Въпроси всякакви за автомобилите и задволанните устройства ~2022г.~

• 62 442
  • 1 443
  •   1
Отговори
# 1 170
  • СИ
Здравейте,
Имам нужда от мнения за видеорегистратор за подарък.
Това което знам е, че трябва да е с предна и задна камера, за да заснема, какво се случва
и в двете посоки. Нямам никаква представа какво да гледам и ще съм много благодарна
за препоръки и конкретни модели. Благодаря Ви предварително.

А камери за ляво и дясно, защо само отпред и отзад?          Smile

# 1 171
  • София
Гармин

# 1 172
Имам нужда от мнения за видеорегистратор за подарък.
70mai A800

# 1 173
Xiaomi 70mai A800S е най-евтината двойна (предна и задна) камера, която има смисъл според мен. От Китай в момента е $130-$160, без карта с памет. Около черния петък може да я намалят. Малко по-добри са Viofo, но са вече около $300. Още по-скъпите ползват същите сензори и процесори, та нямат много смисъл, чак над $1000 почва да има значима разлика.
Основно трябва да помислите дали да поръчате hardware kit за вързване към постоянно захранване в колата или ще карате с кабел към запалката за цигари и как работи паркинг режима на камерата. При Xiaomi реагира на удар (разтрисане на камерата) и записва 1 минута след това, но може вече да е късно. При други например снима на всеки 5-6 секунди по един кадър. При много скъпите има такива, които снимат постоянно, но пазят записа само ако е имало удар, като хващат и момента преди това, но пък това товари акумулатора, ако седи дълго време на паркинг колата.
А камери за ляво и дясно, защо само отпред и отзад?          Smile
Като някой педе**** изпреварващ през бус лентата с 100+ км/ч те нацепи и ти излезеш виновен, защото се включваш от път без предимство отзад пак ли ще ти е много смешно? На Цариградско и Малинов редовно се разминавам на косъм с такива и не е защото не гледам, а защото малоумниците карат на зигзаг. След като един такъв ми забърса огледалото и аз сложих и задна камера. За съжаление като се включваш под ъгъл не хваща правилната част от пътя, та ако имаше смислен aftermarket вариант за 360° покритие като при тесла щях да си сложа.

Последна редакция: ср, 26 окт 2022, 14:43 от bboiko

# 1 174
Аз съм с AUKEY DR02. Еденична е, затова съм поставил една отпред и една отзад. Снимат всяка за себе си. Но мисля, че имат и вариант с предна и задна.
Зависи и до каква сума става дума. Ако погледнеш "dash cam" в Amazon по ревютата може да се ориентираш.

# 1 175
Положителните ревютата в Амазон се купуват, по-добре гледай сравнение в YouTube  и гледай до колко са четливи номерата на колите, особено при силно слънце и през нощта. Като цяло нощно време нито една камера под $1000 не се справя добре, но има единични, които са много зле.
Както писах от $100 до към $1000 почти всички ползват еднакви сензори и чипове за обработка, та разликите са несъществени. Някои са 4k, други FullHD, но заради голямата компресия на файловете накрая качеството е еднакво. Моята е 4k предната, но съм я пуснал на FullHD, за да пестя място и разлика в качеството не виждам.
Друго важно което се сетих е на задната камера да може са ѝ се регулира ъгъла спрямо наклона на стъклото, че някои не могат.
Офертите в емаг са с голяма надценка, намират се по-евтино в България, а най-евтино е от Китай, ако може да се изчака. Ако имат наличност в европейски склад идва за седмица, ако не - за месец.

# 1 176
A800s идва от Китай за $167, в България е $171 Joy

# 1 177
Без hardware kit, аз я намирам и за $130, с него за $140. С купони/кодове за отстъпка или на черен петък може и по-евтино да излезе, като не съм търсил, че на мен не ми трябва, това са първите излизащи ми резултати. Това са си 50-60 лева разлика, за който може да изчака. Преди няколко месеца, като беше по-евтин долара разликата ставаше още по-голяма.

П.П: Оказва се, че Емаг продават и само предната камера на A800S отделно от комплекта, та трябва да се чете внимателно преди да се поръчва. Сигурно и другаде се среща това.

Последна редакция: ср, 26 окт 2022, 16:19 от bboiko

# 1 178
А има ли регистратори без жици? Искаше ми се да си купя, но не харесвам жиците на захранването.
Иначе не ми трябват нито паркиране, нито помощ при шофиране. Само снимане и запис в реално време на моята скорост.

Днес един ТИР се опита да ме убие на магистралата - за малко да вляза в статистиката на верижните катастрофи - караха си три тира един зад друг с 90 или колко там, наближавам ги със 120 или малко повече, отзад (разбира се) ме натиска един нетърпеливец и когато съм на по-малко от 30 метра от последния ТИР онзи се изнася да изпреварва - рязко, без мигачи и предупреждения. Много трудно спрях да не се набутам в него, за щастие и досадникът зад мен спря. После естествено кретенът изпреварва в продължение на няколко минути и ми мина, ама задния изостана да се псуват с водача.

# 1 179
  • София
Абсолютно същото ми се случи и на мен миналото лято. Е*ати идиотите са тия с камионите.

# 1 180
Без hardware kit, аз я намирам и за $130, с него за $140.
Я линк? Че ми трябва още едно устройство. Две камери без кита и без картата...

# 1 181
После и на Цариградско шосе един пак опита да ми влезе на таран - от най-дясна лента си давам мигач, оглеждам се, виждам че е празно и тръгвам да се престроявам в средна лента. И в последния момент виждам един с над 100 км/ч, който изниква от нищото и от най-лява лента решава да излезе към мола. Но изходът за мола за късмет е баш пред мен и той беше абсолютно решен да мине или пред мен или през мен. В последния момент го видях и завих на дясно и натиснах спирачка, а той прелетя пред мен.

Впрочем повечето хора не знаят, а джигитите и мутрите нехаят, че при движение по многолентов път този в дясната лента е с предимство при престрояване, а не този в ляво...  Тяхната логика е, че щом карат бързо те са с предимство...
https://fakti.bg/bulgaria/256865-eto-koi-e-s-predimstvo

# 1 182
че при движение по многолентов път този в дясната лента е с предимство при престрояване
С предимство е този който не сменя лента...

# 1 183
че при движение по многолентов път този в дясната лента е с предимство при престрояване
С предимство е този който не сменя лента...

Да, ама не за това става дума Wink Става дума за двама сменящи лентата - аз от дясна в средна, а той от лява в средна (всъщност през средна та в дясна и навън). За да няма спорове дадох и линк.

# 1 184
.

Последна редакция: чт, 27 окт 2022, 07:57 от Поми

Общи условия

Активация на акаунт