? Въпроси всякакви ? (2022 г.)

• 551 518
  • 14 736
  •   1
Отговори
# 14 325
  • София
Скрит текст:
Странен е е този турски десерт с пилешко.
Не съм сигурна дали бих го пробвала 🤔
Сладкото от малки патладжани май също е турски специалитет.

Гледах по тв “В кухнята на баба”,една г-жа приготви торта с 4,5кг.захар 😳
Flushed

# 14 326
  • Пловдив
Спещу гъбичики по ноктите посещение при подолог и спазване на това, което препоръчва в конкретния случай.

# 14 327
  • Sofia
Скрит текст:
Странен е е този турски десерт с пилешко.
Не съм сигурна дали бих го пробвала 🤔
Сладкото от малки патладжани май също е турски специалитет.

Гледах по тв “В кухнята на баба”,една г-жа приготви торта с 4,5кг.захар 😳
Flushed
Объркала съм темите 🤭🙄🤣

# 14 328
В община, в която имам имот, искам да подам декларация по чл. 71, т.1 от Закона за местни данъци и такси, за следващата календарна година. Не ми е проблем свалянето на образеца от Лех. Но на сайта им се мъдри само образец, със срок за подаване 30.11.… по някаква тяхна си наредба, за общината конкретно. Тя не е ли подзаконов акт, като променения срок в закона, има по-голяма тежест (31.12. на текущата година, за следващата). Какво ще ме посъветвате, да подам ли? Имотът е от години необитаем. А таксата смет доста сериозна.

# 14 329
  • Бургас
Дните от карантина поради Ковид влизат ли в онези 40, на които имам право?

# 14 330
Пускай, Кло. Някои общини не са в час..скоро нали пита някой и рових тогава. Някъде им напиши члена от закона ако  искаш...

# 14 331
Едно пълномощно ми направиха, т.е мен ме упълномощиха, но още със старата ми лична карта. Сега съм с преиздадена карта, не планирах, но ми направиха забележка, че е чупната... валидно ли е още пълномощното?

# 14 332
За мен да. Има ЕГН в него, могат да те идентифицират.

# 14 333
Дните от карантина поради Ковид влизат ли в онези 40, на които имам право?
Скоро Тета беше пуснала новите разпоредби за болничните.Карантината не влиза в тези 40 дни.

# 14 334
Моля Ви за препоръка за денонощен зъболекар в София. Доста е спешно. Благодаря!!!

# 14 335
  • София
Моля Ви за препоръка за денонощен зъболекар в София. Доста е спешно. Благодаря!!!
На Гурко съвсем близо до кръстовището с Васил Левски - на 20 метра от светофара.

# 14 336
  • София
Според мен проблем е за тези хора, които искат да знаят всяка стотинка къде им отива, защото пътуват само с ГТ и сменят по няколко превозни средства всеки ден. Аз като се качвам три пъти в месеца в една посока, ми е все тая дали ще платя 1,60 или 2 лв. Удобно ми е да плащам с телефон или дебитна карта. Едно време и електричеството като са измислили, е имало хора, които са смятали, че това ще доведе човечеството до крах. Имам колеги, по млади от мен, с инженерни специалности, те на заплата отиват в банката и си теглят цялата заплата. Нищо не плащат с карта, никъде не ползват интернет банкеране! Нямам обяснение за такова поведение. В 21 век сме. Аз пари в брой рядко имам. Понякога нямам дори стотинки за кафе машината в работата.

Не разбрах с какво онези, които си теглят цялата заплата в кеш заслужиха това мнение. Като искат да я теглят и да имат пари в брой, тяхна си работа! Мен не ме бърка, а теб?

# 14 337
Аз пък съм на мнение, че тези които си теглят цялата заплата и не ползват банкиране и онлайн плащане, много по-малко знаят къде им отиват парите.
Та не виждам никакъв плюс в това.
И моите колеги са такива.
Чакат смс, да си видят заплатата. Не им минава през ума да си направят банкиране. Така най-малко ще си проследяват парите.

# 14 338
Сложих да се вари боб за пълени чушки за събота. Да не съм подранила твърде много? Smiley

# 14 339
Хахах, и мен вече ме хваща саклета и се подготвям от рано с пазара, вчера се бях засилила да накисвам сушените чушки, но до събота дали няма да се развалят... и се запрях малко.

За пълномощното пак да попитам, понеже пише ЕГН да, но и номер на лична карта, издадена еди-кога си и тн, затова се зачудих дали ще е проблем нова лична карта...

Общи условия

Активация на акаунт