Парфюмни размисли и страсти - 268 януари 2022

• 65 210
  • 682
  •   1
Отговори
# 300
Някой познава ли akbariperfumes?
Излязоха ми в инста.. пише, че имат магазин в Парадайс. Повечето им неща са в концентрация extrait de parfum. Предполагам имитират, но все пак да попитам...

# 301
  • София
Нямах време да ги провам миналия месец, когато последно ходих до Парадайс. Намират се на щанда на Ajmal. Това е линията на Лора Акбари, която държи правата за внос и дистрибуция на Ajmal за България.

# 302
  • София
Jollie, magicjo - Благодаря за интересното инфо относно тези парфюми! Flowers Tulip Не знаех нищо до този момент и са ми много любопитни, особено като разгледах преди малко чудесно оформеният им сайт! Браво! Ще ги преслушам при първа възможност. Много ми харесват и бутилките им, и композициите, и цените също, което не е без значение.

Скрит текст:
Ре - супер! Дано ти хареса и ако ти се споделя, ще се радвам да кажеш как го намираш. Надявам се, че няма да е разочарование.....
Получих го още сутринта,но исках да го разнося и усетя добре.....много ми харесва,много,многооо Yellow Heart Наистина носи нещо от By the Fireplace, много напомня на него но е и  различен.Усещам повече пачули и по- малко карамел, сливата я усещам като череша ,но моя нос все още е повреден.Пръснах в 11 ч,все още си го надушвам и ми е много хубаво и гушливо. Поредния бюджете любимец......напоследък ми се носи точно и само такива аромати. За мен е унисекс с лееек мъжки уклон, направо ми лепна като ръкавичка Laughing
Deetron , благодаря Nature Sunny

Ре - Благодаря за споделените впечатления Gift Heart Много се радвам, че Ard Al Zaafaran Oud 24 Hours Majestic Gold и за теб е добра находка. Пожелавам ти скоро да се възстановиш напълно, и откриеш и другите му лица. Flowers Bouquet

Ще използвам случая, да споделя още една любопитна и прекрасна за мен арабска находка.
Става дума за Asdaaf Majd
Скрит текст:

Fragrance Notes:

Top Notes: Saffron, Cardamom, and Coriander, Spices,
Middle Notes:  Jasmine, Oud, and Leather Accords, Woody Notes
Base Notes: Tobacco, Amber, Patchouli, and Incense, Musk

Посочената пирамида е най-точната за мен и отговаря на истината. Как го усещам - невероятен, може би повече мъжки парфюм, който носи черти от Tom Ford Ombre Leather, Dsquared Wood He Rocky Mountain и Yves Saint Laurent La Nuit de l'Homme. Мисля, че горе-долу схващате посоката му: кожен, дървесен, леко опушен, с добавени меки подправки и стилно финално звучене.
Мога да Ви уверя, че Majd е перфектно полиран и миксиран така, че да поднесе ориента и по-мрачния си характер без никакви притеснения на западната публика. Много елегантен, много шик и секси, дълбок!  За мен, той излъчва и нотки на хладни виолетки, също и някакъв вид чай, което може и да е табака всъщност. Понякога ги бъркам тези нотки. Наистина, отлично смесен е, като не е копие на никой. Препратката към Ombre Leather я давам, само като ориентир какъв тип е кожата, защото знаем, че при ориента, кожата има доста лица.
Общо взето, ключовите думи, с които бих го описал са: хладен, дървесен, мистичен, кожен, леко опушен, с прекрасни дъхави подправки като кардамом, композиран в западен стил. Сега, като го вдишвам отново(специално го пръснах за това ми вклюване), усещам дори тънак намек за Dior Fahrenheit, без да е като него.

Парче за деня: Volen Sentir — "Neunivai" Cupid

Последна редакция: нд, 16 яну 2022, 14:04 от Deetron

# 303
И аз поръчах Ard Al Zaafaran Oud 24 Hours Majestic Gold. По описанията, които дадохте, Deetron и Ре, ми звучи като много мой, пък да видим.

# 304
И аз поръчах Ard Al Zaafaran Oud 24 Hours Majestic Gold. По описанията, които дадохте, Deetron и Ре, ми звучи като много мой, пък да видим.
Откъде ги поръчвате тия арабските? Този го намирам в емаг за около 30 лв, това ли е цената му по принцип? Не съм си купувала досега арабски никакви...

# 305
...Откъде ги поръчвате тия арабските? Този го намирам в емаг за около 30 лв, това ли е цената му по принцип? Не съм си купувала досега арабски никакви...
Точно от Емаг е моят!

# 306
...Откъде ги поръчвате тия арабските? Този го намирам в емаг за около 30 лв, това ли е цената му по принцип? Не съм си купувала досега арабски никакви...
Точно от Емаг е моят!
И моят е оттам. Всички Lattafa, които имам, също са оттам.

# 307
Здравейте момичета.Можете ли да препоръчате парфюм,който мирише на хубав крем за тяло.Нямам нито един такъв парфюм,а ми се иска поне един да пробвам.Напоследък насъбрах доста  парфюми с роза и сладникави разни и ми се искаше да пробвам нещо съвсем различно.

# 308
Здравейте момичета.Можете ли да препоръчате парфюм,който мирише на хубав крем за тяло.Нямам нито един такъв парфюм,а ми се иска поне един да пробвам.Напоследък насъбрах доста  парфюми с роза и сладникави разни и ми се искаше да пробвам нещо съвсем различно.
https://www.fragrantica.com/perfume/Marc-Jacobs/Perfect-Intense-68534.html

# 309

За мен Crystal Noir Versace мирише на крем, други, но вече спрени, които също много ми напомнят на крем са Gucci Envy и Dior Tendre Poison.
Нивеа също имат парфюм https://www.fragrantica.com/perfume/Nivea/Nivea-Eau-de-Toilette-32132.html
Jil Sander Sun направо си мирише на плажно мляко. [/url]
Погледни също Kenzo Amour и евентуално Byredo Blanche Simple Smile

# 310
Търси нотка на ирис Wink

# 311
  • The Evergreen State
Върнах се малко назад в предишни теми и се сетих за блога Scent Semantics който Silver Pearl мисля беше споделила преди време (ето и линк https://linktr.ee/scentsemantics).

Зададените думи за предните два месеца са "ангелски" и "пищен".

"Ангелски" автоматично се сещам за Angel Innocent Thierry Mugler.

"Пищен" е Woman Ralph Lauren како и Givenchy Dahlia Divin Le Nectar.

Какви са вашите парфюмни асоциации с тези думи?

# 312
Пищен за мен е Epic Woman Amouage.
Ангелски би бил някой, който считам за безопасен и подходящ за младо и чисто момиче. Например Dupont Pour Femme Intense.
Втората категория може да се тълкува и като такъв, който ме праща в рая при ангелите. Тогава там биха били Ambar del Sur, Kohl de Bahrain, Red Tobacco, Santal Royal, Bronze Tonka, Gold Myrrh Absolute...

# 313
Интересен въпрос...
"Пищен" определено свързвам с MFK Le Beau Parfum.
"Ангелски" го разбирам в смисъл на бял, чист, ефирен... Нещо в този смисъл. Може би Shiro.

# 314
Dewi D много ме заинтригува парфюма на Нивеа, много харесвам аромата на кремче и сапун, но като се разтърсих, никъде не видях да се продава в БГ.. някой меркал ли го е по сайтовете?

Общи условия

Активация на акаунт