? Въпроси всякакви ? (2022 г.)

• 551 569
  • 14 736
  •   1
Отговори
# 14 280
Според мен проблем е за тези хора, които искат да знаят всяка стотинка къде им отива, защото пътуват само с ГТ и сменят по няколко превозни средства всеки ден. Аз като се качвам три пъти в месеца в една посока, ми е все тая дали ще платя 1,60 или 2 лв. Удобно ми е да плащам с телефон или дебитна карта. Едно време и електричеството като са измислили, е имало хора, които са смятали, че това ще доведе човечеството до крах. Имам колеги, по млади от мен, с инженерни специалности, те на заплата отиват в банката и си теглят цялата заплата. Нищо не плащат с карта, никъде не ползват интернет банкеране! Нямам обяснение за такова поведение. В 21 век сме. Аз пари в брой рядко имам. Понякога нямам дори стотинки за кафе машината в работата.

# 14 281
  Когато е добре подредена и предварително измислена една система, мърморенето по форуми и недоволството на гражданите се минимализира. Първо се създава инфраструктурата и системата, после са изискванията към гражданите. Подреденост, последователност.
Мда... В Пловдив имаме от години измислена и изградена система за таксуване в градския транспорт за милиони (22 до момента и се чакат още 10тина да й вкарат, че уж да тръгне). Още не е заработила и за ден, даже вече доволно се потроши (въпреки че всяга година уж рестартират и нещо наливат отгоре, че да стартира най-накрая). Обаче още работят само кондукторите по автоусите Simple Smile Simple Smile Голяма последователност, голяма подреденост Simple Smile

# 14 282
Много по-удобно ми звучи да има пластика, която се зарежда с определена сума/брой пътувания и можеш да ги ползваш, когато поискаш. А не да ме задължават всеки път да плащам билета си 1.60 единствено и само с дебитна карта.

# 14 283
  • Ланкър, планините Овнерог
Зачекнали сте болна за мен тема. Вкараха нещо сигурно полезно, но махат друго, работещо. Пътувам само с метро и до момента опциите ми бяха или карта само за метрото, или зареждам за 10 пътувания. Е, сега след НГ нито едното не ми оставят. В редките случаи, когато ползвам друг транспорт, действам с картата - много е удобно.
Понеже зареждам и ученическата карта на щерка ми, има ли (ще го има ли след НГ) го още това моя карта+нейната=60лв?

# 14 284
Bradley Cooper, благодаря, не знаех

# 14 285
От софийският транспорт да се самосезират и да си направят тема в БГ-МАММА, за да запознаят гражданите с новостите. 😊

# 14 286
  • Сф
Някой може ли да сподели компания за наемане на коли в Сф. И какви цени да очаквам. Трябва ми за празниците , 4,5 дни. Изобщо не съм запозната с услугата, та моля за помощ. Ще се кара основно София, Боровец , най - много и до Пловдив да стигнем. Не че има значение вероятно, но да си кажа Simple Smile Благодаря ви!

# 14 287
Много по-удобно ми звучи да има пластика, която се зарежда с определена сума/брой пътувания и можеш да ги ползваш, когато поискаш. А не да ме задължават всеки път да плащам билета си 1.60 единствено и само с дебитна карта.
Във Варна от миналата година сме така. Даже, ако си вземеш такава карта, билетът ти е 1 лв, а не 1.60. И при нас имаше недоволни, но като чета какви схеми на ползване и хаос се вихрят с ГТ в Сф, направо сме ударили джакпота в това отношение.

Последна редакция: вт, 20 дек 2022, 15:26 от Reddish Brown

# 14 288
  • UK
Вчера влезнах на сайта на ЦГМ и видях че има опция за карта която да се зарежда онлайн или на гише с какъвто вариант искаш. Може да я заредиш и с определена сума;  да си плащаш билетчета всеки път когато се качиш на автобус или друг транспорт.
Има вариант да си направиш акаунт и там да регистрираш Виза или Мастъркард да ти е карта за пътуване и може да следиш къде и за колко си пътувал.

# 14 289
  • Сф
Някой може ли да сподели компания за наемане на коли в Сф. И какви цени да очаквам. Трябва ми за празниците , 4,5 дни. Изобщо не съм запозната с услугата, та моля за помощ. Ще се кара основно София, Боровец , най - много и до Пловдив да стигнем. Не че има значение вероятно, но да си кажа Simple Smile Благодаря ви!

Вижте електромобили Spark. Вчера ми се мерна, че имат -30% за едноседмичен наем.
Недостатък е, че ти трябва електро станция наблизо за зареждане.

# 14 290
  • София
По въпроса с новостите след НГ в ЦГМ - голямата "заслуга" на Бонев е да махнат картите за 1 линия. Сега те принуждават да вземеш карта за цялата мрежа. Ако е за 1 година - е 1 лв. на ден, но иначе 50 лв. месечно. Повече от двойно поскъпване. А иначе се загрижил за хората до 26 години, ... И без това имам чувството, че по-големите ученици дори и евтините карти не си плащат.

Последна редакция: вт, 20 дек 2022, 14:38 от Cuckoo

# 14 291
Аз изобщо не мога да разбера какво им пречат тези карти и защо да няма повече видове. Не знам какъв аргумент са измислили да махнат картата за една линия, не съм следила, но аз в много случаи се придвижвам именно с една линия + пеш.

# 14 292
Някой знае ли какво  е станало и защо Цариградско шосе е затапено в посока център?

# 14 293
Препоръчайте ми, моля, ефективно лекарство срещу гъбички по ноктите на краката. Трябва да купя за роднина, но разнообразието е прекалено голямо 🙄

# 14 294
  • София
Някой знае ли каква е процедурата по възстановяване на надвнесени здравни осигуровки?

Оказа се, че за няколко месеца осигуровките са дължими от друг източник- НОИ, а не от самия човек, а вече са платени с лични средства.

Общи условия

Активация на акаунт