? Въпроси всякакви ? (2022 г.)

• 551 678
  • 14 736
  •   1
Отговори
# 14 250
  • София
Всъщност кое излиза най-изгодно за градския транспорт, ако човек пътува два пъти на ден/ отиване и връщане/, и ползва само един транспорт и в двете посоки?
Месечна карта, билетчета, тримесечна, годишна карта?

Някой правил ли е изчисления в тая посока?

# 14 251
Мисля, че годишната карта. Тя е 365 лв. - работните дни не знам колко са, но примерно 250 . Ако всеки ден трябва да купуваш по 2 билета са 3.20 лв. на ден.т.е за 250 работни дни/ условно / са 800 лв.
А и предимството на картата е ,че можеш да слизаш и да се качваш на каквото искаш. С нея пътуваш и в почивните дни.

# 14 252
  • София
Всъщност кое излиза най-изгодно за градския транспорт, ако човек пътува два пъти на ден/ отиване и връщане/, и ползва само един транспорт и в двете посоки?
Месечна карта, билетчета, тримесечна, годишна карта?

Някой правил ли е изчисления в тая посока?
Най-евтина е годишната, после е месечната и най-скъпо с единични билети.
Тримесечните отпадат.

# 14 253
  • Sofia
Момичета помагайте - къде в София мога да намеря качествени зимни суитчъри с цип и качулка? Не търся марки, а сега по празниците на много места има залежали стоки или няма наличности. Идеи?

# 14 254
веси, не виждам информация за ученически месечни карти след нова година. само за годишни
https://www.sofiatraffic.bg/bg/common/1397/novi-prevozni-dokumenti
За учениците след НГ ще има месечен абонамент за всички линии 20лв

# 14 255
Не съм изпадала в дълбоки размисли по темата, и само броени пъти съм си купувала билет с дебитна карта, но и на мен ми е странна проверката с ново чекиране на картата. По чужбина много не съм ходила с транспорт, но в Холандия пътувах с градски, купих билети с карта, но ми издадоха документ, и там няма такива истории с контрольори като цяло, и също можеш да си купиш билет на автомат, който пак ти вади бележка. Иначе дебитната ми карта от години седи в RFID протектор в портмонето, още откакто сложиха суми без изискване на ПИН. Като цяло не вярвам, че контрольори ще тръгнат да дърпат суми, но решението е измислено тъпо според мен. Да го направят както преди с бележка от монетника за билети в тролея, или ако толкова искат да са дигитални, плащаш с телефона и да пратят съобщение или да ти се изпише на приложението, както лидъл плюс примерно електронните касови бележки.

# 14 256
# 14 257
  • BG-DE
За мен е пълно безумие да проверяват банков документ за платено пътуване, въпрос на време е да се измислят злоупотреби. Живея в Германия и тук никъде не съм срещала подобна щуротия, имаш опция да си купиш хартиен или онлайн билет. Според мен пак някой е взел пари за поредна идиотска държавна/общинска поръчка.😡

# 14 258
  • пустинята Гоби
Едва ли тук са измислили подобно плащане, доста е удобно.

На моя ученик купувам семейна карта (възрастен и дете), цената общо е 60 лева (за всички линии).

# 14 259
  • BG-DE
За карта ОК но проверка на кредитна/дебитна карта от контрольор? Ще ми е интересно да науча къде по света някой се е сблъскал с подобна идиотщина 😊

# 14 260
За карта ОК но проверка на кредитна/дебитна карта от контрольор? Ще ми е интересно да науча къде по света някой се е сблъскал с подобна идиотщина 😊

Преди няколко месеца в Лондон плащах за метро с дебитната карта. Не се издава хартиен носител. Не съм случвала на проверка от контрола, но какво друго, освен банковата карта може да провери?

# 14 261
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
и в метрото в Румъния нямахме нищо на хартия.
и има възможност да се плати за повече от един човек с една карта.
не са ни проверявали, не знам как освен с контрола на картата може да стане.

# 14 262
  • София
Преди 2 века по време на индустриалната революция в Англия, една лейди била сред гостите за първото влаково пътуване с малък парен локомотив.
Ужасена лейдито викала : Няма да тръгне, няма да тръгне! Той, обаче тръгнал, а тя продължила : Няма да спре, няма да спре!

Та, така .... Парите щели да им изтеглят, идиотщина било, никъде го нямало... Глупости!

# 14 263
Наистина могат да изтеглят,(откраднат) парите... Отдавна го правят от банкомати със скримиращи устройства... Кражбите и крадците стават по-модерни...

# 14 264
Преди няколко години помня, че си купувах билети за метрото през едно приложение, Tickey или нещо подобно. Та то издаваше виртуален билет на телефона, който показваш на контролата. Беше супер удобно, но май не работи в наземния транспорт за съжаление. Такова нещо да направят от софийски транспорт няма да е лошо.

Общи условия

Активация на акаунт