Парфюмни размисли и страсти - 268 януари 2022

• 64 688
  • 682
  •   1
Отговори
# 75
GrinningBoMarina, аз само като ориентир за това, какъв тип е кожената нотка го написах - иначе е далеч от тях.

# 76
Момичета, знам, че много сте коментирали Амуажите, но все пак искам да попитам нещо. Аз пробвах за първи път един от тях, от любопитство поръчах мостричка. Точно този не е съвсем моето нещо, първата ми асоциация беше - точно като парфюма на баба, усещам само амбра Blush но след няколко минути се промени и ми хареса. Прави ми впечатление, че е много-много траен и става все по-хубав до вечерта. Искам да пробвам някой друг, но не знам как да се ориентирам, а нямам наблизо парфюмерия да ги мириша. Пирамидите по принцип не ми помагат особено, даже ако чета пирамидата на любимите си парфюми, вероятно не бих посегнала към тях  Grinning
Та на въпроса ми - как да се ориентирам, или бихте ми препоръчали някой лесен за харесване амуаж?
Ето този пробвах, с изключение на амбрата в началото, много ми хареса.
https://www.fragrantica.de/Parfum/Amouage/Jubilation-25-2367.html
Ама ти наистина си улучила парфюма на баба ти, звучи ретро да, но е много хубав.  Лесни за харесване са Сиел и Онор, белоцветни, меки аромати. Има и други, по-нови, за които отзивите са добри, но не съм ги тествала. Един от трудните парфюми за мен е Интерлюд, а Съншайн като възприятия отива в двете крайности - много харесван и тотално отричан.

# 77
Аз от Amouage харесвам Dia и Sunshine Two Hearts

# 78
За много години, парфюмни момичета и момчета! Аз се заредих с хубави емоции на празниците и нямах нужда да подклаждам обсесията с парфюмите. Ще се опитам този месец да не купувам нищо. За новата година бях заложила на Santal Royal. Това беше откритието ми за 2021 година и май ми е най-любимият парфюм в момента.

# 79
  • София
За много години, парфюмни другарчета, бъдете здрави и парфюмно вдъхновени Flowers Hibiscus

Новата година я посрещнах с любими хора и L'Instant, а почти веднага след това се юрнахме по баирите и там вече парфюмът е последното, за което мисля Simple Smile

Днес, като за първи работен ден, Lattafa Maahir (отдавна не бях носила нищо в тази посока, та сега съм се размазала в облака му - добре, че съм сама в стаята Bowtie )

Нищо не планирам за януари, нямам някакви безкрайно належащи парфюмни желания. Истината е, че това което имам в момента (под формата на бутилки, минита и проби) е толкова разностранно, че задоволява общо взето всякакви прищявки Wink

# 80
Благодаря за темата Flowers Tulip

И аз нямам парфюмни планове за януари, радвам се на сравнително нови/стари неща -  в момента се топя в пудрени и кремести облаци, ванилови и канелени бисквити и чат-пат някой модерен шипър, защото редувам Mon Precieux Nectar, Lira Xerjoff, Vanille Fatale TF и Izia La Nuit. Последният успешно ми замени мечтания Coco Noir, носи ми буквално същото усещане, без да е идентичен. Трайността му е като всичко на Sisley - безкрайна.

Прочетох, че Italica Xerjoff e спечелил потребителската любов за най-добър нишов аромат във fragrantica и се зачудих защо не успя да ме впечатли. Придобих го за кратко, но амбровата нотка доста ми тежеше, а не е като да не толерирам сладки гурмета. Бързо го размених за любимата Lira, но в бъдещ момент ще го пробвам пак, човек никога не знае ...

Ето цялата класация, има интересни и неочаквани фаворити на места:
https://www.fragrantica.com/news/FRAGRANTICA-Readers-Choice-AWAR … S-2021-15961.html

Последна редакция: вт, 04 яну 2022, 11:39 от Анонимен

# 81
Някой може ли с няколко думи да ми опише как мирише Bentley for Men Bentley и има ли реални прилики с някой популярен парфюм.

# 82
  • Бургас
Благодаря за поредната невероятна тема, слънце, супер си.KissTwo HeartsHeartbeatHeartpulse За много години парфюмни приятели, бъдете здрави! Желая една по- добра година на всички.Не мисля , че има лесен Амуаж  всички трябва да се тестват, един от най- любимите ми е Онър, без конкуренция!:gift_heart: Планирам да си подаря Van cleef & arpels Neroli Amara

Последна редакция: вт, 04 яну 2022, 13:55 от Bright Crystal

# 83
За много години и от мен! За мен тази година беше най-кошмарната в живота ми. В последния ден изпратих мой любим човек завинаги. Радвам се, че в този период не взех прафюм със себе си, защото иначе щях да го изхвърля и да не мога да нося нищо подобно повече. Все още не мога да посегна към парфюм. Ще изчакам болката да се смири.
Съжалявам за депресията, която внасям в темата, но ето… колко много държа на парфюмите ми в най-тежките моменти.
Бъдете много здрави!

# 84
  • София
Здравейте,
Аз съм нова в тези теми. Естествено обожавам ароматите! По-принцип се занимавам с аромотерапия и етерични масла (Правя си козметики,сапуни и др). От известните парфюми цял живот си ползвам DUNE. От време навреме влизам в някоя парфюмерия да пробвам някой аромат, но много трудно харесвам. Тази година сигурно е голямо изключение, защото си взех Ange ou Démon. И сега се заразявам тук да ходя да пробвам препоръчаните парфюми.
Имам много силно обоняние и някои аромати  направо ме повалят.
Ще се радвам да научавам повече...

# 85
Я вижте какво се задава:

Пирамидата, за мен лично, изглежда интригуващо:

Top Notes
Peony
Pear

Heart Notes
Jasminum auriculatum absolute
Turkish rose absolute

Base Notes
Chestnut cream

До момента не е имало Задик с роза и много се надявам да са го пипнали добре. А роза с кестенов крем ... още от сега ми се прииска да го пробвам.Yum

P.S.: Ще има и нов мъжки, разбира се. Но не ми изглежда нещо уау ..

И един доста интересен BDK - Ambre Safrano:

Top Notes
Saffron
Madagascan pepper
Plum

Heart Notes
Turkish rose absolute
Frankincense absolute
Black leather

Base Notes
French oak wood
New Caledonian sandalwood
Bourbon vanilla CO2

И тази лудница Heartpulse

Top Notes
Cardamom
Ginger
Bergamot

Heart Notes
Coffee
Cinnamon
Myrrh

Base Notes
Tonka bean
Vanilla
Tobacco absolute

Последна редакция: вт, 04 яну 2022, 17:06 от Jollie

# 86
Ехaaaa, не обичам роза, но всичко на марката е сладко и съответно ми допада, така че чакам с нетърпение .

# 87
  • Габрово
Какво бихте казали за
African Leather – Memo

Последна редакция: вт, 04 яну 2022, 18:03 от sesksta

# 88
African Leather на Memo за мен е класически мъжки парфюм, с една идея по-подправков и сладък в началото, като аромата напомня сладък боров мед, смоли нагряти на слънце и в един момент утихва и остава мъжката нотка, която я има в толкова много парфюми от 90-те

# 89
Аз нещо яко съм се бъгнала поне и аз усещам Африканската кожа като повече мъжки обаче в същото време ми стои чудесно и го чувствам супер комфортно и уютно.  Придобих сета с мострите и засега този ми е най-интересен от всички. Бих го нарекла секси аромат и го нося с удоволствие. Все повече се убеждавам че разносването и пробите са му майката.

Общи условия

Активация на акаунт