет/карта има ли? А ако се качи контрола как проверява ако си взел билет с карта?

слагаш картата на апарата за самотаксуване и си плащаш.
при проверка слагаш картата на машинката на контрольора и там излиза, че си платила.
лошото е, че с една карта можеш да платиш само един билет. ако си с дете ще трябва да имаш втора карта.
в Румъния е измислено по-добре - задаваш втори/трети билет и плащаш за всички.

# 14 168
  • София
Здравейте, имам въпрос към софиянци - дали знаете да работи днес магазин, в който продават кутии и опаковки?

# 14 169
  • София
Здравейте, имам въпрос към софиянци - дали знаете да работи днес магазин, в който продават кутии и опаковки?

По моловете е пълно. Вчера ходих в Мол София и в Люлинския, имаше и на двете места.

# 14 170
  • На брега на реката
В моловете със сигурност! За Парадайс - на нулевото ниво има магазинче  за опаковки, кутии и картички!

# 14 171
Опаковки продават и правят във всеки цветарски магазин. За кутии съм виждала в някои, но по-малки.
А коледна опаковъчна партия има във всеки хипермаркет в момента.

# 14 172
  • София
Не уточних, че търся съвсем обикновени кутии от велпапе, да не са шарени. И такива ли има?

# 14 173
  • Буркина Фасо

https://dariknews.bg/regioni/sofiia/prieha-nova-tarifna-politika … -v-sofiia-2318761

https://dariknews.bg/regioni/sofiia/ot-1-ianuari-spira-prodazhba … transport-2333883

# 14 174
Не уточних, че търся съвсем обикновени кутии от велпапе, да не са шарени. И такива ли има?

Икеа, pepco....

Общи условия

Активация на акаунт